Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 16C°,
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Γιώργος Χρανιώτης: «Ζω με πολύ λίγα χρήματα»
Υπήρξαν περίοδοι στη ζωή του Γιώργου Χρανιώτη που δεν είχε χρήματα; ...
Πιπιλή: Ζητά τη διερεύνηση των οικονομικών συναλλαγών Χαϊκάλη- Αποστολόπουλου
Την επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής ...
«Θα βάλω τα χρήματα για να έρθει ο Γιαννάκης»
«Θα βάλω εγώ τα χρήματα για να έρθει ο Παναγιώτης Γιαννάκης», δήλωσε ο ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Δάνειο τα χρήματα προς τον Αποστολόπουλο, σύμφωνα με τον Παύλο Χαϊκάλη

Δάνειο τα χρήματα προς τον Αποστολόπουλο, σύμφωνα με τον Παύλο Χαϊκάλη

Τμηματική εξόφληση ποσού που του είχε δανείσει είναι σύμφωνα με τον Παύλο Χαϊκάλη, τα χρήματα που πήρε από τον Γιώργο Αποστολόπουλο.

Όπως εξήγησε  ο βουλευτής, προσερχόμενος στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, το ποσό αυτό το είχε δώσει στον κ. Αποστολόπουλο για να το παίξει ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος στο χρηματιστήριο και δεν το είχε δώσει για να παίξει χρήματα του Παύλου Χαϊκάλη στο χρηματιστήριο. Ο βουλευτής ισχυρίστηκε ακόμη ότι σε στιγμή φόρτισης είχε δηλώσει πως έδινε χρήματα στον κ. Αποστολόπουλο για να του τα παίζει στο εξωτερικό.

 Ο κ. Χαϊκάλης εξερχόμενος από την Επιτροπή Δεοντολογίας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Κατά τη διάρκεια των απαντήσεων του, περιέγραψε στους δημοσιογράφους διάλογο που είχε με τον κ. Αποστολόπουλο, κατά τον οποίο ο δεύτερος του είπε πως τα χρήματα για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τα έπαιρνε είτε από τον ίδιο είτε από τον διευθυντή της φρουράς του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς.

 Περιέγραψε ο κ. Χαϊκάλης, επίσης, ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος τού είχε πει πως και άλλοι βουλευτές θα έπαιρναν χρήματα και πως «τα παίρνει και το Ποτάμι από παντού», και πως «τα παίρνει και ο Θεοδωράκης που είναι ο πιο έξυπνος από όλους».

 Το δάνειο

 Ως προς το ποσό που του έδωσε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης είπε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

 Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: θα μου ξοφλούσε το ποσό αυτό, εεε το δικό μου, εεε που του είχα δώσει τα πέντε χιλιάρικα, μου΄δωσε δύο μηνιάτικα. Αυτό εννοούσα το 10% και ειπώθηκε σε μια φόρτιση. Δεν υπάρχουν πουθενά μετοχές δικές μου, δεν έχει αγοράσει κανένας μετοχές, δεν έχω παίξει στο χρηματιστήριο, δεν έχω καμία χρηματιστηριακή συναλλαγή.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή, αυτό ήταν τμηματική επιστροφή του ποσού;

 ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Ναι, ναι.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει όμως απομαγνητοφωνημένο κείμενο στην τηλεόραση όμως που λέτε άλλο.

 ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Σας είπα ήμουνα φορτισμένος.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα, δεν το έχετε πει μια φορά.

 ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Τι δεν το έχω πει μόνο μια φορά;

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δύο-τρεις φορές το έχετε πει.

 ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Όχι, το αναπαρήγαγαν, το αναπαρήγαγαν.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το αναπαρήγαγαν στην εκπομπή του 'Ακη Παυλόπουλου.

 ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Στην εκπομπή… παιδιά, δεν είναι αυτό το θέμα. Αλλά αν θέλετε να μπείτε σε μια διαδικασία, γιατί έχουν πέσει όλοι επάνω μου, ψάξτε να πείτε αυτό που είπα στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Αν βρείτε μία μετοχή αγορασμένη στο όνομά μου… τώρα αν σε μια φόρτιση είπα αυτό για το 10% ή κάτι τέτοιο…Αυτά τα λεφτά του τα έδωσα. Του είπα, Γιώργο, δεν έχω λεφτά. Το έχω πει. Εγώ δεν έχω λεφτά. Είπα. Θα σου δώσω αυτά. Το αν είπα το 10%, το είπα γιατί δεν μπορούσα να διαχειριστώ τον λόγο. Αυτό το είπα. Και δεν υπάρχει κάτι με τόκο 10%, χρηματιστηριακό δηλαδή. Για να τα παίξει αυτός στο χρηματιστήριο, γιατί είχε ένα project χρηματιστηριακό. Τώρα…αυτός φερόταν ως εκπρόσωπος της Deutsche Bank, εγώ δεν είχα λόγο να τον αμφισβητήσω. Μου είχε δώσει και μηνύματα ανθρώπων. Δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει; Αυτός προσπαθούσε να καταλάβει το μήκος της δικής μου οικονομικής ευρωστίας ή όχι, αν υπήρχε πρόβλημα ή όχι για να το χρησιμοποιήσει όπως το χρησιμοποίησε.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μετά όμως τα πήρε και δεν σας τα έδινε πίσω.

 «Ο πρόεδρος»

 ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Μα, γι' αυτό σας λέω. Δεν τα έχω πάρει…του δάνεισα ένα πεντοχίλιαρο. Τα δύο, λοιπόν, έρχεται κάποια στιγμή και μου λέει. Πάρε δύο χιλιάρικα. Και του λέω. Αυτά τα δύο τι είναι; Του γράφω σε μήνυμα sms: «Το έχουμε ξεφτιλίσει. Εγώ σε έβλεπα σαν φίλο. Με έχεις αντιμετωπίσει σαν μαλ.... Γιατί μου έχεις κάνει αυτή την κοροϊδία». Και μου λέει: «Αυτό πρέπει να το λύσουμε σαν άνθρωποι». Έρχεται, λοιπόν, και μου λέει «πάρε δύο χιλιάρικα». Μού λέει «δύο χιλιάρικα». Του λέω «τι είναι αυτά τα δύο χιλιάρικα; Τα παίρνω», του λέω «σαν το χρέος». «Όχι», μου λέει, «αυτά είναι για να έχεις καλές σχέσεις με τον πρόεδρο». Του λέω «ποιον πρόεδρο; Τον Καμμένο;» «Όχι», μου λέει, «με τον πρόεδρο της Τράπεζας». «Σε παρακαλώ» του λέω «δεν είμαι μαλ...δεν έχω καμία…», «όχι» μου λέει, «γιατί είπαμε να έχετε μια καλή σχέση, μην είσαι μαλ...» μου λέει. «Τα παίρνω σαν χρέος» του λέω «και τον άλλο μήνα» μου λέει «θα επανέλθουμε, θα φέρω να σου δώσω.. πάρε τα δύο χιλιάρικα». Τα παίρνω και του λέω…άντε…αυτό και μου τα βάζει….

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν του λέγατε αφού μου χρωστάς πέντε εγώ παίρνω τα δύο που είναι το χρέος και μου δίνεις άλλα δύο…

 ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Ε, αυτό είπα.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα από τα πέντε, μόνο τα δύο σας χρωστάει. Τα άλλα σας τα έδωσε.

 ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Είπα εγώ ότι δεν… αυτή τη στιγμή υπάρχει απαίτηση; Από τα 5, ναι, τα 4 μου τα έχει επιστρέψει.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή, χίλια ευρώ σας χρωστάει.

 ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Αυτό που θέλετε εσείς ακούτε. Τα 800 ήταν η μία δόση του δανείου και μετά έρχεται και μου λέει: 3.200 έχουν μείνει. Έρχεται και μου λέει «πάρε δύο χιλιάρικα», του λέω «τα παίρνω ως αυτό…και άσε τις μαλ...». Και μου δίνει τα δύο χιλιάρικα, τα παίρνω, κανονικά, τα παίρνω και μου λέει «αυτά τα λεφτά δεν είναι από το χρέος. Είναι για να έχεις καλές σχέσεις με τον πρόεδρο».

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τον Σάλλα δηλαδή;

 ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Δεν λέω όνομα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς.

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Ναι. Και του λέω «μαλ.... Μη μου ξαναπείς τέτοια πράγματα». Και τη δεύτερη φορά επειδή δεν πάω στο ραντεβού, είχα πρόβλημα με τη δόση του δανείου, του έλεγα «σε παρακαλώ, βάλε μου τα 800 ευρώ γιατί καίγομαι». Πήγε και μου έβαλε άλλα δύο χιλιάρικα. Μου έβαλε άλλα δύο χιλιάρικα. Υπερβαίνοντας αυτό το ποσό το οποίο…εντάξει; Και μετά όταν του λέω «γιατί το έκανες αυτό»; Εν τω μεταξύ η τράπεζα τα πήρε αυτά κατευθείαν για το δάνειο, εντάξει; Μου λέει: «μην είσαι μαλ.... Έλα εδώ και θα έχουμε κουβέντες». Και αρχίζουμε και κάνουμε κουβέντες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και του λέω: «χέσε με, δεν υπάρχει αυτή η ιστορία». Και κάποια στιγμή μου παρουσιάζει και μου λέει: «είναι 2-3 εκατομμύρια ρε μαλ..., μην είσαι μαλ...». Του λέω: «εγώ είμαι φίρμα θα πάρω τέσσερα». Και γέλαγα, νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα. Είχαμε τελειώσει την ιστορία και πάνω εκεί έρχεται και μου λέει «να σου πω, το πακέτο αυτό, αυτά είναι τα χρήματα εδώ πέρα», και του λέω «είσαι γελοίος θα φάμε ξύλο, πάμε να φύγουμε γιατί έχω γύρισμα», και γυρίζει και μου λέει «υπάρχουν και άλλοι μέσα, μην είσαι μαλ...».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιον εννοούσε;

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Κάποιους βουλευτές των ΑΝΕΛ, δεν ξέρω. Ήθελε να δημιουργήσει κλίμα. Εγώ πάνω σε αυτό το κλίμα… και γι΄ αυτό πήγα την άλλη μέρα και μου είπε «κοίτα τα λεφτά, αυτά είναι από την τράπεζα», μου λέει πολλά μέσα. Αν ανοιχτεί θα σας φύγει η ψυχή. «Αυτό είναι το πακέτο. Τα 700 χιλιάρικα, δεν μπορώ παραπάνω, 700 χιλιάρικα και τα υπόλοιπα μου λέει, βρες μου τρόπο, θέλουμε να είναι άσπρα. Να κάνεις ένα θέατρο». Του λέω «τι θέατρο, ρε μαλ...; Είσαι σοβαρός; Τι μου λες τώρα αυτά τα πράγματα»; «Εγώ» μιλάμε σε αυτό το θέμα, γιατί ψάχνω να βρω την ιστορία. Μου λέει «βρες έναν τρόπο και θα επανέλθουμε στην ιστορία»….Έχω ενημερώσει εγώ τον πρόεδρο στη συζήτηση που κάναμε την άλλη μέρα και μου λέει «όταν θα σου γίνει επόμενη συνάντηση θα πάμε και θα τον έχουμε γραμμένο». Πήγα, λοιπόν, στην όλη ιστορία, γράψαμε την κουβέντα και μου λέει «τα χρήματα είναι αυτά, θα στα φέρω εγώ ή ο διευθυντής της φρουράς του προέδρου», μου λέει το όνομά του, μου λέγε για Ποτάμι, μου λέγε γι' αυτά, μου λέγε για βουλευτές.

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Δεν πιστεύουν ότι δεν έχει τα χρήματα ο Άκης
Έρανο κάνουν, όπως διαρρέεται από ορισμένες πλευρές, φίλοι του Άκη ...
Χριστίνα Λαμπίρη: Όλα όσα αποκάλυψε για την κουμπαριά με τον Παύλο Χαϊκάλη
Η Χριστίνα Λαμπίρη μέσα από την εκπομπή της «Με το καλημέρα» ...
Μετά τις εκλογές παραπέμπονται για διερεύνηση οι υποθέσεις ΧαΪκάλη, Μητρόπουλου
 Μετά τις εκλογές θα διερευνηθούν οι υποθέσεις που αφορούν τους Παύλο ...
Βο: «Οι λύσεις δεν είναι μόνο τα χρήματα»
Για τα χρήματα που έχει βγάλει από το τραγούδι αλλά και αν έχει σκεφτεί ...
Η Βέφα Αλεξιάδου αποκαλύπτει πόση σύνταξη παίρνει και τα χρήματα που εξανεμίστηκαν
Η Βέφα Αλεξιάδου σε μία κατάθεση ψυχής στον Μάρκο Σεφερλή δεν δίστασε ...
Καλυβάτσης: «Έχω ένα θεματάκι με τα χρήματα δεν είμαι από πλούσια οικογένεια»
Ο Σωτήρης Καλυβάτσης σε συνέντευξή του εξομολογήθηκε τις οικονομικές ...
Αποστολόπουλος: Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο
Έκπληκτος και οργισμένος, δηλώνει ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος ...
Μέμος Μπεγνής: «Τα χρήματα που δίνονται στην τηλεόραση δεν με αφορούν»
Ο Μέμος Μπεγνής πήρε εξαιρετικά χρήματα στην τηλεόραση, τα οποία πια ...
Χρήματα από τη μίζα για τους TOR-M1 στους λογαριασμούς της Σταμάτη
Σε λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη στην τράπεζα UBS εντοπίστηκαν χρήματα ...