Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 10C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Ουάου: Η Chiara Ferragni έκανε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία fashion blogger
Είναι η διασημότερη fashion blogger στον πλανήτη, έχει εκατομμύρια ακολούθους ...
Κομισιόν: Μετασχηματίζεται η ελληνική οικονομία
Στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει τη διαδικασία ...
Dixon: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει!
Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, δηλώνει o αναλυτής του Reuters Hugo Dixon. Σύμφωνα με ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Σαμαράς: Η Ελλάδα έχει καταφέρει να εδραιώσει την οικονομία της

Σαμαράς: Η Ελλάδα έχει καταφέρει να εδραιώσει την οικονομία της

«Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Ελλάδα έχει καταφέρει να εδραιώσει την οικονομία της με έναν άνευ προηγουμένου γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε ενώπιον εκατοντάδων σύνεδρων στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα, που διοργανώνεται σήμερα από την Capital Link, στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Οι φίλοι μας στις Ηνωμένες Πολιτείες μας έχουν βοηθήσει πολύ». Επιπλέον: «Είμαστε ήδη μάρτυρες των καρπών των κοινών προσπαθειών μας και οι διεθνείς επενδυτές έχουν ήδη εισέλθει στην ελληνική αγορά». Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχουν πολλαπλές ευκαιρίες στον επενδυτικό τομέα, σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «η ετήσια αυτή εκδήλωση έχει πάντα μεγάλη σημασία για την προβολή των επενδυτικών ευκαιριών στο κοινό των ΗΠΑ και για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη ισχυρών ιστορικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ».

Ακολούθως τόνισε ότι «ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, η στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ μπορεί να είναι πιο εποικοδομητική και αμοιβαία κερδοφόρα από ό,τι ποτέ στο παρελθόν».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το φετινό ετήσιο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link είναι υψίστης σημασίας, δεδομένης των επιτυχημένων μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας που έχει ήδη δρομολογηθεί».

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών οι Έλληνες έχουν υποβληθεί σε οδυνηρές θυσίες και υπέστησαν ένα απαιτητικό πρόγραμμα λιτότητας. «Αλλά τώρα, χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους τους Έλληνες, σε όλους τους τομείς έχουν επέλθει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η αντιμετώπιση εκτεταμένων ανεπαρκειών. Πρέπει τώρα να επωφεληθούμε από το αναξιοποίητο δυναμικό μας, των φυσικών μας πόρων, του ορυκτού μας πλούτου και, πάνω απ΄ όλα, από το πλούσιο ανθρώπινο κεφάλαιό μας, για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον, έτσι ώστε η χώρα μας να γίνει ελκυστική για τους ξένους επενδυτές. Δεν υπάρχει πλέον η γραφειοκρατία που αποτελούσε μειονέκτημα της κάθε συναλλαγής με το κοινό και, κυρίως με τον ιδιωτικό τομέα» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης: «Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Ελλάδα έχει καταφέρει να εδραιώσει την οικονομία της με έναν άνευ προηγουμένου γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Είμαστε τώρα πρώτοι στη δημοσιονομική προσαρμογή, πρώτοι σε διαρθρωτικά πλεονάσματα στην ευρωζώνη, πρώτοι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 στην ανάπτυξη σε όλη τη Ευρωζώνη και από τις πρώτες για τις προβλέψεις του 2015 όσον αφορά την ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζουμε φορολογικές μεταρρυθμίσεις ευνοϊκές για τους επενδυτές».

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Δεν ξεχνάμε ότι οι φίλοι μας στις Ηνωμένες Πολιτείες μας έχουν βοηθήσει πολύ στην επίτευξη του στόχου μας. Και είμαστε ήδη μάρτυρες των καρπών των κοινών προσπαθειών μας και οι διεθνείς επενδυτές έχουν ήδη εισέλθει στην ελληνική αγορά και στις επενδύσεις υπάρχουν πολλαπλές ευκαιρίες σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας».

Τέλος, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «είναι προφανές ότι το "έξυπνο χρήμα έρχεται πρώτο" σε υποσχόμενους τομείς» σημειώνοντας ότι «οι υπάρχουσες εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγή και τη δραστηριότητα σε τομείς όπως: οι τράπεζες, η γεωργία, ο τουρισμός και η ενέργεια, μεταξύ πολλών άλλων, παρουσιάζοντας μια τάση ανάπτυξης».

Καταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: «Η δική μας επιτυχημένη ιστορία (success story) στην Ευρώπη και είναι μια ευρωπαϊκή επιτυχία, που θα κάνει περήφανους όλους τους Ελληνοαμερικανούς».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Προς Αλ Χιλάλ ο Σαμαράς
 Ο Γιώργος Σαμαράς δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στις ανάγκες τις ...
Σαμαράς: Η Ελλάδα βγαίνει από τη περίοδο των μνημονίων
Την διαπίστωση ότι το κοινωνικό και οικονομικό κλίμα αλλάζει, αλλά και ...
Σαμαράς: Κάναμε ένα τεράστιο βήμα για την Ελλάδα του αύριο, για τα νέα παιδιά και τον ελληνικό λαό
«Οι μόνιμοι καταστροφολόγοι αιφνιδιασμένοι από όσα καλά ήρθαν και ...
ΥΠΟΙΚ Ρωσίας: Η οικονομία μας βρίσκεται σε κρίση
Ο υφυπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Σεργκέι Μπελιάκοφ δήλωσε κατά τη ...
BBG: Αισιόδοξοι οι επενδυτές για την παγκόσμια οικονομία
Οι διεθνείς επενδυτές είναι περισσότερο αισιόδοξοι για την παγκόσμια ...
Μυτιληναίος στο CNBC: Η οικονομία μας έχει αρχίσει να ανακάμπτει!
Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία και για την αποκατάσταση της ...
ΔΝΤ: Περιορίζονται οι
Οι "δικλίδες" ασφαλείας για την οικονομία της Κίνας σταδιακά ...
Βεστερβέλε: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει
«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ...
Fitch: Πως η ανακεφαλαιοποίηση θα βοηθήσει οικονομία και τράπεζες
Τη θετική επιρροή που θα έχει στην ελληνική οικονομία και στο ευρύτερο ...