Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 4C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
«Στο χέρι του Παναθηναϊκού αν θα με κρατήσει»
Ο Γιάνις Μπλουμς εξέφρασε την έκπληξή του για την πρόταση που του είχε ...
Πασίγνωστη ηθοποιός, ποζάρει δίχως ίχνος ρετούς στα 60 της χρόνια! (φωτό)
«Οι μαύρες σακούλες κάτω από τα μάτια μου είναι η αλήθεια» λέει η ...
Πού χάθηκε το Πάσχα η Ελένη Μενεγάκη;
Γιατί εξαφανίστηκε;   Δεν πηγαίνει πια στο γνωστό εμπορικό ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Σακούλες κάτω από τα μάτια: Τρόποι απαλλαγής και θεραπείας

Σακούλες κάτω από τα μάτια: Τρόποι απαλλαγής και θεραπείας

Τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από τις αντιαισθητικές σακούλες που εμφανίζονται κάτω από τα μάτια; Έχετε σακούλες κάτω από τα μάτια; Η βλεφαροπλαστική και το υαλουρονικό στα μάτια είναι μέθοδοι για αντιμετώπιση του προβλήματος. Μάθετε αναλυτικά για τη διαδικασία.Έχουν προταθεί πολλές θεωρίες στην προσπάθεια να εξηγήσουν τι προκαλεί τις σακούλες κάτω από τα μάτια που εμφανίζονται με το πέρασμα του χρόνου.

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του UCLA προσδιόρισαν ότι ο κύριος υπαίτιος του προβλήματος είναι η αύξηση του λίπους στο κάτω βλέφαρο.

Η συγκεκριμένη μελέτη ήταν η πρώτη που εξέτασε τι ακριβώς συμβαίνει στο κάτω βλέφαρο καθώς μεγαλώνουμε σε ηλικία.

Η βλεφαροπλαστική, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία  Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, είναι η 3η πιο δημοφιλής επέμβαση αισθητικής χειρουργικής. Ανασηκώνει τους ιστούς των βλεφάρων που έχουν χαλαρώσει με σκοπό να προσδώσει πιο νεανική όψη στο πρόσωπο.

 

Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου με εσωτερική τομή χωρίς εξωτερικές ουλές

Για να αντιμετωπιστούν οι σακούλες κάτω από τα μάτια, η πλαστική χειρουργική επιστρατεύει μια νέα τεχνική βλεφαροπλαστικής χωρίς ουλές. Απευθύνεται στις γυναίκες που εμφανίζουν σακούλες στην περιοχή κάτω από τα μάτια, χωρίς να υπάρχει χαλάρωση του δέρματος. Στην περίπτωση αυτή πραγματοποιείται μια τομή στο εσωτερικό του ματιού (επιπεφικότα), από όπου και αφαιρείται μόνο το λίπος που περισσεύει από την περιοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται τομή στην εξωτερική πλευρά του ματιού και το δέρμα να συρρικνώνεται. Ένα ελαφρύ πρήξιμο και μελάνιασμα που δημιουργείται μετά υποχωρεί σταδιακά μέσα στις επόμενες 4-5 μέρες. Μετά το χρονικό αυτό διάστημα μπορεί να επιστρέψει κανείς στην εργασία του. Βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνικής είναι πως αντιμετωπίζει τις σακούλες, με την αφαίρεση της περίσσιας λίπους χωρίς να αφήνει ουλές στην περιοχή.

 

Βλεφαροπλαστική με κανθοπηξία (ενίσχυση έξω γωνίας κάτω βλεφάρου)

Πραγματοποιείται μία τομή κάτω από τις βλεφαρίδες και επεκτείνεται και προς το πλάι, πάνω από το κόκαλο του οφθαλμικού κόγχου. Στη συνέχεια, αφού σηκώσουμε το δέρμα και τον μυ αφαιρούμε το λίπος που περισσεύει και με ειδικά ράμματα παίρνουμε την άκρη του βλεφάρου και στηρίζουμε την άκρη του στον οφθαλμικό κόγχο 1-2 χιλιοστά προς τα πάνω έτσι ώστε να δώσουμε το επιθυμητό σχήμα στο βλέφαρο. Η αποθεραπεία από την επέμβαση διαρκεί από 7-10 μέρες.

Ως αντένδειξη θεωρείται η ύπαρξη κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας (καρδιοπάθεια κλπ.) καθώς και αν το δέρμα στην περιοχή είναι πολύ λεπτό. Οι κίνδυνοι που μπορεί να εμφανιστούν μετά από ένα χειρουργείο είναι μικροανωμαλίες και πρηξίματα στην περιοχή. Το χειρουργείο διαρκεί 1 ώρα περίπου (μπορεί να πραγματοποιηθεί με γενική ή τοπική αναισθησία)
Στην τεχνική της βλεφαροπλαστικής με κανθοπηξία ο γιατρός χρησιμοποιεί πολύ λεπτά, μη απορροφήσιμα ράμματα από μετάξι, με σκοπό να ενισχύσει την έξω γωνία του ματιού και να στηρίξει το κάτω βλέφαρο δίνοντάς του μια πιο νεανική όψη.

 

Υαλουρονικό στα μάτια

Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή του υαλουρονικού για τη βελτίωση της περιοχής των ματιών που συντελεί στην αποφυγή της κουρασμένης όψης τους.

Το υαλουρονικό οξύ, χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να «γεμίσει» συνήθως τις ρυτίδες γύρω από το στόμα και την περιοχή των χειλιών. Στην περίπτωση που το γέμισμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε λεπτές και επιφανειακές ρυτίδες, όπως αυτές στην περιοχή των ματιών, τότε το υαλουρονικό εφαρμόζεται σε αραιωμένη μορφή πιο επιφανειακά. Καλύπτοντας έτσι τις λεπτές ρυτίδες – γραμμές που εμφανίζονται γύρω από τα μάτια, βοηθώντας παράλληλα ν’ αντιμετωπιστούν μαύροι κύκλοι και σακούλες.

Ο γιατρός χρησιμοποιώντας πολύ λεπτές βελόνες, εγχύει την κατάλληλη ποσότητα και είδος υαλουρονικού - ανάλογα με το πρόβλημα – στα σημεία εκείνα που θέλει να γεμίσει. Η διάρκεια του ενέσιμου είναι διαφορετική σε κάθε γυναίκα και κατά μέσο όρο υπολογίζεται ότι διαρκεί ένα χρόνο. Η εφαρμογή του είναι πολύ απλή χωρίς να προκαλεί αλλεργίες, κατά την οποία - αφού έχει προηγηθεί τοπική αναισθησία – ο γιατρός πραγματοποιεί μικρές ενέσεις εισάγοντας το υλικό. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο στην περιοχή ή κοκκινίλα τα οποία όμως υποχωρούν σταδιακά.

Ξένος Τύπος/iatronet.gr


Πηγή : http://www.boro.gr/
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ρυτίδες, σακούλες, μαύροι κύκλοι: Η selfie της Gwyneth Paltrow που θα κλείσει... στόματα!
Τελικά είναι ακομπλεξάριστη και έχουμε τις (κοντινές) αποδείξεις ...
Πρόωρη εκσπερμάτιση: Οι τρόποι θεραπείας
Πηγή : http://www.boro.gr/
Πρόωρη εκσπερμάτωση: Οι τρόποι θεραπείας
Πηγή : http://www.boro.gr/
Εκκολπωμάτωση - Αντιμετώπιση με τη διατροφή
Η εκκολπωμάτωση είναι μία νόσος που χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό ...
Ελληνίδα ηθοποιός δείχνει on camera που έκανε μικροεπέμβαση: «Χ@στηκα, θα σας δείξω»
Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός, η οποία είναι πάντα ειλικρινέστατη δεν ...
Ηθοποιός φτιάχνει κοσμήματα από σακούλες σκουπιδιών
Μπορεί η υποκριτική να είναι η μεγάλη της αγάπη, όμως έχει κι ένα πολύ ...
Ηθοποιός δηλώνει: «Και μπότοξ έχω κάνει και υαλουρονικό, αλλά όχι με θρησκευτική προσήλωση»
Έχει δηλώσει ότι έχει κάνει μπότοξ, όμως υαλουρονικό πρώτη φορά το ...
Ελένη Μενεγάκη: Πόσα χρήματα παίρνει;
Πέντε χρόνια και εκατοντάδες σακούλες μετά τις πρώτες φωτογραφίες ...
Despoina’s little stories: «Μαμά τα κλειδιά σου τα πήρε η κακιά μάγισσα…»
Είναι ήδη εννιά και μισή το πρωί, έχω ετοιμάσει τη μικρή, βαστάω ...