Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Στη ρύμιση για τα
Διευρύνεται με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η ρύθμιση για τα ...
Ερώτηση για τα «κόκκινα» δάνεια απο 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ερώτηση για τα «κόκκινα» δάνεια κατέθεσαν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην ...
Κούρεμα στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια εξετάζει η κυβέρνηση
Αλλάζει τακτική η κυβέρνηση όσον αφορά τη διαχείριση των «κόκκινων» ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Kοινοπραξία Alpha- Aktua για τα «κόκκινα δάνεια»

Kοινοπραξία Alpha- Aktua για τα «κόκκινα δάνεια»

Μνημόνιο συνεργασίας με την ισπανική Aktua Soluciones Financieras με στόχο τη σύσταση κοινοπραξίας για τη διαχείριση δανείων σε καθυστέρηση υπέγραψε η Alpha Bank.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην υπό ίδρυση εταιρεία θα συμμετέχουν η Alpha Bank με ποσοστό 45% και η Aktua, καθώς και συνδεδεμένες με αυτήν εταιρίες, με ποσοστό 55%. Βάσει των όρων συνεργασίας και υπό την αίρεση λήψεως των σχετικών κανονιστικών εγκρίσεων και υπογραφής σχετικών συμβάσεων, η Aktua Hellas θα συνάψει μακροπρόθεσμη σύμβαση με την Alpha Bank για τη διαχείριση σημαντικού τμήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τραπέζης.

Η Aktua Hellas θα έχει ως βασικό αντικείμενο εργασιών τη διαχείριση δανείων σε καθυστέρηση δίδοντας έμφαση στην προώθηση φιλικών διακανονισμών και στην εξεύρεση συναινετικών λύσεων. Η Alpha Bank θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στη διαχείριση των εν λόγω δανείων και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Πελατών της. Η Aktua θα αξιοποιήσει τη σημαντική εξειδίκευση που διαθέτει στη διαχείριση στοιχείων ενεργητικού αυτού του είδους, εφαρμόζοντας δοκιμασμένες διαδικασίες και λύσεις που βασίζονται σε εξελιγμένα συστήματα πληροφορικής, εξειδικευμένες ομάδες στελεχών και στην προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους Πελάτες. Η σύσταση της Aktua Hellas αποτελεί μία πρωτοποριακή κίνηση για την ελληνική αγορά και βασίζεται στην ισχύ και την εμπειρία των μετόχων της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης δήλωσε:

“Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην πορεία ανακάμψεως του χρηματοπιστωτικού συστήματος και εν γένει της Ελληνικής Οικονομίας. Η σύσταση της Aktua Hellas αποδεικνύει τη διαρκή προσήλωση της Τραπέζης στη χρήση προηγμένης τεχνολογίας και αποτελεσματικών λειτουργικών συστημάτων. Η συμφωνία συνιστά άλλο ένα επιτυχημένο δείγμα καινοτομίας προς όφελος των Πελατών μας, μέσω της συνάψεως στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς καταξιωμένες εταιρίες που διαμορφώνουν νέα δεδομένα στην αγορά”.

Ο ιδρυτής και CEO της Aktua κ. Enrique Dancausa Treviño σχολίασε:

“Η Aktua θα συνεισφέρει τη σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει, με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μη εξυπηρετουμένων στοιχείων ενεργητικού. Είμεθα πεπεισμένοι ότι αυτή η μακροπρόθεσμη συνεργασία θα δημιουργήσει νέα πρότυπα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών παρακολουθήσεως και διαχειρίσεως δανείων στην Ελλάδα”.

Ποια είναι η Aktua Soluciones Financieras

Η Aktua, πρωτοπόρος στην παροχή υπηρεσιών παρακολουθήσεως και εξυπηρετήσεως δανείων (special servicing) στην Ισπανία, ιδρύθηκε το 2008 από τον Όμιλο Santander. Παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες στους τομείς της διαχειρίσεως δανείων, της διαχειρίσεως ακινήτων και πιστώσεων, καθώς και της εμπορικής αξιοποιήσεως και πωλήσεως μεγάλου εύρους ενσώματων στοιχείων ενεργητικού σε όλη την ισπανική επικράτεια. Mε 400 εξειδικευμένα στελέχη και 30 γραφεία, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας Ευρώ 14,2 δισ.

Μεταξύ των πελατών της συγκαταλέγονται τα μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα της Ισπανίας, διεθνείς τράπεζες και επενδυτικές εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας. Η Aktua περιλαμβάνεται στις τρέχουσες αξιολογήσεις της Standard & Poor’s, ενώ πρόσφατη μελέτη της ως άνω εταιρίας αναφέρεται στη μακρόχρονη πείρα της διοικητικής ομάδας της Aktua, στα αξιόπιστα πληροφοριακά συστήματα, στο ορθώς σχεδιασμένο πρότυπο διακυβερνήσεως και στην ισχυρή λειτουργική δομή της.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Στο τέλος του μήνα στη Βουλή η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια
Στο τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα κατατεθεί στη Βουλή, η νομοθετική ...
Συνάντηση βουλευτών της ΝΔ με τον Νίκο Δένδια για τα «κόκκινα» δάνεια
Για τις λεπτομέρειες του σχεδίου νόμου που πρόκειται να κατατεθεί στη ...
Δένδιας: «Πολύ θετική» κρίνει η τρόικα την πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια
  «Η τρόικα χαρακτήρισε ως "πολύ θετική" την πρότασή μας για τη συνολική ...
Εγκρίθηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών για τα «κόκκινα» δάνεια
  Εγκρίθηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη ...
Νέο
«Σήμα κινδύνου» για τα «κόκκινα δάνεια» στην Ελλάδα, απέστειλε εκ νέου ...
Τι προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα Κόκκινα Δάνεια
Το Σχέδιο του Κώδικα δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη ...
Ταμείο Παρακαταθηκών: Έχουν ρυθμιστεί 32.000 στεγαστικά δάνεια
Παντελώς αβάσιμες και αναληθείς χαρακτηρίζει το Ταμείο Παρακαταθηκών ...
Ζανιάς: Δεν θέλουμε να δημιουργούμε και άλλα κόκκινα δάνεια
«Δεν μπορούμε να δώσουμε δάνεια όπου δεν υπάρχει βιωσιμότητα. Δεν ...
Αυξήθηκαν τα
Αυξήθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια στην Ισπανία τον Αύγουστο.Ειδικότερα, ...