Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 12C°,
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού σε όλη τη χώρα σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ
Παρεμβάσεις προκειμένου να συγκροτηθούν σε όλη την επικράτεια ...
Υπεγράφη το νέο αναθεωρημένο σχέδιο φιλικού διακανονισμού, μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ
  Το νέο αναθεωρημένο σχέδιο φιλικού διακανονισμού, μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ ...
Πέφτουν υπογραφές για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
Πέφτουν σήμερα, Παρασκευή οι υπογραφές για τη μείωση του ΦΠΑ στην ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Πέφτουν οι υπογραφές για το φιλικό διακανονισμό ΟΛΠ και ΣΕΠ

Πέφτουν οι υπογραφές για το φιλικό διακανονισμό ΟΛΠ και ΣΕΠ

Το νέο αναθεωρημένο σχέδιο φιλικού διακανονισμού, μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), που προβλέπει επενδυτικά έργα ύψους 230.000.000 εκατ. ευρώ στο λιμάνι, αναμένεται να υπογραφεί σήμερα στις 4 το απόγευμα στο υπουργείο Ναυτιλίας, μεταξύ στελεχών των δύο πλευρών και παρουσία του αρμόδιου υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Το τελικό κείμενο του φιλικού διακανονισμού, που έχει εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ και ααναμένεται να αποσταλεί από το υπουργείο Ναυτιλίας προς ψήφιση στη Βουλή, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στα λιμάνια.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «τεράστιες νομικές ακροβασίες που επιχειρεί η κυβέρνηση προκειμένου να εκποιήσει τα λιμάνια». Συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και καλεί όλους τους εργαζόμενους των λιμανιών να δώσουν δυναμικό "παρών" στα αγωνιστικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις. Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 σήμερα το πρωί.

Στο μεταξύ, ο ΣΕΠ(COSCO), σε ανακοίνωσή του με αφορμή την έγκριση του σχεδίου φιλικού διακανονισμού, αναφέρει ότι «τα αρμόδια όργανα της εταιρείας  αποφάσισαν να συνυπογράψουν το εγκριθέν από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ Α.Ε. κείμενο συμφωνητικού», του οποίου οι όροι, όπως τονίζει, «συνιστούν για το λιμάνι του Πειραιά, την ΟΛΠ Α.Ε., τη ΣΕΠ Α.Ε. και την Ελλάδα ένα μεγάλο επιχειρηματικό πλάνο αξίας 230.000.000 ευρώ, που θα αποτελεί εξολοκλήρου επένδυση από την Εταιρεία».

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης παρουσιάζοντας  προχθές  τις βασικές παραμέτρους του έργου και τις αναγκαίες προσαρμογές που έγιναν λόγω της Απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 230.000.000 ευρώ, ενώ αυξάνεται η ετήσια δυναμικότητα των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ σε 6.200.000 TEU (κιβώτια) από 3.700.000. Επίσης, το μεταβλητό αντάλλαγμα παραμένει σταθερό στο 24,5% επί των εσόδων της ΣΕΠ, ενώ επεκτείνονται τα σταθερά ανταλλάγματα Ι και ΙΙ (ενοίκια έκτασης και μήκος προβλητών) και στον Δυτικό Προβλήτα ΙΙΙ.

Στη θέση του ελαχίστου εγγυημένου ανταλλάγματος μετά το 2021, το οποίο υπό όρους αναστέλλεται, καθιερώνεται ως αντιστάθμισμα αυξημένη "εγγυημένη δυναμικότητα" και "ελάχιστη εγγυημένη δυναμικότητα" ύψους 4.750.000 TEU  και 3.087.500 TEU, αντιστοίχως.  Η Καθαρά Παρούσα Αξία της Σύμβασης ΣΕΠ αυξάνεται από 498 εκατ. ευρώ σε 678 -1.073 εκατ. ευρώ και
κατασκευάζεται από τη ΣΕΠ Α.Ε. για λογαριασμό της ΟΛΠ Α.Ε., ο νέος Προβλήτας Πετρελαιοειδών με ευνοϊκούς χρηματοοικονομικούς όρους. Σημειώνεται ότι το συνολικό έργο θα κατασκευασθεί σε θαλάσσιο χώρο και δεν παραχωρείται, όπως έγινε το 2009, ενώ δεν θα υπάρξει επίπτωση στις θέσεις εργασίας και το εργασιακό καθεστώς του ΟΛΠ.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πέφτουν υπογραφές για εξαγωγή ροδάκινου σε Σουηδία και Δανία
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται οι τελικές υπογραφές για την ...
Εμπλοκή στο διακανονισμό ΟΛΠ-Cosco-Εκτός ατζέντας στη σημερινή ΓΣ
"Εμπλοκή" σημειώθηκε στον φιλικό διακανονισμό μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ ...
Πέφτουν οι υπογραφές στον Αρη !!!
Στα γραφεία του συλλόγου στην Αλκμήνης έχουν κληθεί να δώσουν το ...
Έρχεται στην Αθήνα για τις υπογραφές με τον Παναθηναϊκό  !!!
Ο Αλεχάντρο Αλφάρο αναμένεται να αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή του ...
Το πρώτο φιλικό με την Σταντάρ
Ηρθε η ώρα για την διεξαγωγή του πρώτου φιλικού για τον ΠΑΟΚ. Στην ...
Πέφτουν οι υπογραφές
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!
ΔΕΗ: Πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών και τηλεφωνικά στο 11770
Περισσότεροι από 1 εκατ. καταναλωτές έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στα ...
JP Morgan: Συζητά διακανονισμό 11 δισ. δολ. για στεγαστικά δάνεια
Η μεγαλύτερη από πλευράς ενεργητικού αμερικανική τράπεζα, JPMorgan Chase & ...
Πέφτουν οι υπογραφές για το αζέρικο αέριο
Σήμερα υπογράφονται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, οι συμφωνίες πώλησης ...