Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Ο Dub Fx για δύο special live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Dub Fx επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο special live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ...
Ο Fink live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
O κορυφαίος Βρετανός τραγουδοποιός Fink ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ...
Οι Anathema live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι Αnathema θα εμφανιστούν στο Stage Volume 1 στην Αθήνα, το Σάββατο 30 Αυγούστου ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Γαλλόφωνος Μάρτιος σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με το TV5MONDE

Γαλλόφωνος Μάρτιος σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με το TV5MONDE

Το TV5MONDE επιβεβαιώνει την πολιτιστική και ιστορική σύνδεσή του με την Ελλάδα, συμμετέχοντας ενεργά σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας αλλά και προβάλλοντας εκπομπές με θέμα την Ελλάδα.

 

17ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

 

Το γαλλόφωνο πολιτιστικό κανάλι δίνει και φέτος το παρόν στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 22 Μαρτίου 2015, ιδιαίτερα στις 17 Μαρτίου 2015 με την καθιερωμένη «Ημέρα Γαλλοφωνίας – TV5MONDE» όπου θα προβληθούν γαλλόφωνες ταινίες όπως γαλλόφωνες παραγωγές ή γαλλικές συμπαραγωγές.

 

Στο πλαίσιο της φετινής “Ημέρας Γαλλοφωνίας-TV5MONDE” εντάσσονται οι προβολές των γαλλόφωνων ταινιών Μόνες  με τις ιστορίες μας  του Χούμπερτ Ζάουπερ, στο έργο του οποίου πραγματοποιεί αφιέρωμα η φετινή διοργάνωση, Το καταφύγιο του  Φερνάν Μελγκάρ, Η Ελλάδα των Χρήστου Χρυσόπουλου, Πέτρου Μάρκαρη και Έρσης Σωτηροπούλου του Νικολά Oτεμάν και Η αυτοκρατορία των οσμών του Κιμ Νουέν.

 

16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

 

Το TV5MONDE στηρίζει ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας σε συνεργασία με την Καναδική Πρεσβεία. Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 19 έως τις 25 Μαρτίου φιλοξενεί και φέτος την «Ημέρα Γαλλοφωνίας – TV5MONDE» στις 23 Μαρτίου 2015. Στο πλαίσιο της “Ημέρας Γαλλοφωνίας – TV5MONDE” θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ καναδικής παραγωγής “Ports d’attache”, παρουσία του σκηνοθέτη. Πρόκειται για μία τουριστική εκπομπή που ταξιδεύει σε λιμάνια όλου του κόσμου και το επεισόδιο που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην Αθήνα.

 

Το TV5MONDE θα προβάλει τον Μάιο το επεισόδιο αυτό της σειράς «Ports d’attache» δίνοντας στην Ελλάδα μία ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμά του.

 

Στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου καθιερωμένο είναι και τo Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής – TV5MONDE - Δήμος Αθηναίων  που αποτελεί προσφορά του τηλεοπτικού σταθμού TV5MONDE και του Oργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, με το οποίο πρόκειται να υποστηρίξουν ως χορηγοί επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας που θα βραβευτεί όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες. Το Βραβείο αυτό θ’απονεμηθεί στις 24 Μαρτίου 2015 από την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

 

ΕΚΠΟΜΠΗ «DESTINATION FRANCOPHONIE» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Τέλος Μαρτίου το TV5MONDE θα προβάλλει επίσης το επεισόδιο της εκπομπής «Destination Francophonie» που είναι αφιερωμένο στην Αθήνα.

 

Η εκπομπή αυτή του γαλλόφωνου πολιτιστικού καναλιού TV5MONDE δίνει μία μοντέρνα και θετική οπτική της γαλλικής γλώσσας και της Γαλλοφωνίας σε όλο τον κόσμο. Κάθε εβδομάδα, ο Ivan Kabacoff μας ταξιδεύει σ’ένα νέο προορισμό όπου ανακαλύπτουμε φορείς που διατηρούν τη γαλλική γλώσσα ζωντανή, δυναμική και διαρκώς εξελισσόμενη, μέσα από την ενέργεια και την εφευρετικότητά τους. Στο τέλος κάθε επεισοδίου παρουσιάζονται όλες οι γαλλόφωνες εκδηλώσεις της εβδομάδας ανά τον κόσμο!

 

Η εκπομπή είναι προσβάσιμη στην ιστοσελίδα του καναλιού, στη διεύθυνση www.tv5monde.com/df, με πολλά επιπλέον βίντεο και χρήσιμους συνδέσμους σχετικά με το θέμα της εβδομάδας, στην πλατφόρμα αναμετάδοσης TV5MONDE+, στο κανάλι youtube αφιερωμένο στις εφαρμογές για το κινητό του TV5MONDE.

 

Η εκπομπή «Προορισμός Γαλλοφωνία» μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 12.30 στο κανάλι TV5MONDE Europe.

 

Το TV5MONDE, παρόν στην Ελλάδα ήδη από την δεκαετία του ’80

 

Παρόν στην Ελλάδα στα ερτζιανά κύματα την δεκαετία του '80 και κατόπιν μέσω της Nova και της HOL, και εφεξής στο κανάλι 12 ή 13 (ανάλογα με την περιοχή), το TV5MONDE συνεχίζει να εδραιώνει την παρουσία του στον ελληνικό οπτικοακουστικό χώρο, αντανακλώντας έτσι τους δεσμούς του με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, τομείς που ενώνουν την Γαλλία και την Ελλάδα.

 

Το TV5MONDE, χορηγός των μεγαλύτερων ελληνικών πολιτιστικών γεγονότων

 

Προκειμένου να εδραιωθεί στην τοπική κουλτούρα, το TV5MONDE έγινε χορηγός σε σημαντικά γεγονότα: στα Φεστιβάλ κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου με το «Βραβείο της κριτικής επιτροπής του TV5MONDE και του Δήμου Αθηναίων», με το οποίο στηρίζεται η διανομή των γαλλικών ταινιών στην Ελλάδα.

 

Το TV5MONDE συνεργάζεται στενά με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας στην χώρα. Το TV5MONDE στηρίζει επίσης τον διαγωνισμό των καθηγητών πάνω στην γαλλική γλώσσα, προσφέροντας κάθε χρόνο μια τηλεόραση πλάσμα σε ένα σχολείο για την διδασκαλία των γαλλικών.

 

Φέτος, όπως κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Γαλλοφωνίας, το TV5MONDE θα είναι παρόν στα σχολεία διανέμοντας προωθητικά προϊόντα, διοργανώνοντας συνέδρια και διαγωνισμούς μέσω ενός ραδιοφωνικού σταθμού και τριών ιστοσελίδων (μία στην Θεσσαλονίκη: www.voria.gr και δύο στην Αθήνα: www.flick.gr και www.tricolore.gr), οι οποίες ήδη αναρτούν τα προγράμματα του καναλιού κάθε μήνα.

 

Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο TV100 της Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει να μεταδίδει από την 1η Φεβρουαρίου τα επεισόδια της εκπομπής «Ντελικατέσεν» («épicerie fine») με ελληνικούς υπότιτλους.

 

Το  TV5MΟΝDE, Γαλλόφωνο κανάλι και ιστότοπος διδασκαλίας και εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας

 

Το TV5MONDE μετράει 10.000 επισκέψεις το μήνα στους δύο ιστότοπους Apprendre (Εκμάθηση) και Enseigner (Διδασκαλία). Η Ελλάδα είναι η 5η χώρα σε επισκεψιμότητα αυτών των ιστότοπων.

 

Φέτος δημιουργήθηκε για πρώτη φορά μία συνεργασία μεταξύ του TV5MONDE και των Γαλλικών Ινστιτούτων Αθηνών και Θεσσαλονίκης για 2 προγράμματα κατάρτισης εκπαιδευτικών:

 

1-Μία εκπαιδευτικός του TV5MONDE επισκέπτεται επαρχιακές πόλεις και πραγματοποιεί καταρτίσεις για καθηγητές γαλλικών

2-Το κάθε Ινστιτούτο προβάλλει συστηματικά στον ιστότοπό του εργαλεία ενημέρωσης για τις εν λόγω καταρτίσεις των Ινστιτούτων

 

Τέλος, το TV5MONDE στηρίζει το σεμινάριο της έναρξης σχολικής χρονιάς για τους καθηγητές στην Αθήνα.

 

To TV5MONDE όλο και πιο κοντά μας..!

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Οι Flotsam and Jetsam live σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη
Τη Πέμπτη 14 και τη Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, οι Flotsam and Jetsam θα περάσουν από ...
Stand up for U: ένα stand up για καλό σκοπό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι καλύτεροι Έλληνες stand – up κωμικοί υποστηρίζουν την UNICEF και το έργο ...
Οι Shellac live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι Shellac, τo θρυλικότερο συγκρότημα της underground ροκ σκηνής θα βρεθεί στην ...
Οι Eluveitie live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι Ελβετοί Eluveitie θα εμφανιστούν live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την ...
Οι At The Gates live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι Σουηδοί At The Gates έρχονται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες, μία στην ...
Οι Thievery Coorporation για δύο live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Thievery Coorporation επιστρέφουν στην ...
O Emancipator για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Γνωστός για τις αιθέριες μελωδίες, τα πεντακάθαρα samples και τα εθιστικά ...
Οι Distortion Tamers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι Distortion Tamers γιορτάζουν την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου Faith in you με ...
O Dub Fx επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στις sold out εμφανίσεις του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 21 και 22 ...