Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 2C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Πισώπλατη κλωτσιά σε διαιτητή (video)
Άνανδρο και επικίνδυνο χτύπημα δέχτηκε διαιτητής σε αγώνα κυπέλλου ...
Τον
Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, η τιμωρία του Γιάννη ...
Μουρίνιο: «Δεν υπάρχει ρατσισμός στο ποδόσφαιρο»
Στην Πρέμιερ Λιγκ υπάρχουν σκέψεις να προσθέσουν έναν κανονισμό ο ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Διεγράφη ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Διεγράφη ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Σε οριστική διαγραφή του Αναστάσιου Παπανδιανόπουλου προχώρησε η ΚΕΔ. Πρόκειται για τον διαιτητή ο οποίος είχε διευθύνει το φιλικό της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο διάστημα κατά το οποίο η ΕΠΟ είχε ανακοινώσει πως δεν θα γίνουν ορισμοί λόγω της επίθεσης στον Χριστόφορο Ζωγράφου.

Αναλυτικά η απόφαση της ΚΕΔ:

«Το πειθαρχικό όργανο της ΕΔ/ΕΠΣ Πειραιά, αφού έλαβε υπόψη του:

Α. Τον Κανονισμό Υλοποίησης κ' Εφαρμογής (Ιούνιος 2014), άρθρα 58,59,60,61,62,63 και 64.

Β. Την από 27-11-2014 Κλήση σε απολογία ενώπιον του αρμοδίου Πειθαρχικού Οργάνου της ΕΔ. / ΕΠΣΠ, του διαιτητή ΕΠΣΠ, Παπανδριόπουλου Αναστάσιου.

Γ. Το από 9-12-2014 έγγραφο υπόμνημα (εκπρόθεσμο) του διαιτητή ΕΠΣΠ, Παπανδριόπουλου Αναστάσιου, το οποίο υπεβλήθη στην ΕΠΣΠ μέσω τηλεμοιοτυπίας (ΦΑΞ)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Λαμβάνοντας υπόψη την παράβαση του διαιτητικού καθήκοντος που υπέπεσε ο διαιτητής της δυνάμεως ΕΠΣΠ/ ΕΔ Παπανδριόπουλος Αναστάσιος όπως αναφέρεται στην κλήση προς απολογία και ειδικότερα τη βαρύτητα και τις περιστάσεις που έλαβε χώρα αυτό σε συνδυασμό με την ληφθείσα εκ του αποτελέσματος δημοσιότητα, για παράβαση του άρθρου 59 παράγραφος 1.2, του ισχύοντος Κανονισμού Διαιτησίας, σύμφωνα με το οποίο πλην απόφασης επί των Κανονισμών του παιχνιδιού, εντός των αγωνιστικών χώρων, του Διαιτητικού καθήκοντος δι' υπαιτίου και καταλογισθείσης πράξεως εκ' παραλείψεως, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, που τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Διαιτησίας» . Μεταξύ δε των παραπτωμάτων περιλαμβάνονται ιδίως 1.2.

Η συμμετοχή διαιτητή ή βοηθού η τέταρτου διαιτητή σε αγώνες χωρίς την εντολή ή έγκριση της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής ή οργάνου.

Το παραπάνω πολύ βαρύ πειθαρχικό σας παράπτωμα να αγωνιστείτε σε φιλικό αγώνα ομάδων και δη επιπέδου SL, εκτός των άλλων αποκτά βαρύνουσα σημασία συνδυαστικά, ύστερα από τη δημόσια τοποθέτηση της ΕΠΟ εξαιτίας πολύ πρόσφατου (20-11-2014)περιστατικού ξυλοδαρμού του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ/ ΕΠΟ Ζωγράφου Χριστόφορου, να μην ορίζεται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ, μέχρι νεωτέρας σε κανένα αγώνα αρμοδιότητας της, διαιτητής.

Συγκεκριμένα, ενώ ο ανωτέρω αναφερόμενος (Παπανδριόπουλος Αναστάσιος)είναι διαιτητής μη εν ενεργεία της Ένωσης μας, (μετά την οικιοθελή του παραίτηση από την αγωνιστική δράση την 25-8-2014) , σύμφωνα με δημοσιεύματα Τύπου έντυπου και ηλεκτρονικού, αγωνίστηκε σαν Διαιτητής την 22-11-2014, στον φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, χωρίς ορισμό ή εντολή ή έγκριση της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής ή οργάνου.

Το παραπάνω γεγονός έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις του Κανονισμού Διαιτησίας καθόσον εκ της παραβάσεως του αυτής, έχει παραβεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διοριστήριο κατάταξης διαιτητή το οποίο έχει υπογράψει, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: `'δεσμεύετε να υπακούει και να συμμορφώνετε με το καταστατικό, τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

Επιβάλλει την πειθαρχική ποινή που προβλέπεται και αναφέρεται στο άρθρο 60 παρ. 1του Κανονισμού Διαιτησίας (Κανονισμός Υλοποίησης και Εφαρμογής- Ιούνιος 2014), ήτοι : «Της οριστικής διαγραφής από τα μητρώα των διαιτητών της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά».

Η παρούσα απόφαση υποβάλλεται άμεσα στην ΕΠΣΠ για τυχόν ενέργειες αρμοδιότητας της.

Στον κ. Παπανδριόπουλο Αναστάσιο, γνωρίζεται ότι εφόσον επιθυμεί, επί του διατακτικού και του αιτιολογικού της παρούσας, ήτοι επί του τύπου και της ουσίας, έχει τα δικαιώματα που απορρέουν από τον Κανονισμό Διαιτησίας,(Κανονισμός Υλοποίησης και Εφαρμογής- Ιούνιος 2014), και δη το άρθρο 65».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Θα αλλάξει ο διαιτητής του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός;
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ....
Τέζα... διαιτητής στην Αγγλία (video)
Ένα απίστευτο περιστατικό που σκόρπισε πολύ γέλιο έγινε στον αγώνα της ...
Την τροποποίηση του κανονισμού του Δουβλίνου ζητά το Ευρωκοινοβούλιο
Την τροποποίηση του κανονισμού του Δουβλίνου για το θέμα των ...
Τα «όχι» του Παναθηναϊκού για δανεικούς
Σε συνέχεια αιτήματος της Superleague η ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπέβαλε τις ...
Παναθηναϊκός: «Άρχισαν... νωρίτερα οι τελικοί»
Με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του διαιτητή Χρήστου ...
Ανακοινώθηκε ο διαιτητής του Πανθρακικός - Ολυμπιακός
Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τον διαιτητή του θα σφυρίξει τον εξ αναβολής αγώνα της ...
Ο Ιταλός διαιτητής του Αστέρα
Ο Πάολο Ταλιαβέντο θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης του Αστέρα ...
Χ.Α.: Παραβαίνει τον Κανονισμό της Βουλής ο Δένδιας
Το σχόλιο ότι «ο Δένδιας παραβαίνει τον Κανονισμό της Βουλής, αγνοεί ...
Αλλαγές στον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Τις τροποποιήσεις στον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ...