Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
ΕΣΕΕ: Ελαφρά μειωμένο το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού
   Φθηνότερο κατά 2,02%, σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται το φετινό ...
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ ενόψει της Σαρακοστής
Τους ελέγχους που διενεργεί στην αγορά των τροφίμων εντατικοποιεί ο ...
Τα αιτήματα της ΕΣΕΕ στο
Το φορολογικό, το ζήτημα της ρευστότητας και το θέμα του ωραρίου θέτει ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

ΕΣΕΕ: Τόσο κοστίζει το τραπέζι της Σαρακοστής

ΕΣΕΕ: Τόσο κοστίζει το τραπέζι της Σαρακοστής

Μειώσεις τιμών στα θαλασσινά, τόσο στα φρέσκα όσο και στα κατεψυγμένα, που φτάνουν και ξεπερνούν το 10% καταγράφουν οι μετρήσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στην αγορά.

«... Στα υπόλοιπα τρόφιμα που συνθέτουν το Σαρακοστιανό τραπέζι υπάρχουν μειώσεις τιμών, αλλά και οριακές αυξήσεις με αποτέλεσμα ο μέσος όρος του συνολικού κόστους να εκτιμάται φθηνότερος από πέρυσι κατά περίπου 5%» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Το συνολικό κόστος του σαρακοστιανού τραπεζιού φτάνει φέτος τα 88,95 ευρώ ενώ πέρυσι ήταν 91,25 ευρώ δηλαδή είναι μειωμένο κατά 2,52%.

Αναλυτικότερα πάντως, η τιμή της λαγάνας και του ταραμά (ο φτηνός) φαίνεται ότι θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα (2,80 και 5,50 ευρώ το κιλό, αντίστοιχα) ενώ τα ντολμαδάκια κονσέρβα είναι φτηνότερα κατά 12% σε σχέση με πέρυσι και η τιμή διαμορφώνεται γύρω στα 2,20 ευρώ από 2,50 πέρυσι ενώ λίγο ακριβότερος είναι ο μη συσκευασμένος χαλβάς στα 7,60 ευρώ από 7,40 ευρώ το κιλό, οι ελιές καλαμών 4,05 ευρώ το κιλό από 4 ευρώ πέρυσι και το τουρσί το χύμα 2,40 από 2 ευρώ πέρυσι το κιλό.

Σε ότι αφορά στο κόστος των θαλασσινών (με βάση τα στοιχεία από την Κεντρική ιχθυαγορά Αθηνών) τα καλαμαράκια τα φρέσκα φέτος κοστίζουν 14,50 ευρώ το κιλό από 15 ευρώ πέρυσι, τα καλαμαράκια τα κατεψυγμένα κοστίζουν 4,75 ευρώ κιλό από 5,25 ευρώ το κιλό πέρυσι, το χταπόδι το φρέσκο κοστίζει 11,80 από 12,80 πέρυσι το χταπόδι το κατεψυγμένο 12,40 ευρώ το κιλό από 12 ευρώ πέρυσι, τα μύδια 10,20 ευρώ το κιλό από 10 πέρυσι και οι γαρίδες οι μεσαίου μεγέθους οι κατεψυγμένες 10,75 ευρώ το κιλό από 12 ευρώ το κιλό.

Το κόστος των θαλασσινών για το σαρακοστιανό τραπέζι, δηλαδή, ανέρχεται φέτος σε 64,4 ευρώ από 67,05 ευρώ το κιλό.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Επιμήκυνση πέους: Πόσο κοστίζει και πώς γίνεται
Αναγνώστης μας ρωτά:  Πόσο κοστίζει μια επιμήκυνση πέους; Σας ...
Τόσο κοστίζει το ποδοσφαιρικό Grexit...
Στην... απομόνωση κινδυνεύει να βρεθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από ...
Τόσο λίγο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή
Στο παιχνίδι της Γαλατασαράι με τον Ερυθρό Αστέρα κόστισε τη ζωή στον ...
Μέμος Μπεγνής: «Η αξιοπρέπεια και η ειλικρίνεια θα επιβραβευτούν»
Ο Μέμος Μπεγνής έχει ζήσει δύσκολες συνεργασίες και δεν φοβήθηκε να ...
ΕΣΕΕ: Τι κρύβει η
Προειδοποιήσεις για την παγίδα του αποπληθωρισμού απηύθυνε σήμερα η ...
ΕΣΕΕ: Ζητά διάλογο με Σαμαρά και άλλους παραγωγικούς φορείς
Η ΕΣΕΕ μετά την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης από τη Βουλή και ...
ΕΣΕΕ: Το ΥΠΟΙΚ να πάρει πίσω την εγκύκλιο του
Nα ανακαλέσει το υπουργείο Οικονομικών την εγκύκλιο του «ξαφνικού ...
ΕΣΕΕ: Ένταξη των ασφαλιστικών εισφορών στις εκπιπτόμενες δαπάνες για όλους
Ένταξη των ασφαλιστικών εισφορών στις εκπιπτόμενες δαπάνες για όλους ...
ΕΣΕΕ: Μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς
Μετά τις συντονισμένες προσπάθειες της ΕΣΕΕ, η ηγεσία του υπουργείου ...