Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Graduate Trainee Program: πρόγραμμα για νέους αποφοίτους από την Coca-Cola Τρία Έψιλον
H Coca-Cola Τρία Έψιλον, προσκαλεί νέους και νέες αποφοίτους Πανεπιστημίων ...
H Coca-Cola Τρία Έψιλον με την Amita στην 1η θέση της καρδιάς των Ελλήνων καταναλωτών
H Ετήσια Πανελλαδική έρευνα Famous Brands ανέδειξε την Αmita ως την μάρκα με την ...
Έκθεση ζωγραφικής (Μέρος Ά, 1870 - 1935) με έργα της Συλλογής Βογιατζόγλου
Μια σημαντική έκθεση ζωγραφικής εγκαινιάζεται στη Νέα Ιωνία Αττικής ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Δράσεις από την Coca-Cola Τρία Έψιλον για την προστασία των υδάτινων πόρων

Δράσεις από την Coca-Cola Τρία Έψιλον για την προστασία των υδάτινων πόρων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ανακοινώνει τα αποτελέσματα των δράσεων που εφαρμόζει και επεκτείνει τις συνεργασίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Αποστολή Νερό». Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Προγράμματος Συλλογής Όμβριων Υδάτων που υλοποιείται από κοινού με την Coca-Cola Hellas σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership - Mediterranean (GWP-Med) και την περαιτέρω επέκτασή του το 2015, καθώς επίσης και την ανανέωση της συνεργασίας της με τοWWF Ελλάς για την παρακολούθηση της κατάστασης των υγροτόπων στην Κρήτη και την Λέσβο.

 

Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων σε Ελληνικά Νησιά

Το Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων στα Ελληνικά Νησιά εφαρμόζεται από το 2008. Υλοποιείται, σε συνεργασία με τον Global Water Partnership - Mediterranean (GWP-Med), από το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα και υποστηρίζεται από το 2011 από το The Coca-Cola Foundation. Στοχεύει στην εφαρμογή και διάδοση περιβαλλοντικά φιλικών πρακτικών για την αποτελεσματική συλλογή του βρόχινου νερού και τη σωστή διαχείριση των υδατικών πόρων. Οι πρακτικές αυτές περιλαμβάνουν την εγκατάσταση και επισκευή συστημάτων συλλογής βρόχινου νερού, όπως παραδοσιακές στέρνες και σύγχρονες, υπόγειες δεξαμενές, καθώς και την ανάδειξη  ήπιων τρόπων παρέμβασης στη διαχείριση του νερού.

 

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί σε 28 νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, εγκαθιστώντας και επισκευάζοντας 50 συστήματα συλλογής όμβριων υδάτων και 3 μονάδες παραγωγής πόσιμου νερού που επιτυγχάνουν ετήσια εξοικονόμηση 62.465.000 λίτρων νερού. Αναλυτικά οι δράσεις και τα έργα που υλοποιήθηκαν το 2014 σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα παρουσιάζονται στην έκθεση που συντάχθηκε για το πρόγραμμα από το Global Water Partnership - Mediterranean (GWP-Med) και είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα της εταιρίας www.coca-colahellenic.gr

 

Coca-Cola Τρία Έψιλον &WWF Ελλάς: Παρακολούθηση της κατάστασης των υγροτόπων στην Κρήτη και τη Λέσβο

Η εταιρία επεκτείνει τη συνεργασία με το WWF Ελλάς για 5η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του στόχου για την προστασία των υγροτόπων σε δύο ελληνικά νησιά μέσω της ευαισθητοποίησης των πολιτών και την ενεργοποίηση της αυτοδιοίκησης. Μέσα από αυτή τη συνεργασία έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο εθελοντών για την παρακολούθηση των νησιωτικών υγροτόπων» σε Κρήτη και Λέσβο, συνεισφέροντας στην καλή οικολογική κατάσταση περισσότερων από 100 φυσικών νησιωτικών υγροτόπων. Το 2015 η δράση συνεχίζεται στις συγκεκριμένες περιοχές, με στόχο την προστασία των νησιωτικών υγροτόπων μεγάλης αξίας, την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενημέρωση και κινητοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα πολύτιμα αυτά οικοσυστήματα.

 

Το νερό αποτελεί τη βασική πρώτη ύλη των προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σημαντικό στοιχείο της παραγωγικής διαδικασίας καθώς και ξεχωριστή κατηγορία προϊόντος. Αναγνωρίζοντας τη σημασία του, ακολουθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης και εξοικονόμησης υδάτινων πόρων. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για την αποδοτικότερη διαχείριση του νερού στις εγκαταστάσεις, την ανίχνευση διαρροών, την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση νερού. Με συστηματική εφαρμογή των συγκεκριμένων πρακτικών στις εγκαταστάσεις της, η Coca-Cola Τρία Έψιλον πέτυχε το 2014 σημαντική πρόοδο.  Ενδεικτικά, η ετήσια κατανάλωση νερού μειώθηκε κατά 23,8% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ενώ ανακυκλώθηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν 40.000.000 λίτρα νερού.

 

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά για περισσότερα από 46 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.  Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 26 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της  The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρία (Amita, Frulite, και το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster.  Η Coca-Cola Τρία Έψιλον  προσφέρει επίσης   ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου και  Brown-Forman. 


Μάθετε περισσότερα στο www.coca-colahellenic.gr

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ο Τυχερός Στρατιώτης από το «Σχήμα 7» στις Πάνω Γούβες Κρήτης
Ο ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ σε συνεργασία με το ΚΟΙΠΟΔΙ και την ΚΕΔΧ συνεχίζει ...
Έψιλον - Χάουαρντ Τζέικομπσον
Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το βιβλίο Έψιλον του Χάουαρντ ...
Βαλς στη Φρουταγορά της Βαρβακείου με την Καμεράτα
Οι ιδιαίτερα επιτυχημένες δράσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των ...
Ρωσική Πρωτοπορία 1910-1930. Αριστουργήματα της συλλογής Κωστάκη στη Villa Manin στην Ιταλία
«Ρωσική Πρωτοπορία 1910-1930. Αριστουργήματα της συλλογής Κωστάκη» και το ...
The uneasy gaze: Έκθεση του Δημήτρη Σεβαστάκη στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη
Συνομιλίες, μικρές γραφές, παραστάσεις, σημάδια μιας αχανούς ...
Running Out Of Songs: Νέος δίσκος από τους Thelma Blankenship
Οι Thelma Blankenship, έχοντας στις αποσκευές τους συμμετοχές σε συλλογές (City ...
Διαλέξεις στο πλαίσιο της έκθεσης «Βιβλία καλλιτεχνών της συλλογής Tériade»
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο πλαίσιο της έκθεσης «Βιβλία ...
Έκθεση Συλλογής Στρατή Ελευθεριάδη (Tériade) στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο παρουσιάζει την έκθεση «Βιβλία ...
Μανόλης Τσακίρης: Παρουσίαση νέας ποιητικής συλλογής στο Μέγαρο Μελά
Οι Εκδόσεις Κέδρος διοργανώνουν την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής ...