Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 13C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Η πολιτική του Ανθρώπου, υποσχέσεις και κίνδυνοι: Διάλεξη της Anne Phillips στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Megaron Plus συνεχίζει τη συνεργασία του με το London School of Economics and Political Science ...
Γκάρυ Χίλντερμπραντ - Πέρα από το διάζευγμα φύση-πολιτισμός: διάλεξη στο πλαίσιο του Megaron Plus
Το Megaron Plus παρουσιάζει τη διάλεξη του διεθνώς αναγνωρισμένου ...
Διάλεξη του Roger Chartier, στο Megaron Plus
Το Megaron Plus, φιλοξενεί διάλεξη του Roger Chartier με θέμα την ιστορία, ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Αλλαγή δυνάμεων; Πτώση της Δύσης; Μύθοι, γεγονότα και οικονομολόγοι: Διάλεξη του Michael Cox στο Megaron Plus

Αλλαγή δυνάμεων; Πτώση της Δύσης; Μύθοι, γεγονότα και οικονομολόγοι: Διάλεξη του Michael Cox στο Megaron Plus

Το Megaron Plus και το London School of Economics and Political Science, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science, υποδέχεται τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 (ώρα έναρξης 19:00) τον Καθηγητή Michael Cox [Mάικλ Κοξ], Ομότιμο Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του London School of Economics and Political Science, ο οποίος θα παρουσιάσει τη διάλεξη με θέμα «Αλλαγή δυνάμεων; Πτώση της Δύσης; Μύθοι, γεγονότα και οικονομολόγοι».

 

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ως σχολιαστής ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης. Συντονίζει ο Kevin Featherstone, Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διευθυντής Ελληνικού Παρατηρητηρίου. Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κύκλου «Νέες σκέψεις για έναν κόσμο που αλλάζει». Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30.

 

Στη διάλεξή του ο Καθηγητής Μάικλ Κοξ θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε φλέγοντα πολιτικά ερωτήματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Στο σημείωμά του για το περιεχόμενο της ομιλίας του ο Μάικλ Κοξ αναφέρει: «Όταν περάσαμε στην καινούργια χιλιετία, ελάχιστοι στον δυτικό κόσμο ανησυχούσαν για το μέλλον της Δύσης. Μόλις μια δεκαετία αργότερα, οι περισσότεροι συγγραφείς –και μαζί τους η πλειονότητα των πολιτικών στελεχών– θεωρούν αυτονόητο ότι οι καλές μέρες αποτελούν πλέον παρελθόν. Πώς και γιατί έγινε αυτή η μεταστροφή; Συνέβη πράγματι; Και ποιο ρόλο έπαιξαν οι οικονομολόγοι –εκείνοι που απέτυχαν να προβλέψουν την κρίση του 2008– στη διαμόρφωση αυτής της νέας κοινής αντίληψης για την ισορροπία δυνάμεων κατά τον 21ο αιώνα;». 

 

O Μicheal Cox είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο London School of Economics. Yπήρξε, από κοινού με τον Καθηγητή Arne Westad, ένας εκ των Ιδρυτών και Διευθυντών του Ερευνητικού Κέντρου LSE IDEAS, το οποίο δημιουργήθηκε το 2008 και ειδικεύεται στις Διεθνείς Σχέσεις, τη Διπλωματία και την Υψηλή Στρατηγική. Έχει μακρά διδακτική πείρα. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το Queen's University του Μπέλφαστ (1972-1995), το California State University του Σαν Ντιέγκο (1986), το College of William and Mary της Βιρτζίνια (1987-1989), το Τμήμα Διεθνούς Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Αμπερίστγουιθ στην Ουαλία (1995-2001), το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνου (2003-2008), το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης (2004-2005) και το Κέντρο Άμυνας και Στρατηγικών Σπουδών της Καμπέρας στην Αυστραλία (2004-2008). Ο Μάικλ Κοξ έχει επίσης συμμετάσχει σε κυβερνητικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, οργανισμούς και επιτροπές πολιτικών ερευνών και διεθνών σχέσεων. Έχει ακόμη λάβει μέρος στις συντακτικές επιτροπές ακαδημαϊκών επιθεωρήσεων και εκδόσεων (Review of International Studies, International Relations, Cold War History και International Politics, κ.ά.). Έχει πλούσια δραστηριότητα ως συγγραφέας και επιμελητής εκδόσεων. Δίνει συχνά διαλέξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, την Ασία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του σε θέματα διεθνούς πολιτικής και πιο πρόσφατα στον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στο διεθνές σύστημα, στην άνοδο της Ασίας, καθώς και στο ερώτημα κατά πόσον ο κόσμος βρίσκεται, κατά την παρούσα περίοδο, εν μέσω μιας μείζονος αλλαγής στην ισορροπία δυνάμεων.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ.) και θα είναι ανοιχτή σε όλους. Η σύνδεση θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Βγαίνοντας στην επιφάνεια - Η ιστορία του Greg Louganis: Διάλεξη στο πλαίσιο του Megaron Plus
Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί τον ...
Stand-up Science από τους Science Reactors στο πλαίσιο του Hub Science
Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για τέταρτη ...
Σχέσεις επιστήμης και τεχνολογίας: Διάλεξη του Θεοδόση Τάσιου στο Hub Events
Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για τέταρτη ...
Βιοποικιλότητα, από τον ωκεανό έως τις πόλεις: διάλεξη του Gilles Bœuf στο Megaron Plus
Το Μegaron Plus, συνεχίζοντας την πάντα δημιουργική του συνεργασία με το ...
Θρησκεία, εθνική ταυτότητα και δικαιώματα του ανθρώπου: Ομιλία του Heiner Bielefeldt στο Megaron Plus
Η νέα χρονιά στο Megaron Plus αρχίζει με μια διάλεξη που έχει ως κεντρικό της ...
Αποκαλύπτοντας το τοπίο: διάλεξη της Τερέσα Μόγιερ στο Megaron Plus
Το Punta Pite, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα (έκτασης 27 στρεμμάτων που ...
Serge Haroche: Ο νομπελίστας γάλλος φυσικός, σε μια διάλεξη στο Megaron Plus
Το Megaron Plus φιλοξενεί σειρά διαλέξεων του College de France, την οποία ανοίγει ο ...
‘Πολυπολιτισμικότητα, πολιτισμικός διάλογος και κοινωνική αλλαγή’: διάλεξη, στο Megaron Plus
Κυβερνήτης και Διοικητής του Καναδά στην περίοδο 2005-2010, Ειδική ...
Διάλεξη του Denis Knowpfler, στο Megaron Plus
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενήσει τον Denis Knoepfler για μια διάλεξη ...