Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Ο Salif Keita σε ένα acoustic project στο Sani Festival 2015
Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 το Sani Festival 2015 υπόδεχεται στο πλαίσιο του Sound ...
Secret Sound Festival, μια νέα μουσική γιορτή στην Εύβοια
Σημαντικοί μουσικοί, djs και παραγωγοί, καταξιωμένοι σε Ελλάδα και ...
Deteriorate Sound Festival II στο Six d.o.g.s
Το Deteriorate Sound Festival είναι μια συνάντηση Ελλήνων καλλιτεχνών που ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Deteriorate Sound Festival @ six d.o.g.s

Deteriorate Sound Festival @ six d.o.g.s

Το Deteriorate Sound Festival είναι μια συνάντηση Ελλήνων καλλιτεχνών, επικεντρωμένη στην σύγχρονη μουσική, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις νέες τάσεις, την διαρκή εξερεύνηση και τον αυτοσχεδιασμό.

 

Στο gig space του six d.o.g.s μουσικοί και συγκροτήματα από ένα ευρύ φάσμα του πειραματικού ήχου «διασταυρώνουν» ιδέες και παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για τον ήχο του σήμερα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Δευτέρα 30 Μαρτίου

Vassilis Tzavaras / Yiannis Notaras / Yiannis Paxevanis

Stratos Bichakis

Pavlos Gkousios

 

Τρίτη 31 Μαρτίου

Testarrosa (Nikos Veliotis / Ilios)

Dimitris Kamarotos / Ilan Manouach

KOSTADIS

 

Τετάρτη 1 Απριλίου

Antonis Livieratos / Vangelis Boulouhtsis (Kefalaio 24)

Jannis Anastasakis

Labis Kountourogiannis

 

•Στο τέλος κάθε βραδιάς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ελεύθερο αυτοσχεδιασμό από τους συμμετέχοντες.

•Tα set των καλλιτεχνών διαρκούν 45’ με τις εξής ώρες εμφάνισης ανά ημέρα: 21.30 – 22.30 – 23.30

 

Βιογραφικά και παρουσίαση projects ανά ημέρα

 

Δευτέρα 30 Μαρτίου

 

ΠΑΥΛΟΣ ΓΚΟΥΣΙΟΣ

Xy_1,  35'  2ch: Οπτικοακουστικό έργο για tape music, παλμογράφο και visuals.

Ο παλμογραφος οπτικοποιει τις σχέσεις έντασης, συχνότητας και φάσης μεταξύ των δύο καναλιών του ήχου και γίνεται ταυτόχρονη προβολή της οθόνης του.

Ο Παύλος Γκούσιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Μουσικολογία και Ηλεκτροακουστική Σύνθεση στο Παρίσι (Paris VIII). Δραστηριοποιείται στον τομέα των ηχητικών εγκαταστάσεων, στις σχέσεις ήχου-φωτογραφίας και είναι μέλος των Wham Jah.

 

ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΠΙΧΑΚΗΣ

Θα παρουσιάσει δύο έργα sonification βασισμένα σε δεδομένα από την Δομική Βιολογία (Structural Biology). Στο πρώτο εξετάζεται η αλληλουχία των αμινοξέων που είναι αποτέλεσμα της έκφρασης του DNA και επίσης η θέση των ατόμων μίας πρωτεϊνης στον τρισδιάστατο χώρο. Στο δεύτερο γίνεται μελέτη ενός διαγράμματος Ramachandran, που αποτελεί το αποτύπωμα της δομής και βασικό εργαλείο για την εξέταση του σκελετού μίας πρωτεϊνης.

Ο Στράτος Μπιχάκης είναι συνθέτης και ερευνητής των μέσων του ήχου και της εικόνας με έδρα την Αθήνα. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στα αφηρημένα μέσα, την ψηφιακή κληρονομιά και τον προγραμματισμό ως μέσο για την μοντελοποίηση και την διερεύνηση συστημάτων και ιδεών. Στα έργα του χρησιμοποιεί ήχο και φως σε συνδυασμό με πλατφόρμες και γλώσσες προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα, αντλώντας ιδέες απο την κοινωνιολογία, την παράδοση και την βιολογία.

 

TWO / ZERO : ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΡΑΣ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΕΒΑΝΗΣ

O Γιάννης Νοταράς (drums) και ο Βασίλης Τζαβάρας (guitars, loops) έπαιξαν μαζί για πρώτη φορά το 1995. Συμμετείχαν σε πολλά projects και σχήματα (Occasional Dream, Take the money and run, Project 37 και 4+1) σε συναυλίες και σε ηχογραφήσεις. Στο Deteriorate Sound Festival θα παρουσιάσουν ένα κολάζ αυτοσχεδιασμών, με θραύσματα θορύβου και απόηχους της μέχρι τώρα διαδρομής των δυο μουσικών. Μαζί τους ο Γιάννης Παξεβάνης στην φροντίδα και την χειραγώγηση του ήχου (sonic manipulation).

 

Τρίτη 31 Μαρτίου

 

KOSTADIS

Ο Κωσταντής Μιχαήλ στο 3ο Deteriorate Sound Festival θα παρουσιάσει live το οπτικοακουστικό solo project του «KOSTADIS» βασισμένο στην αλληλεπίδραση φωτός και ήχου.

O Κωσταντής Μιχαήλ έζησε την παιδική του ηλικία στα Άσπρα Σπίτια και τώρα ζει στην Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτος πολυοργανίστας με βασικό όργανο την κιθάρα. Ενεργό μέλος των Lost Bodies, Wham Jah, Ta Kavouria Tis Frikis, έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και σχήματα όπως: In Trance 95, Masine LIke Koma, Duke Abduction. Τον τελευταίο χρόνο ασχολείται με το οπτικοακουστικό project "Two Thousand Places" και ετοιμάζει τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο ως KOSTADIS.

 

IN VENT: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ / ΙΛΑΝ ΜΑΝΟΥΑΧ

Ο Δημήτρης Καμαρωτός και ο Ιλάν Μανουάχ σε μια πρώτη αυτοσχέδια συνάντηση.

Ο Δημήτρης Καμαρωτός ερευνά τον ήχο μέσω της μουσικής, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που μπορούν να δημιουργήσουν και να επεξεργαστούν τον ήχο. Μελέτησε κλασική σύνθεση, οργανική και ηλεκτροακουστική μουσική στο Παρίσι, εργάσθηκε στο IRCAM και στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας. Συμμετέχει στην ανάπτυξη θεατρικής δραματουργίας με  μουσική και ηχητικό σχεδιασμό.

 

TESTAROSSA (NΙΚΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ / ILIOS)

Testarossa είναι το κρυφό σχήμα που απροειδοποίητα εισβάλλει σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης και μαζικής εστίασης, καλλιτεχνικά γεγονότα, γάμους, βαφτίσια και κοινωνικές εκδηλώσεις για να προσφέρει κάποιες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

 

Τετάρτη 1 Απριλίου

 

TRULY BEAUTIFUL DISASTER (LABIS KOUNROUROGIANNIS / GIORGOS BOULDIS)

Θόρυβος, συχνότητες και αρμονίες ξεκινούν ένα μινιμαλιστικό ταξίδι παρέα με δύο βαμπίρ μεσα σε ομιχλώδη ηχοτόπια που ακροβατούν ανάμεσα στην ηρεμία, την νευρικότητα και την παράνοια ενώ καταλήγουν στην πλήρη αποσύνθεση του ήχου.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος - και χρόνου - με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των «JAM pedals»).

Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα "επιτρεπτά" όρια. Είναι μέλος του οπτικο-ακουστικού project, “Elektronik Meditation” ενώ έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Arve Henriksen, Haig Yazdjian, Θοδωρή Ρέλλο, Χάρη Λαμπράκη, Νίκο Σιδηροκαστρίτη κ.α.

Στο φετινό Deteriorate Sound Festival θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την καινούργια του δουλειά, όπου κύριο χαρακτηριστικό είναι η απουσία της κιθάρας, η γείωση ως πηγή ήχου και η ζωντανή επεξεργασία της μέσα από τα εφέ.

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΛΟΥΧΤΣΗΣ / ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ 24)

Οι Βαγγέλης Μπουλουχτσής (μπάσο, κυρίως) και Αντώνης Λιβιεράτος (όργανο, κυρίως) ήταν ήδη συνεργάτες όταν το 1982 ίδρυσαν από κοινού το γκρούπ “Κεφάλαιο 24” (ή “Chapter 24”). Από τότε, άλλοτε ο καθένας μόνος του κι άλλοτε από κοινού, κινούνται αενάως ανάμεσα στην ροκ φόρμα και την πρωτοπορία με όχημα άλλοτε την οργανωμένη σύνθεση κι άλλοτε τον αυτοσχεδιασμό. Στο Deterioriate Sound Festival θα παρουσιάσουν ένα αυτοσχεδιαστικό σετ χρησιμοποιώντας, όπως άλλωστε συνηθίζουν όλα αυτά τα χρόνια, “συμβατικές”, κυρίως, ηχητικές πηγές απ' τις οποίες “εκμαιεύουν” νέα ηχοχρώματα χωρίς όμως να γυρνούν την πλάτη και στους συνθετητές στους οποίους ανέκαθεν έτρεφαν ιδιαίτερη αδυναμία.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Musicland Festival στον Αλφειό
Το Musicland Festival έρχεται γεμάτο μουσική σ' ένα παραμυθένιο τοπίο στον ...
Secret Sound Festival 2015
To Secret Sound Festival μετά την ξεσηκωτική πρώτη του διοργάνωση στην Κύμη ...
3ο Sound Wave-Open Air Festival στο Αίγιο
Ραντεβού με 6 μουσικά συγκροτήματα της Αιγιάλειας δίνει και φέτος η ...
4ο Zante Jazz Festival: Η jazz επιστρέφει στο Φιόρο του Λεβάντε
Μετά από δύο χρόνια διακοπής, ωρίμανσης και περισυλλογής, το Zante Jazz Festival ...
Meteora Music Festival 2014: Το πρόγραμμα
Ο "Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Μετεώρων" διοργανώνει στις ...
Let me Know! Festival 2014
Το Let me Know! Festival επιστρέφει για τρίτη χρονιά με έξι δυνατά live σε έξι hot spots ...
Sani Festival 2014 - Jazz Symphony Project
Το φετινό Sani Festival μας προσκαλεί στη σύμπραξη του Terrence Blanchard και της ...
Οι Singularity Project η ελληνική συμμετοχή στο Athens Technopolis Jazz Festival 2014
Οι Singularity Project ξεχώρισαν και επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα ...
Sparkling Sound Festival στο Six d.o.g.s.
To Six d.o.g.s. παρουσιάζει το Sparkling Sound Festival, ένα διήμερο μουσικό φεστιβάλ, ...