Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 13C°,
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Συνεχίζει να ελπίζει σε πρόκριση στο Φάιναλ Σιξ ο Ολυμπιακός
Στο κατάμεστο από φιλάθλους του Ολυμπιακού, Εθνικό κολυμβητήριο του ...
Πρωτοβουλίες Ολυμπιακού στον Πειραιά
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις δράσεις του στον Πειραιά με δώρα προς τους ...
Στήριξη Ολυμπιακού στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας
Εκπρόσωποι της πειραϊκής ΠΑΕ βρέθηκαν το πρωί της Μ. Δευτέρας στην Ιερά ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ο Ολυμπιακός δίπλα στη Μητρόπολη Πειραιώς

Ο Ολυμπιακός δίπλα στη Μητρόπολη Πειραιώς

Στελέχη της διοίκησης του Ολυμπιακού και ποδοσφαιριστές της ομάδας βρέθηκαν την Παρασκευή στη Μητρόπολη στον Πειραιά προκειμένου να συμβάλλουν στην ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.
 
Στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού ανέβηκε αναλυτικό ρεπορτάζ:
 
«Ο Θρύλος βρίσκεται συνεχώς κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας και το αποδεικνύει έμπρακτα με πράξεις. Σήμερα το πρωί  λοιπόν, το παρών στα Γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά έδωσαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας Τάσος Αυλωνίτης και Κώστας Γιαννούλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Καραϊσκάκης Α.Ε., κ. Βασίλης Βασιλειάδης που είχαν θερμή συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πειραιά, Σεβασμιότατο κκ. Σεραφείμ.
 
Οι παίκτες της ομάδας μας παρέδωσαν στον Μητροπολίτη Πειραιώς συνολικά 5 επιταγές για την οικονομική κάλυψη της μηνιαίας μισθοδοσίας 5 διακόνων, τους οποίους αδυνατεί να πληρώνει η Ελληνική Πολιτεία.
 
Στην εγκάρδια συνάντηση των μελών της ομάδας μας και του Σεβασμιότατου κκ. Σεράφειμ το κλίμα ήταν εξαιρετικό και από τις δύο πλευρές, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την έντονη κοινωνική δραστηριότητα που ακολουθεί ο Ολυμπιακός.
 
Τον λόγο αρχικά πήρε ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεβασμιότατος  κκ. Σεραφείμ.
 
 «Για εμάς είναι μεγάλο προνόμιο να έχουμε αυτή την ομάδα τον Ολυμπιακό, στην πόλη μας. Εγώ θέλω να πω, ότι δυστυχώς με τον καιρό τα προβλήματα αυξάνονται . Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και εσάς κ. Βασιλειάδη και τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη διότι μας βοηθάτε με τρόπο όχι μεταφυσικό αλλά  ρεαλιστικό και ουσιώδη.  Δεν εύχεστε απλώς αλλά υλοποιείται, εν χώρο και χρόνο. Και αυτή την στιγμή η βοήθεια σας είναι πολυσήμαντη διότι δεν δίνεται χρήματα στον Μητροπολίτη για να αυξήσει το βαλάντιο του, κάτι το οποίο θα ήταν εγκληματικό να το σκεφτεί κανείς, αλλά μισθοδοτείται  πέντε νέους κληρικούς, οι οποίοι μπήκαν στην Εκκλησία με πόθο και ζήλο να διακονήσουν, τους οποίους η Ελληνική Πολιτεία δεν αναλαμβάνει να μισθοδοτήσει. Ταυτόχρονα μας βοηθήσατε πολύ στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως, ενώ παράλληλα συμβάλλεται ακόμα πιο δυναμικά στα 19 συσσίτια της Μητροπόλεως, για τους ανθρώπους που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη».
 
Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Πειραιά, εξήρε το κοινωνικό έργο του Ολυμπιακού: «Θέλω να εκφράσω σε εσάς κ. Βασιλειάδη και στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκη και σε εσάς παιδιά (σ.σ Τάσος Αυλωνίτης και Κώστας Γιαννούλης), που είστε οι μάχιμοι οπλίτες του μεγάλου αυτού αθλητικού ομίλου, τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου. Να ευχηθώ να έχετε πάντα θάρρος, τόλμη και ευψυχία και να εκπροσωπείται πάντα την πατρίδα μας  σε αυτόν τον ευγενή χώρο του αθλητισμού, με σοβαρότητα με ευθύνη με αλήθεια και με αγάπη. Σας ευχαριστώ πολύ».   
 
Από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αρχικά τον λόγο πήρε ο Κώστας Γιαννούλης, που δήλωσε:
 
«Θέλω να πω ότι είμαστε χαρούμενοι που εγώ και ο Τάσος εκπροσωπούμε την ομάδα.  Ήρθαμε να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε σε αυτόν τον αγώνα που κάνουνε, δείχνοντας έτσι και το κοινωνικό πρόσωπο που έχει η ομάδα. Γιατί στην ζωή δεν υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά πράγματα που αν μπορούμε και πρέπει να βοηθάμε».
 
Ενώ από την πλευρά του ο Τάσος Αυλωνίτης τόνισε:
 
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εγώ και ο Κώστας βρισκόμαστε εδώ πέρα, δίνουμε βοήθεια σε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι είναι σαν αφανής ήρωες, η ομάδα δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο για ακόμα μια φορά και είναι τιμή και χαρά σαν μέλη της ομάδας του Ολυμπιακού να είμαστε εδώ πέρα και να δίνουμε εμείς αυτή τη βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους».
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Καραϊσκάκης Α.Ε., κ. Βασίλης Βασιλειάδης, ευχαρίστησε για τα θερμά του λόγια τον Μητροπολίτη Πειραιώς και από την πλευρά του είπε:
 
«Ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, ήρθαμε εδώ να ενισχύσουμε το έργο του, με την μισθοδοσία των πέντε ιεροδιακόνων, παραδίδοντας του κατ΄ εντολή του προέδρου μας κ.Βαγγέλη Μαρινάκη τις τέσσερις επιταγές  για την μισθοδοσία τους . Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Πρόεδρος μας συμμετέχει στην προσπάθεια ενίσχυσης του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά και στα συσσίτια και στις κατασκηνώσεις και στους Ναούς. Όπου μπορούμε να προσφέρουμε , είτε μάρμαρα να τοποθετηθούν, είτε μοκέτες να αγοραστούν είτε air-condition, είτε τρόφιμα για τα συσσίτια που είναι σημαντικό και δίνει μεγάλο βάρος ο Πρόεδρος μας κ. Βαγγέλης Μαρινάκης. Γιατί πάνω από όλα, πάνω από τα άψυχα πράγματα προέχει ο φτωχός, ο ανήμπορος σήμερα Πειραιώτης να βρει ένα πιάτο φαγητό».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Δίπλα στις γυναίκες του Ολυμπιακού ο Μαρινάκης! (pics)
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, βρέθηκε στο κλειστό ...
Sports Camp Πειραιά και Ολυμπιακού
Συνέντευξη Τύπου για το 1ο Piraeus Sports Camp που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά ...
Νέα κοινωνική δράση του Ολυμπιακού (video)
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζει τις κοινωφελείς προσφορές της στον Πειραιά ...
ΟΛΠ: Σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης στο Λιμάνι του Πειραιά
Ξεπέρασαν τα 18 εκατομμύρια οι επιβάτες που διακινήθηκαν το 2014 από το ...
Ολυμπιακός και Ελπίδα
Δίπλα στο «Ίδρυμα Ελπίδα» και φέτος ο Ολυμπιακός με ηθική και υλική ...
Χαρά στα παιδιά του Πειραιά ο Ολυμπιακός
Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεών της η ΠΑΕ Ολυμπιακός έλαβε ακόμη ...
Στη Μητρόπολη Πειραιά Μώραλης-Μαρινάκης
Tην ολοκληρωμένη πρότασή του συνδυασμού τους, για την ανάπτυξη της ...
Δίπλα στον Μώραλη ο Ολυμπιακός (photos)
Ο Γιάννης Μώραλης παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πειραιάς ...
Εμπορική συνεργασία Πειραιώς-ΠΑΕ Ολυμπιακός
Σε εμπορική συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία ξεκινά από την ...