Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Θεοχάρης: Η ΓΓΔΕ «δεν στοχεύει σε τραπεζικούς λογαριασμούς μικροκαταθετών ή μικροοφειλετών»
"Σε καμιά περίπτωση το επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Γραμματείας ...
Την Τρίτη θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ
Αύριο Τρίτη θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Οκτωβρίου σε 738.574 ...
Την Παρασκευή 31 Μαΐου, η καταβολή της σύνταξης Ιουνίου του ΟΓΑ
Την Παρασκευή 31 Μαΐου, θα καταβληθεί η σύνταξη Ιουνίου σε 743.339 ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας κατάσχεσε η ΕΥΔΑΠ

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας κατάσχεσε η ΕΥΔΑΠ

Την πρακτική της ΕΥΔΑΠ, να κατάσχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς δήμων για οφειλές προς αυτήν, κατήγγειλε σήμερα ο δήμαρχος της Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκιδόνας Άρης Βασιλόπουλος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν οι 10 δήμαρχοι της Αττικής.

Όπως είπε ο κ. Βασιλόπουλος, η ΕΥΔΑΠ κατάσχεσε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση ακόμη και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, ενώ ο δήμος προσπαθεί να έρθει σε διαπραγμάτευση με την ΕΥΔΑΠ για οφειλές 165.000 ευρώ που χρονολογούνται από το 2003.

Όταν ο δήμος απευθύνθηκε στο ειδικό τμήμα που έχει δημιουργήσει η ΕΥΔΑΠ για τις οφειλές των ΟΤΑ, σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, οι αρμόδιοι απαίτησαν 30.000 προκαταβολή και ρύθμιση του υπόλοιπου χρέους σε 18 δόσεις. Αν και επισημάνθηκε ότι είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει ο δήμος σε τόσο υψηλές δόσεις και παρά το επιχείρημα του δήμου ότι η ίδια η κυβέρνηση προτείνει ρύθμιση των χρεών των δήμων σε 100 δόσεις, οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Στο πλαίσιο των πιέσεων που η ΕΥΔΑΠ άρχισε να ασκεί προς το δήμο, αρνήθηκε να συνδέσει τον αγωγό πυρασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ιωνικού, οδηγώντας, όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, τον ιστορικό σύλλογο της πόλης σε κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του και επίσης αρνήθηκε να συνδέσει με το δίκτυο ύδρευσης νεόδμητο παιδικό σταθμό στερώντας, όπως είπε, την πόλη από μια σύγχρονη υποδομή που μπορεί να καλύψει σημαντικές ανάγκες των κατοίκων. Η πολιτική των πιέσεων εντάθηκε με την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου.

Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλόπουλος, το συγκεκριμένο χρέος αφορά κυρίως απλήρωτους λογαριασμούς των σχολείων της πόλης. Όμως, η επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών έχει υποστεί τόσο δραματικές μειώσεις, ώστε είναι αδύνατον να καλυφθούν καθ' οιονδήποτε τρόπο τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκιδόνας καταλόγισε αναλγησία στην ΕΥΔΑΠ, διότι αρνείται να συγκατατεθεί σε ρύθμιση χρεών, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του δήμου. Συγχρόνως, όπως είπε, αντιμετωπίζει το νερό σα να μην είναι κοινωνικό αγαθό και τους μαθητές των σχολείων σαν πελάτες ιδιωτικής εταιρείας. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «εάν το νερό δεν είναι δικαίωμα και εάν οι μαθητές αντιμετωπίζονται ως πελάτες ιδιωτικής εταιρείας τώρα, τι θα γίνει εάν ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ; Εάν σήμερα λειτουργεί με τέτοιο πειρατικό τρόπο η εταιρεία, φανταστείτε τι θα γίνει μετά…»

Όπως είπε ο κ. Βασιλόπουλος ανάλογες τακτικές ακολουθήθηκαν στο παρελθόν στο δήμο Καισαριανής, στο δήμο Περάματος, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα με χρέη εκατομμυρίων προς την ΕΥΔΑΠ αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός δήμων.

Πριν από δυο μήνες απειλήθηκε με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ο δήμος Βούλας-Βάρης Βουλιαγμένης, που στη συνέχεια διευθέτησε το ζήτημα καταβάλλοντας άμεσα 120.000 ευρώ από το συνολικό χρέος των 227.000 ευρώ και ρυθμίζοντας το υπόλοιπο σε λίγες δόσεις, ενώ σε κατάσχεση λογαριασμών από την ΕΥΔΑΠ έφθασε τον περασμένο Απρίλιο και ο δήμος Μεγαρέων.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Περιουσιολόγιο και big brother σε τραπεζικούς λογαριασμούς, δάνεια, χρηματιστηριακές συναλλαγές
 Το περιουσιολόγιο για όλους τους φορολογούμενους που θα ...
Ξύλο στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας με φόντο το γήπεδο!
Με επεισοδιακό τρόπο διακόπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της ...
Είναι πλούσιοι και δεν είναι ούτε 30 χρονών
Από μικροί κατάφεραν να βρεθούν στο επίκεντρο και ν' αποκτήσουν πολλά ...
Παλαίμαχος έκλεβε χρήματα από λογαριασμούς θανόντων
Θρίλερ με εγκληματική σπείρα, που διέπραττε απάτες σηκώνοντας χρήματα ...
Η άμυνα στην «επιδρομή» των κατασχέσεων
Ηλεκτρονική «επιδρομή» στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ...
Νότης Σφακιανάκης: Του δέσμευσαν άλλες δέκα χιλιάδες ευρώ
Πριν λίγο καιρό, η Εφορία είχε δεσμεύσει 26.000 ευρώ από τους τραπεζικούς ...
Εξοπλιστικά: Δεσμεύτηκαν 2,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του Ευσταθίου
Στη δέσμευση ποσού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε σε τραπεζικούς ...
Πιάνει δουλειά από Πέμπτη ο
Από τις 12 Δεκεμβρίου η Εφορία θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στους ...
Ελβετοί εισαγγελείς πάγωσαν λογαριασμούς του Άκη
Το πάγωμα 10 εκατ. ελβετικών φράγκων (8,2 εκατ. ευρώ) σε διάφορους ...