Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 12C°,
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Πάτρα: Συναγερμός για εξαφάνιση 12χρονης
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό ...
Τι κάνουμε αν τα παιδιά μας δουν να κάνουμε σεξ;
Τι κάνουμε αν τα παιδιά ακούσουν κάτι κατά λάθος ή τύχει και μας δουν να ...
Αθήνα -Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες και Αθήνα- Πάτρα σε 2 ώρες όταν ολοκληρωθούν τα σιδηροδρομικά έργα
Το 2017 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα σιδηροδρομικά έργα στην ΠΑΘΕΠ ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Θα κάνουμε Ελευσίνα-Πάτρα σε 2 ώρες και ένα τέταρτο

Θα κάνουμε Ελευσίνα-Πάτρα σε 2 ώρες και ένα τέταρτο-A+A
Τελειώνουν τα μαρτύρια των οδηγών στην εθνική οδό Αθήνας-Πάτρας. Σε ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα με αποτέλεσμα... εξωπραγματικούς οδηγικούς χρόνους: Θα κάνουμε τη διαδρομή Ελευσίνα-Πάτρα σε 2 ώρες και 15'. Θα κερδίζουμε δηλαδή από 15-20 λεπτά.
Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ολυμπίας Οδού, έχει κατασκευαστεί το 60% του έργου από την Κόρινθο έως την Πάτρα και το 83% των σηράγγων, συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων. Σήμερα έγινε η διάνοιξη της τέταρτης και τελευταίας σήραγγας. Σύμφωνα με τους ίδιους, η Ολυμπία Οδός «είναι το μοναδικό έργο που κατασκευάζεται σε παράλληλες συνθήκες κυκλοφορίας στο 85% του δρόμου καθιστώντας το έτσι το δυσκολότερο έργο που γίνεται σήμερα στη χώρα». Το συνολικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου είναι 201,5 χιλιόμετρα. Σήμερα έχει κατασκευαστεί πλήρως το τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος.
Τα ακόμη καλύτερα νέα, είναι πως – σύμφωνα με την κοινοπραξία που κατασκευάζει και διαχειρίζεται το έργο – μειώθηκαν τα ατυχήματα κατά 80% στον μέχρι πρότινος δρόμο-καρμανιόλα. «Συγκρίνοντας τα στοιχεία ατυχημάτων του πρώτου έτους παραχώρησης το 2008 με το 2013, ο συνολικός αριθμός θανατηφόρων ατυχημάτων και των θυμάτων παρουσιάζει μείωση της τάξης του 80% στο σύνολο του άξονα Ελευσίνας - Κορίνθου- Πατρών» ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.
Απομένει το τμήμα Πάτρα - Πύργος το οποίο με υπουργική απόφαση τον Απρίλιο του 2014 θα κατασκευαστεί ως Δημόσιο έργο.


Πηγή: Θα κάνουμε Ελευσίνα-Πάτρα σε 2 ώρες και ένα τέταρτο | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/182200/tha-kanoyme-eleysina-patra-se-2-ores-kai-ena-tetarto#ixzz3LZDl91QI