Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Ανοδικά ο τζίρος των καταστημάτων κατά την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο
Ανοδικά κινήθηκε ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια ...
ΕΣΕΕ: Μικρό το αγοραστικό ενδιαφέρον στις θερινές εκπτώσεις
Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε συνολικά η καλοκαιρινή εκπτωτική ...
Lamda Development: Αγορά 2.718 μετοχών από την Consolidated Lamda Holdings
Σε αγορά 2.718 κοινών ονομαστικών μετοχών της Lamda Development, συνολικής αξίας ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Αύξηση κερδοφορίας για τη Lamda Development

Ανοδικά κινήθηκε η κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA) της Lamda Development ΑΕ, παρουσιάζοντας αύξηση 5%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο και ανήλθε στα 28,1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο όμιλος εμφάνισε συρρίκνωση ζημιών στο εννεάμηνο του 2014.

Σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθαν στα 4,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 25,7 εκατ. ευρώ, το πρώτο εννεάμηνο του 2013. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ζημιές χρήσεως οφείλονται, κυρίως, στις αποτιμήσεις των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο υπήρξε η εφάπαξ λογιστική χρέωση στα αποτελέσματα ποσού 11,8 εκατ. ευρώ, που αφορά την αναπροσαρμογή της αναβαλλόμενης φορολογίας, λόγω της αύξησης του συντελεστή φορολογίας από το 20% στο 26%. Η αισθητή βελτίωση των αποτελεσμάτων οφείλεται και στη μείωση των ζημιών κατά 11,6 εκατ. ευρώ της αποτίμησης των επενδυτικών ακινήτων σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του 2013.

Αναλυτικότερα, τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA), που αναλογούν στον όμιλο, ανήλθαν στα 22,9 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η ανοδική τάση των βασικών εμπορικών δεικτών συνεχίζεται ακόμα πιο ενισχυμένη. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 9% το πρώτο εννεάμηνο του 2014, ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο παρουσίασε αύξηση κατά 6,5%. Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων εξακολουθεί να ξεπερνά το 98%, ενώ παρατηρείται αύξηση της ζήτησης για μισθώσεις.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στο “Golden Hall” κινήθηκε ανοδικά κατά 12%, ενώ εντυπωσιακή είναι και η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 9%. Η λειτουργική του κερδοφορία ανήλθε στα 9,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο 7% σε σχέση με πέρυσι. Στο “Mediterranean Cosmos”, στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε άνοδος του κύκλου εργασιών των καταστημάτων κατά 9% και αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 7%, ενώ βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους μίσθωσης. Αναφορικά με το “The Mall Athens”, τα μεγέθη του εμφανίζονται αυξημένα. Ο τζίρος των καταστημάτων και ο αριθμός των επισκεπτών παρουσίασαν αύξηση κατά 7,5% και 5,5%, αντίστοιχα. Η Μαρίνα του Φλοίσβου, μετά από αρκετά τρίμηνα ζημιών, εμφάνισε λειτουργικά κέρδη 0,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,2 εκατ. ευρώ, κατά το πρώτο εννεάμηνο πέρυσι.

«Είναι αρκετά ενθαρρυντικό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση της ζήτησης και της πληρότητας των θέσεων ελλιμενισμού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Τα κτίρια γραφείων συνεισέφεραν, όπως και πέρσι, στην λειτουργική κερδοφορία του ομίλου 1,3 εκατ. ευρώ. Tα έσοδα από συμμετοχές και μερίσματα εμφανίζονται αισθητά μειωμένα, καθώς την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχαν συμπεριληφθεί 1,1 εκατ. κέρδη από την πώληση των συμμετοχών μας στη LAMDA Hellix και στη Μαρίνα του Φλοίσβου. Η Καθαρή Αξία Ενεργητικού προ φόρων (Net Asset Value) ανήλθε σε 455,9 εκατ. ευρώ (5,72 ευρώ ανά μετοχή) έναντι 296 εκατ. ευρώ που ήταν την 31/12/2013. Η πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και η πώληση των ιδίων μετοχών συνεισέφεραν 163 εκατ. ευρώ, μετά από σχετικά έξοδα, στην καθαρή αξία ενεργητικού.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
ΟΠΑΠ: Αύξηση 8,6% στα καθαρά κέρδη
Mε αύξηση κερδοφορίας έκλεισε το εννεάμηνο του 2014 για τον ΟΠΑΠ. Ο ...
Lamda Development, Αθανασίου:  Οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει, θα εργαστεί για το καλό της χώρας
 Την εκτίμηση του ότι οι εργασίες στην έκταση του πρώην αεροδρομίου ...
ΣΕΛΠΕ: Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων το Πάσχα
Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων των επιχειρήσεων- ...
Στη Lamda Development το Ελληνικό
Ομόφωνα ανακήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ την Εταιρία Lamda Development Α.Ε. Προτιμητέο ...
«Κληρώνει» την Τετάρτη για την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου ...
Ok από ΤΑΙΠΕΔ για την προσφορά της Lamda Development για το Ελληνικό
Μετά από εισήγηση των τεχνικών του συμβούλων, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι ...
Επέστρεψε στην κερδοφορία η Ιονική στο 9μηνο
Σε 1,4 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 2,9 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο ...
Αυξήθηκε ο τζίρος της Παπουτσάνη στο 9μηνο
Στο ποσό των 12,6 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ...
Εντυπωσιακή αύξηση στην κερδοφορία της Toyota
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε τον υπερτριπλασιασμό ...