Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 5C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Μία ξεχωριστή εκδήλωση για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Πάτρα
Επτά συνάνθρωποί μας θα τιμηθούν στην εορταστική εκδήλωση «ΓνωρίΖΩ - ...
Πάτρα: Διπλασιάζεται η δυναμικότητα της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών
Εγκαινιάστηκε σήμερα η ανακαινισμένη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των ...
Τρία νέα προγράμματα ζωής για παιδιά με καρκίνο, από τον σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ»
Μετά τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, τον Ξενώνα και το πρώτο ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Δωρεά του Ιδρύματος Λάτση η νέα μονάδα μεταμόσχευσης μυελού στην Πάτρα

Δωρεά του Ιδρύματος Λάτση η νέα μονάδα μεταμόσχευσης μυελού στην Πάτρα
Ξεκίνησε τη λειτουργία της η νέα μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Π.Γ.Ν.Π.). To έργο αναβάθμισης και εξοπλισμού της μονάδας υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο των στοχευμένων παρεμβάσεών του για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα.

Η πλήρης αναδιαμόρφωση των χώρων διπλασιάζει τη δυναμικότητα της νέας Μονάδας. Συγκεκριμένα οι κλίνες αυξάνονται από 2 σε 6 δίνοντας τη δυνατότητα διενέργειας πέραν των 50 αλλογενών μεταμοσχεύσεων ετησίως, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με αυτές που διενεργούνταν μέχρι σήμερα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται θάλαμος ημερήσιας νοσηλείας. Η συνολικού εμβαδού 265m² Μονάδα πληροί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την μακρά νοσηλεία σε αποστειρωμένες συνθήκες των ευπαθών ασθενών, με ιδιαίτερη έμφαση στην διαμόρφωση ενός πιο ανθρώπινου και σύγχρονου περιβάλλοντος για τους νοσηλευόμενους.

Η Μονάδα, που δέχεται ασθενείς για μεταμόσχευση Μυελού των Οστών από όλη τη χώρα, με έμφαση στη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά, αλλά και την Κύπρο, αποτελεί μία από τις τρεις Μ.Μ.Μ.Ο. Ενηλίκων (μαζί με τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός»-Αθήνα και «Γ.Παπανικολάου»-Θεσσαλονίκη) που διενεργούν μεταμοσχεύσεις από εθελοντές δότες μυελού των οστών της Παγκόσμιας Δεξαμενής Δοτών και αποτελούν κέντρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) για την λήψη μοσχευμάτων μυελού των οστών από εθελοντές δότες.

Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. Πατρών κος Μπονάνος Χαράλαμπος κατά την τελετή των εγκαινίων ανέφερε: «Εγκαινιάζουμε σήμερα την ΜΜΜΟ που αναδιαμορφώθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Η πλήρως ανακαινισμένη ΜΜΜΟ με 6 κλίνες νοσηλευομένων, από 2 που είχε, τηρεί όλες τις προδιαγραφές για τη μακρά νοσηλεία σε αποστειρωμένες συνθήκες ευπαθών ασθενών. Θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες της Διοίκησης στο Ίδρυμα Λάτση και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η αρχή μιας συνεργασίας για κάλυψη αναγκών σε ένα Τριτοβάθμιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου οι δημόσιες επενδύσεις είναι συγκεκριμένες».

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Στακιάς Νικόλαος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, καθώς και σε όλη την ιατρική ομάδα που ασχολείται με τη θεραπεία αιματολογικών ασθενών και ιδιαίτερα στον κ. Σπυριδωνίδη Αλέξανδρο χάρη στην επιμονή του οποίου επιτεύχθηκε το έργο αυτό.

Ο Διευθυντής της Μονάδος, αναπληρωτής καθηγητής κ. Σπυριδωνίδης Αλέξανδρος, δήλωσε «Πέραν της αύξησης της δυναμικότητας, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην δημιουργία ενός αισθητικά αυτοτελούς χώρου που θα λειτουργεί επικουρικά στη σωματική και ψυχολογική αποθεραπεία των ασθενών που χρήζουν μακράς νοσηλείας. Τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Λάτση συμπλήρωσε η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία χορηγώντας μια υποτροφία για δυο χρόνια σε αιματολόγο που θα εξειδικευτεί στον τομέα της μεταμόσχευσης. Στο όνομα όλων των ασθενών που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη μεταμόσχευση μυελού των οστών ένα μεγάλο ευχαριστώ».
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πάτρα: Δότης χάρισε ζωή σε ένα 7χρονο αγόρι στην Ιταλία
Δώρο ζωής σε ένα 7χρονο αγοράκι στην Ιταλία έδωσε με την προσφορά του ...
Πάτρα: Δωρεά του Ιδρύματος
Ελληνικοί και διεθνείς μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί (ΜΚΟ) θα συνεχίσουν ...
«Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής»
Πάρκο αθλητισμού 28.000 τ.μ., παραδόθηκε στο δήμο Καλλιθέας. Το πάρκο ...
Δωρεά 100.000 ευρώ σε νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης
Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης κατά την ...
Ιδρυση Κέντρου για χαρισματικά παιδιά στη Θεσσαλονίκη
Το πρώτο «Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά» (Center for Talented Youth-CTY) ...
Ογκολογικός ξενώνας στην Πάτρα
Ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα στην Πάτρα η ...
Ξεκινά η λειτουργία ογκολογικού ξενώνα στην Πάτρα
Ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα στην Πάτρα η ...
Πάτρα: Τέσσερα θύματα στον
Τα τέσσερα έφτασαν τα θύματα από τον "πόλεμο" της νύχτας στην Πάτρα. ...
Ο Καμίνης δέχεται τη δωρεά του ιδρύματος Σόρος
Σε μία κίνηση που θα συζητηθεί προχωρά ο δήμος Αθηναίων: ο δήμαρχος ...