Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Δεκάδες μητέρες συμμετείχαν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο θηλασμό στο Θεατράκι!
"Η φυσική πράξη του θηλασμού κατακτιέται με καθημερινές μάχες!"Ένα ...
Δουλεύουν «ψιλό γαζί» ανέργους που συμμετείχαν σε πρόγραμμα με vouchers
«Μπαλάκι» μεταξύ του ΚΕΚ στο οποίο φοίτησαν, του ΟΑΕΔ και του ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

400 ενδοκρινολόγοι συμμετείχαν στην επιστημονική διημερίδα «Ενδόραμα ’14»

400 ενδοκρινολόγοι συμμετείχαν στην επιστημονική διημερίδα «Ενδόραμα ’14»

Ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι εργασίες της ενδοκρινολογικής διημερίδας ΕΝΔΟΡΑΜΑ που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31/1/2015 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο.
Τετρακόσιοι και πλέον ενδοκρινολόγοι από όλη την Ελλάδα υπήρξαν, για 7η συνεχή χρονιά, πιστοί στο καθιερωμένο τους ραντεβού, για να συζητήσουν τις δημοσιεύσεις και τις νεώτερες επιστημονικές εξελίξεις της χρονιάς που πέρασε στους τομείς των ενδιαφερόντων τους.
Η ετήσια αυτή εκδήλωση καλύπτει όλα τα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας (σακχαρώδης διαβήτης, θυρεοειδής, υπόφυση, επινεφρίδια, αναπαραγωγή, παιδοενδοκρινολογία, κ.ά.) και χαρακτηρίζεται από την παρουσίαση των πλέον ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύτηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία τη χρονιά που πέρασε, με κριτήρια την κλινική εφαρμογή, αλλά και την ερευνητική παραγωγή της γνώσης. Από εφέτος καθιερώθηκε και παράλληλη παρουσίαση όλων των αντίστοιχων νέων φαρμάκων που κυκλοφόρησαν την ίδια περίοδο.Η συγκεκριμένη πρωτότυπη ιατρική διημερίδα έχει πανελλήνιο χαρακτήρα αλλά διεξάγεται κάθε χρόνο στην Πάτρα, με πρωτοβουλία των ενδοκρινολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολου Βαγενάκη (ομότιμου καθηγητή), Νεοκλή Γεωργόπουλου (αναπλ. καθηγητή) και Κώστα Μάρκου (καθηγητή), και παρουσιάζει μια διαρκώς ανοδική τάση, τόσο στις συμμετοχές όσο και στο επιστημονικό ενδιαφέρον.
Παράλληλα με τις επιστημονικές εργασίες διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, και το «Πολιτιστικό Ενδρόραμα», μια πολιτιστική δράση με σαφή και διακριτό θεματικό άξονα, την επιμέλεια του οποίου έχει η ιστορικός Ανδρονίκη Χρυσάφη.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια το «Πολιτιστικό Ενδόραμα» ήταν προσανατολισμένο στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα, ενώ τη φετινή χρονιά —με αφορμή την ανασκαφή στην Αμφίπολη, που με οξυμένο ενδιαφέρον παρακολούθησε όχι μόνο το ελληνικό αλλά και το διεθνές κοινό— ήταν αφιερωμένο στην δεοντολογία, τη μεθοδολογία και τις πρακτικές της αρχαιολογικής έρευνας.
Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου προσκεκλημένος ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής, βραβευμένος με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος,αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης, ο οποίος εντυπωσίασε το κοινό μιλώντας για τα πώς, τα πρέπει και τα μυστικά της αρχαιολογικής σκαπάνης. Την ομιλία του κ. Θέμελη παρακολούθησαν, εκτός των συνέδρων, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, της αρχαιολογικής υπηρεσίας και συμπολίτες μας.
Παράλληλα, στο φουαγιέ πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας του καταξιωμένου φωτογράφου Θανάση Κοττά, πάνω στη συμβολική έννοια «Πλόες» καθώς και έκθεση γλυπτικής «DALGALI IS–ΝΤΑΛΚΑΔΩΝ ΕΡΓΑ», Πέτρινα Καράβια, του Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλόπουλου. Οι εκθέσεις με τη λήξη του συνεδρίου μεταφέρθηκαν στον χώρο τέχνης «Παλλίσανδρος» της Πάτρας, όπου και θα παραμείνουν έως τις 11/2/2015.
*Την όλη διοργάνωση και τον συντονισμό είχε αναλάβει το γραφείο οργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων του Πατρινού Γιάννη Πικραμένου,που για μια ακόμα φορά απέσπασε συγχαρητήρια για την άψογη επιμέλεια και συνολική φροντίδα των εκδηλώσεων.
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Μεγάλη η συμμετοχή της νεολαίας στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πάτρα
    00:00            00:00      Δείτε βίντεο από το μαθητικό φεστιβάλ της ...
Φοβούνται οι σεισμολόγοι το νέο άγνωστο ρήγμα στη Φθιώτιδα
Πονοκέφαλο στην επιστημονική κοινότητα και ανησυχία σε κατοίκους ...
Στοιχεία - ΣΟΚ: Κάθε 18 ώρες μια αυτοκτονία στην Ελλάδα!
Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες η μελέτη των ...
Η Πανσέληνος “χαλάει” τον ύπνο – Έρευνα
Η πανσέληνοςεπιδεινώνει την ποιότητα του ύπνου, σύμφωνα με έρευνα ...
Η ιδιοφυΐα έρχεται μετά τα 40
Ο Νεύτωνας θεωρούσε ότι η πιο παραγωγική επιστημονική ηλικία του ήταν ...
Πορεία για την ΕΡΤ στην Ορεστιάδα
Δεκάδες κάτοικοι της Ορεστιάδας και εργαζόμενοι στην ΕΡΑ συμμετείχαν ...
Η κοσμική ακτινοβολία «απομακρύνει» τον Αρη
Προβληματισμό προκαλούν στην επιστημονική κοινότητα οι μετρήσεις του ...
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Ατυχήματα, Καταστροφές και Επαρχιακά Μέσα Ενημέρωσης» που διοργάνωσε η...
...Περιφέρεια Κρήτης και το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στους Άγιους ...
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.«Οι μειώσεις μισθών δεν έφεραν ανταγωνιστικότητα»
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.«Οι μειώσεις μισθών δεν έφεραν ...