Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Βούτσης: Αποκλείει και νέες εκλογές και συνεργασία με τη ΝΔ
Aπέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εκλογών, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ...
Βούτσης: Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος
 «Έχουμε το ίδιο πάθος για να πετύχουμε, όπως πριν έξι μήνες», τόνισε ο ...
Βούτσης: Θα υπάρξει μία έντιμη συμφωνία
Την πεποίθησή του ότι τελικά η Ελλάδα και οι δανειστές θα καταλήξουν σε ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Βούτσης: Οι άνθρωποι που βρέθηκαν άδικα έξω από τις δουλειές τους να επανακάμψουν

Βούτσης: Οι άνθρωποι που βρέθηκαν άδικα έξω από τις δουλειές τους να επανακάμψουν

Την επιστροφή όσων είχαν απολυθεί με μνημονιακούς νόμους, μέσω διαθεσιμότητας, κινητικότητας κλπ, προανήγγειλε ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο πρώην υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και παρουσία του νέου υπουργού αναπληρωτή, αρμόδιου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση Γιώργου Κατρούγκαλου, του απερχόμενου υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υφυπουργου Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Η λιτή τελετή παράδοσης- παραλαβής έγινε σε καλό κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε με κολακευτικά λόγια τη νέα πολιτική ηγεσία, όπως και η κ. Χριστοφιλοπούλου, ενώ τόσο ο Νίκος Βούτσης όσο και ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρθηκαν στον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξε η προηγούμενη ηγεσία, κατά την τελετή και επεσήμαναν ότι αυτό είναι απαραίτητο για τη συνέχεια του κράτους και την κρίσιμη εποχή που διανύει η χώρα.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «πήραμε εντολή, οι άνθρωποι που βρέθηκαν άδικα έξω από τις δουλειές τους να επανακάμψουν το συντομότερο δυνατό», αναφέροντας τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες και επισημαίνοντας ότι «για τη χώρα δεν υπάρχει μέλλον με οποιοδήποτε οικονομικό ή διοικητικό πρόγραμμα εάν είμαστε υποχρεωμένοι να εξυπηρετήσουμε αυτό το μη βιώσιμο χρέος της χώρας».

Περιγράφοντας τους στόχους της νέας κυβέρνησης και του υπουργείου του, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι «θα κάνουμε κάθε προσπάθεια, ομαλά, με βήματα, με οδικό χάρτη, αλλά και με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε χωρίς ρήξεις, για να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα της χώρας» και σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση με το μικρό σχήμα των 10 υπουργών θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα, για την καλύτερη συνεργασία και την επίλυση των προβλημάτων, που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία πέντε χρόνια από τους δανειστές.

Ο απερχόμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης αφού καλωσόρισε τη νέα πολιτική ηγεσία και δήλωσε ότι θα είναι στη διάθεσή τους για να τους ενημερώσει για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου και τους συνεργάτες του και κάλεσε το νέο υπουργό «να μη δίνεται η εντύπωση ότι η κάθε κυβέρνηση που έρχεται ξηλώνει το έργο της προηγούμενης».

Ο κ. Μητσοτάκης στον σύντομο απολογισμό του, είπε: «Παρέλαβα μια όχι ευχάριστη κατάσταση σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας. Οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση πρέπει να γίνουν ένα εθνικό αφήγημα που δεν θα έπρεπε να επιβάλλεται από το εξωτερικό», ενώ παρέδωσε σε ηλεκτρονική μορφή τις νομοθετικές εκκρεμότητες, όπως το σχέδιο νόμου, για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι «μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια του κράτους». Θέλουμε οι θεσμοί να λειτουργούν, σε αντίθεση, όπως είπε, με τις παρελθούσες κυβερνήσεις. Θα λειτουργήσουμε σε όφελος των πολιτών σε συνεργασία με το στελεχιακό δυναμικό του δημοσίου τομέα προς όφελος της χώρας και όχι με βάση τις υπαγορεύσεις των αγορών, που εκτός των άλλων ήταν και αντιπαραγωγικές.

Τέλος, η Εύη Χριστοφιλοπούλου ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την άψογη συνεργασία, έδωσε έμφαση στο νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την αναβάθμιση της «Διαύγειας» και δήλωσε και η ίδια πρόθυμη να βοηθήσει τη νέα πολιτική ηγεσία.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Βούτσης: Έχουμε τη φιλοδοξία, να εργαστούμε ώστε να κλείσει οριστικά αυτός ο πολυετής κύκλος μνημονιακών δεσμεύσεων
Να αναληφθούν από όλους οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις που απορρέουν ...
Ο Νίκος Βούτσης ο νέος Πρόεδρος της Βουλής
Με 181 ψήφους, ο Νίκος Βούτσης αναδείχθηκε στο αξίωμα του Πρόεδρου της ...
Βούτσης: Δεν αποκλείεται να «σπάσουν κάποια υπουργεία»
Μέχρι το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ...
Βούτσης: Πολύ σοβαρά υπόψη θα λάβουμε ένα πιθανό
Πολύ σοβαρά υπόψη θα λάβει η κυβέρνηση ένα πιθανό "ναι" στο δημοψήφισμα ...
Βούτσης: Κατώτερη της ιστορικής συγκυρίας η πολιτική των Ευρωπαίων
  Κατώτερη των περιστάσεων και της ιστορικής συγκυρίας χαρακτήρισε ...
Βούτσης: Το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο
«Το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο, και ο Σαμαράς δεν το ...
Βούτσης: Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο
«Δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών ...
Αισιόδοξος ο Βούτσης για την επίτευξη μιας
Αισιόδοξος για την επίτευξη μίας «καλής συμφωνίας» με τους εταίρους, η ...
Mέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, προτείνει ο Βούτσης
Τη διαμόρφωση μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ επιδιώκει ο ...