Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 7C°,
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Λαδιανού στη γκαλερί CAN
Η γκαλερί CAN εγκαινιάζει την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 την ατομική έκθεση του ...
Together for ever: έκθεση του Ανδρέα Νικολάου στη γκαλερί Cube
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον Ανδρέα Νικολάου και ...
Εσωτερικώς γελώ καί ἀστειεύομαι πολύ: έκθεση του Νίκου Ναυρίδη στη γκαλερί Bernier/Eliades
Η γκαλερί Bernier/Eliades έχει την τιμή να εγκαινιάζει για τρίτη φορά, ατομική ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Neverland: Έκθεση του Χρήστου Χαρίση στη γκαλερί ΑΔ

Neverland: Έκθεση του Χρήστου Χαρίση στη γκαλερί ΑΔ

Η γκαλερί ΑΔ εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Χρήστου Χαρίση με τίτλο «Neverland» την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 στις 20:00.

 

Η έκθεση είναι μια ζωγραφική εγκατάσταση αποτελούμενη από τρία ζωγραφικά έργα και ένα βίντεο. Με την τελευταία του δουλειά ο καλλιτέχνης ανοίγει στους θεατές της έκθεσης μια πόρτα, μια μικρή χαραμάδα στους πιο μύχιους φόβους του.

 

Το μεγαλύτερο ζωγραφικό έργο είναι μια τρικυμισμένη θάλασσα. Δεν πρόκειται εδώ για αναπαράσταση του κόσμου των θαλάσσιων ταξιδιών, αλλά μάλλον για μια παραλία που ο έντονος κυμματισμός την καθιστά ανοίκεια.  Μια παραλία καταμήκος της οποίας τρέχει μόνος ένας σκύλος ενώ ακούγεται σαν ψίθυρος ένα νανούρισμα είναι το θέμα του βίντεο. Στον απέναντι τοίχο της γκαλερί ο καλλιτέχνης εμφανίζεται ξαπλωμένος με τα ρούχα στο κρεββάτι, μια εικόνα ραστώνης.

 

Ο Χαρίσης διαπραγματεύεται την δυσκολία του να συμβαδίσει κανείς με τη ροή του χρόνου και να ανταπεξέλθει στις αυξανόμενες απαιτήσεις μιας διαρκούς ενηλικίωσης. Μίας ενηλικίωσης που ενέχει αδιαπραγμάτευτα την ανησυχία για το άγνωστο, την αγωνία για το αβέβαιο μέλλον και ακόμη πιο ενδόμυχα, τον φόβο του θανάτου. Από αυτούς ακριβώς τους φόβους ξεπηδά η αδιάλειπτη ανάγκη ενός καταφυγίου. Του καταφυγίου εκείνου που, όπως η μητρική αγκαλιά, το χάδι, το νανούρισμα, σε προστατεύει αδιάκριτα και αυτονόητα από τα φαντάσματα του έξω κόσμου. Ένας οικείος «άχρονος» χώρος στον οποίο είσαι διαρκώς ευπρόσδεκτος και μέσα στον οποίο μπορείς να αισθάνεσαι πάντα μικρός και ευαίσθητος αφού κάποιος άλλος ξαγρυπνά για σένα..