Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 20C°,
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Αποχώρησε και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο τέως γραμματέας του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης.
Ο κ.Κορωνάκης διευκρίνισε στην δήλωση του πως θα παραμείνει πολιτικά ...
Λεπέν: Δεν είμαστε πολιτικά φίλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλουμε να νικήσει
 «Δεν είμαστε πολιτικά φίλοι με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο επιθυμούμε ...
Η Λεπέν ζητά από τον πρόεδρο Ολάντ την έξοδο της χώρας από τον χώρο Σένγκεν
Συνάντηση με τη Μαρίν Λεπέν, πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Λεπέν: Ναι, ελπίζουμε στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Λεπέν: Ναι, ελπίζουμε στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

«Ναι, ελπίζουμε στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», είναι η δήλωση της Μαρίν Λεπέν, με την οποία η εφημερίδα «Μοντ», τιτλοφορεί σχετικό άρθρο, στο οποίο σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο (ΕΜ), αντιμετωπίζει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Υπάρχει ένα ρήγμα στην Ευρώπη», εξηγεί η Λεπέν και σημειώνει ότι «οι λαοί θα πρέπει να αναλάβουν, ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, που είναι οι χρηματοπιστωτικές αγορές. Έχω απόλυτη συνέπεια (σε αυτά που λέω). Αυτό δεν με κάνει ακτιβίστρια της ακροαριστεράς. Εμείς δεν συμφωνούμε με το σύνολο του προγράμματός τους και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη μετανάστευση. Θα χαρούμε, όμως, για τη νίκη τους».

«Εν ολίγοις», συμπεραίνει η Μοντ, «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει, κατά την άποψη της Μαρίν Λεπέν, στην ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστών... Και αυτό παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της διατήρησης της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Η υποστήριξη αυτή σε μια αντίθετη πολιτική οικογένεια, είναι θέμα συγκεκριμένης τακτικής και δεν προορίζεται στο να γενικευθεί», λέει η «Μοντ», φέρνοντας για παράδειγμα το ότι στην Ισπανία, η Μ. Λεπέν έχει εκφράσει την ευχή μερίδα της κυβερνώσας δεξιάς, να δείξει κουράγιο αποφεύγοντας την πλήρη υποστήριξη στην ΕΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τοποθέτηση της Μαρίν Λεπέν (υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ) της προσφέρει για ακόμα μια φορά, την ευκαιρία «να μπερδέψει τα χαρτιά και θολώσει τα πολιτικά δεδομένα. Δεν έχει τίποτε το αθώο το γεγονός ότι δίνει άφεση στην άκρα αριστερά. Είναι ένα επιπλέον στοιχείο στη στρατηγική της για την αποδαιμονοποίηση (του κόμματός της). Διότι όσο μεγαλύτερη είναι η σύγχυση, τόσο πιο δύσκολο είναι να αντιμετωπισθεί το ΕΜ γι' αυτό που πραγματικά είναι, ήτοι ένα ακροδεξιό κόμμα», λέει η «Μοντ».

Ειδικά, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η υποστήριξη της Μαρίν Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέπει τον διαχωρισμό της από το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι η πρώτη φορά που κοιτάζει προς την άκρα αριστερά. Ήδη, από τις αρχές του 2000, η Μαρίν Λεπέν κοιτάζει προσεκτικά τι γίνεται στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος, καταλήγει η «Μοντ».