Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Βερολίνο: Παράταση μεν αλλά με μεταρρυθμίσεις δε...
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ότι η παράταση, που η Αθήνα ...
Ψηφίστηκε η παράταση της δανειακής σύμβασης
Ολοκληρώθηκε χθες η πολύωρη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για ...
Εξετάζεται εξάμηνη και τρίμηνη παράταση του μνημονίου
Την παράταση του μνημονίου κατά έξι μήνες εξετάζουν οι υπουργοί της ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Παππάς: Η κυβέρνηση, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αποκλείεται να αιτηθεί παράταση

Παππάς: Η κυβέρνηση, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αποκλείεται να αιτηθεί παράταση

«Η κυβέρνηση, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αποκλείεται να αιτηθεί παράταση του μνημονίου» ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ "Στο Κόκκινο".

Αναφερόμενος στη γραμμή Σόιμπλε και τη στάση των εταίρων σημείωσε: «Οι δηλώσεις Σόιμπλε δείχνουν πως το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό, διότι πρέπει να πει στη γερμανική κοινή γνώμη ότι το πρόγραμμα αυτό απέτυχε, να τους πείσει με τέτοιες δηλώσεις που πολλές φορές υπερβαίνουν τα διπλωματικά εσκαμμένα. Χωρίς μεγάλη επιτυχία, προσπαθεί να αποδώσει το βάρος της μεγάλης ευθύνης που και ο ίδιος έχει».

Αυτό που στεναχωρεί, πρόσθεσε ο κ. Παππάς, «είναι πως φωνές εντός Ελλάδας, πολιτικές και δημοσιογραφικές, καταπίνουν αμάσητη μία προπαγάνδα που αναπαράγει με ευκολία ότι η Ελλάδα πήγε εκεί χωρίς προτάσεις, η οποία μοναδικό στόχο έχει να σταματήσει η συζήτηση ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας απέτυχε. Για παράδειγμα, κανείς δεν μιλάει για το πλεόνασμα του 4,5% και η διαμορφούμενη συναίνεση είναι να μη μιλάνε γι' αυτό».

Μιλώντας για τα βήματα που έχει καταφέρει έως τώρα η ελληνική κυβέρνηση, τα χαρακτήρισε "επιτυχίες", καθώς η κυβέρνηση ρητά έχει δεσμευθεί για μη παράταση του μνημονίου αλλά και διπλωματικά έχει αναβαθμιστεί.

«Υπάρχουν περιορισμοί που απορρέουν από τις συνθήκες της ΕΕ, αλλά και από τις δημοσιονομικές μας δυνατότητες. Πρέπει π.χ., είτε υπήρχε η τρόικα, είτε όχι, να αυξήσουμε τα φορολογικά μας έσοδα, να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή. Η στρατηγική μας που υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έχει διπλό σεβασμό και στους κανόνες αλλά κυρίως στην λαϊκή κυριαρχία, η Ελλάδα πείθει, και με ένα ισχυρό μέτωπο εσωτερικά μπορεί να καταφέρει ακόμη περισσότερα. Αυτό που διαφαίνεται να έχει κερδηθεί είναι ότι θα μιλήσουμε για το διαχωρισμό μεταξύ δανειακής σύμβασης και μνημονίου, που είναι θέματα εσωτερικής πολιτικής μας. Θα δει ο κόσμος τι θα νομοθετήσουμε τον επόμενο καιρό και το πως θα υπηρετήσει τη λαϊκή εντολή» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων, αν μπορούν να θεωρηθούν μονομερής ενέργεια, τόνισε: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να απεμπολήσει το δικαίωμά της να νομοθετεί για θέματα εσωτερικής αρμοδιότητας, υπάρχουν κάποια πράγματα που αφορούν την εσωτερική πολιτική κι αυτά δεν μπαίνουν στο τραπέζι. Υπάρχουν θέματα που άπτονται της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, της δημοκρατίας και της ελληνικής κυβέρνησης και η εξαγγελία των νομοσχεδίων δίνει σάρκα και οστά σε αυτό που λέμε άλλο δανειακή σύμβαση κι άλλο μνημόνιο».

Σχετικά με την εκλογή του ΠτΔ, ανέφερε πως οι κοινοβουλευτικές ομάδες προτείνουν ΠτΔ κατά το Σύνταγμα και υπογράμμισε: «Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει σκεπτικισμός στον κόσμο της αριστεράς, αλλά αυτή η επιλογή έρχεται να αποδείξει ότι η αριστερά μπορεί να διαμορφώνει ευρύτατες συναινέσεις, και να διαμορφώσει μια νέα λαϊκή ενότητα, απαραίτητο συστατικό της διαπραγμάτευσης. Αν δεν υπήρχε αυτή η καθαρή και ευρύτατη λαϊκή υποστήριξη στην στρατηγική της διαπραγμάτευσης, δεν θα ήταν σθεναρή και η στάση της πολιτικής μας ηγεσίας. Το θέμα του ΠτΔ κλείνει απόψε το βράδυ και στέλνει μήνυμα στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει και πολιτική σταθερότητα και ευρύτατες συναινέσεις στο εσωτερικό της γύρω από τις θέσεις που διατυπώνει η νέα κυβέρνηση».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Παππάς: Να μην επανακάμψει το παλιό πολιτικό προσωπικό
Την προσδοκία για καλύτερο αποτέλεσμα και αυτοδυναμία στις προσεχείς ...
Παππάς: Η κυβέρνηση αναζητά και θα πετύχει λύση
  Τα πολιτικά κόμματα πολύ σύντομα θα κληθούν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα ...
Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα ψηφίσει την παράταση
  «Η παράταση, την οποία η κυβέρνηση ζήτησε, θα ψηφιστεί και από τη Νέα ...
Σακελλαρίδης: Η φράση «παράταση του μνημονίου» έφερε τη ματαίωση του κοινού ανακοινωθέντος
Η φράση «παράταση του μνημονίου» ήταν αυτή που οδήγησε στην ματαίωση ...
Κομισιόν: Εξάμηνη παράταση του μνημονίου για περαιτέρω χρόνο στις διαπραγματεύσεις
Εξάμηνη παράταση του μνημονίου, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω ...
Σταθάκης: Νέα παράταση θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν εκλεγεί στην κυβέρνηση
Νέα παράταση θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν εκλεγεί στην κυβέρνηση λέει ο ...
Κουβέλης: Δεν έχει καμία λογική να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση
Απέκλεισε ενδεχόμενη επιστροφή του κόμματός του στην κυβέρνηση υπό ...
Απέκλεισε ο Κουβέλης ενδεχόμενη επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση
Απέκλεισε ενδεχόμενη επιστροφή του κόμματός του στην κυβέρνηση υπό ...
Δασκαλόπουλος: Η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι να παγιώσει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας
Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση είναι να παγιώσει ...