Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 12C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Νέα διαγνωστικά τεστ κατά του καρκίνου
Νέα καλύτερα και ταχύτερα τεστ για την έγκαιρη διάγνωση τόσο του ...
Καρκίνος μαστού - Το φαγητό τη νύχτα αυξάνει τον κίνδυνο
Το φαγητό τη νύχτα μπορεί να μοιάζει αθώα συνήθεια, αλλά είναι πιθανό ...
7 βήματα που βοηθούν στη μείωση του ρίσκου για εμφάνιση καρκίνου του μαστού
Είναι γεγονός πως η πολύπλευρη σημασία της σωστής διατροφής στη ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Συμπτώματα που μας προειδοποιούν για την πιθανή εμφάνιση καρκίνου

Συμπτώματα που μας προειδοποιούν για την πιθανή εμφάνιση καρκίνου

Πριν νομίσετε πως ο επίμονος βήχας είναι ένα απλό σημάδι μίας παροδικής γρίπης, θα ήταν καλύτερο να ρωτήσετε το γιατρό σας για μία δεύτερη γνώμη. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από το Ινστιτούτο Καρκίνου του Ηνωμένου Βασιλείου, περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες έχουν βιώσει τον κώδωνα του κινδύνου που θα μπορούσε να σημαίνει καρκίνο, αλλά μόλις δύο τοις εκατό από αυτούς πίστευαν πως ο καρκίνος θα μπορούσε να ήταν η αιτία των συμπτωμάτων. Μπορεί να μοιάζουν αθώα, αν και εκνευριστικά, προβλήματα, αλλά ο βήχας, η απώλεια βάρους και μία πληγή αποτελούν μερικές φορές συμπτώματα ύποπτα για καρκίνο. Στόχος του Ινστιτούτου είναι να εξοικειώσει το κοινό με αυτά, ούτως ώστε να απευθύνονται εγκαίρως στους γιατρούς διότι, αν και συνήθως δεν οφείλονται σε κάτι σοβαρό, στις περιπτώσεις που υπάρχει καρκίνος η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο.

Παρακάτω, θα ρίξουμε μια ματιά σε 10 συμπτώματα τα οποία οι ερευνητές θεωρούν τα πιο σημαντικά. Ενώ θα μπορούσε να είναι κάτι το μηδαμηνό το θέμα είναι να αναγνωρίσουμε ότι θα μπορούσαν επίσης να είναι και καρκίνος και για αυτό πρέπει πάντα να ρωτάμε το γιατρό μας για να ελέγχουμε τα συμπτώματά. Γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

1. Επίμονος βήχας και βραχνάδα
Ενώ ο βήχας συνήθως δεν κρύβει τίποτα σοβαρό για να ανησυχούμε, ένας επίμονος και βαρύς βήχας που συνοδεύεται από αίμα είναι σίγουρα ένα σύμπτωμα που προκαλεί ανησυχία. « Στις περισσότερες περιπτώσεις ο βήχας δεν είναι καρκίνος», λέει ο Τερέζ Βαρθολομαίος Bevers, MD, ιατρικός διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου στο MD Anderson Cancer Center. «Αλλά σίγουρα ένας επίμονος βήχας πρέπει να αξιολογείται και να εξετάζεται για να διαπιστώνεται αν θα μπορούσε να είναι καρκίνος του πνεύμονα.» Ο γιατρός θα πρέπει να συστήσει μια ακτινογραφία θώρακος ή αξονική τομογραφία για να αποκλείσει τον καρκίνο ως μια δυνατότητα.

2. Συχνές αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου και στη μορφή των κοπράνων
Όταν οι κινήσεις του εντέρου σας δεν είναι τόσο εύκολες όσο ήταν ή τα κόπρανα εμφανίζονται μεγαλύτερα από το κανονικό τους μέγεθος ή κάπως παραμορφωμένα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι του καρκίνου του παχέος εντέρου, λέει ο Dr. Bevers. "Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει μια μάζα που εμποδίζει τη διέλευση των κοπράνων από το έντερο». «Είναι ένα σύμπτωμα όπου το άτομο πρέπει να πάει στο γιατρό και να προγραμματίσει μια κολονοσκόπηση για να διαπιστώσει αν υπάρχει πράγματι μια μάζα.»

3. Αλλαγές στις συνήθειες της ουροδόχου κύστης
Αν εμφανιστεί αίμα στα ούρα, θα μπορούσε να είναι ενδεικτικό εμφάνισης καρκίνου στην ουροδόχο κύστη ή στα νεφρά, αλλά πιο συχνό είναι το ενδεχόμενο μιας κοινής και απλής ουρολοίμωξης.

4. Επίμονος και ανεξήγητος πόνος
"Εννοείται πως οι περισσότεροι πόνοι δεν είναι ένα σημάδι δημιουργίας καρκίνου, αλλά ένας επίμονος πόνος πρέπει να ελεγχθεί", λέει ο Dr. Bevers. «Αν έχετε επίμονες κεφαλαλγίες, για παράδειγμα, είναι πιθανό να μην πρόκειται για καρκίνο του εγκεφάλου αλλά εξακολουθεί να είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί. Επίμονος πόνος στο στήθος μπορεί να είναι ένα σημάδι του καρκίνου του πνεύμονα και ο συνεχόμενος πόνος στην κοιλιά θα μπορούσε να είναι σημάδι καρκίνου των ωοθηκών.»

5. Αλλαγή στην εμφάνιση μίας ελιάς πάνω στο σώμα
Αν και δεν είναι όλες οι κρεατοελιές ενδεικτικά σημάδια ενός μελανώματος,  εάν εντοπίσετε μία νέα ελιά ή περίεργο σημάδι ή μία ελιά που έχει αλλάξει είναι κάτι που θα πρέπει να το εξετάσετε με τον δερματολόγο σας ο οποίος θα μπορέσει να την αξιολογήσει και να σας ενημερώσει ανάλογα.

6. Μία πληγή που δεν επουλώνεται
Εάν έχετε μια πληγή που φαίνεται ανοιχτή και μετά το διάστημα των τριών εβδομάδων, θα πρέπει να το αναφέρετε στο γιατρό σας. «Θα περιμέναμε το σώμα μας να είχε θεραπευτεί μέσα σε 21 ημέρες» αναφέρει ο Dr. Bevers.  Αυτού του είδους η πληγή θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι καρκινώματος.

7. Μη αναμενόμενη αιμορραγία
Κολπική αιμορραγία εκτός του κανονικού σας κύκλου θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο σημάδι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ενώ η αιμορραγία από τον ορθό θα μπορούσε να δηλώσει την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου.

8. Ανεξήγητη απώλεια βάρους
"Ως ενήλικες, προσπαθούμε πολύ σκληρά για να χάσουμε βάρος», λέει ο Dr. Bevers. «Αλλά αν το βάρος μειωθεί σταδιακά χωρίς καμία προσπάθεια από μέρους σας, τότε μπορεί να είναι ενδεικτικό σημάδι ενός σοβαρού ιατρικού προβλήματος.» Ένα από αυτά τα προβλήματα,  θα μπορούσε να είναι κακοήθεια ή ένας όγκος.

9. Μια ανεξήγητη εμφάνιση μάζας λίπους ή όγκου
"Κάθε φορά που ανακαλύπτετε έναν όγκο ή μία άγνωστη μάζα λίπους πάνω στο σώμα σας είναι κάτι που θα πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστεί από το γιατρό σας," προτρέπει ο Dr. Bevers. Ενώ θα μπορούσε να είναι μια καλοήθης κύστη (και πιθανόν να είναι), θα μπορούσε επίσης να είναι "ένας καρκίνος που βρίσκεται στο υπόγειο ιστό. Ένα κομμάτι στο στήθος, φυσικά, είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα του καρκίνου του μαστού». Δείτε το γιατρό σας για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες.

10. Επίμονη δυσκολία στην κατάποση τροφίμων
Δύο καρκίνοι μπορεί να είναι πίσω από αυτό το σύμπτωμα, συμπεριλαμβανομένων του λαιμού και του καρκίνου του οισοφάγου. "Οι άνθρωποι που βλέπουν τα συμπτώματα αυτά συχνά θα αρχίσουν να διαμορφώνουν τη διατροφή τους τρώγοντας πιο μαλακές τροφές, χωρίς να σκέφτονται ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα πιο σοβαρό θέμα."

 

 

Πληροφορίες από το Web

 


Πηγή : http://www.boro.gr/
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Η ΚΑΕ ΑΕΚ κατά του καρκίνου του μαστού
Σε μια συμβολική κίνηση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του ...
Η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στις γυναίκες
Όσο περισσότερο χρόνο περνά μια γυναίκα καθήμενη, τόσο αυξάνεται η ...
Ο ιός του έρπη στη μάχη εναντίον του καρκίνου
Eνας «ολοκαίνουργιος» τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου, που ...
Διατροφή που μειώνει το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου του μαστού
Είναι γεγονός πως η πολύπλευρη σημασία της σωστής διατροφής στη ...
Η παχυσαρκία στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου
Τα περιττά κιλά στο τέλος της εφηβείας μπορεί να διπλασιάζουν τον ...
Κάπνισμα και καρκίνος: Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις
Γράφει η Ελένη Πιπίνη, Πνευμονολόγος - Εγκυκλοπαίδεια ΥΓΕΙΑ (ygeia.gr) Ο ...
Κάπνισμα και καρκίνος: Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις
Γράφει η Ελένη Πιπίνη, Πνευμονολόγος - Εγκυκλοπαίδεια ΥΓΕΙΑ (ygeia.gr) Ο ...
Πότε γίνεται το εμβόλιο «κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας»;
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, είναι ο τρίτος πιο διαδεδομένος ...
7 βήματα για τη  μείωση του ρίσκου εμφάνισης καρκίνου του μαστού
Είναι γεγονός πως η πολύπλευρη σημασία της σωστής διατροφής στη ...