Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Παπανδρέου: Η έξοδος στις αγορές μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα με μικρότερο κόστος
Σημαντική εξέλιξη και μεγάλο βήμα για την έξοδο της χώρας από την ...
Η Δικαιοσύνη ορθώς ελέγχει κάθε υπόθεση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ...
«Καμία σχέση του Γιώργου Παπανδρέου, με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου»
Δεν υπάρχει καμία σχέση του Γιώργου Παπανδρέου, με την υπόθεση του ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ελενόπουλος: Αντί να ασχολούνται με τη χώρα, ασχολούνται με τον Γ. Παπανδρέου

Ελενόπουλος: Αντί να ασχολούνται με τη χώρα, ασχολούνται με τον Γ. Παπανδρέου

 Αιχμηρά σχόλια σχετικά με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών κάνει ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου Γιώργος Ελενόπουλος.

Όπως αναφέρει, «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε σειρά δημοσιευμάτων που αναφέρονται στον Γιώργο Παπανδρέου». Τα δημοσιεύματα αυτά έχουν ως αντικείμενο τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού για το τι θα κάνει στις εκλογές, σε ποια, δηλαδή, περιφέρεια θα είναι υποψήφιος, αν είναι, ή στο ενδεχόμενο λήψης πειθαρχικών μέτρων εναντίον του από τη Χαρ. Τρικούπη, όπως αναφερόταν σε δημοσίευμα της Real News, αντλούσε πληροφορίες από μη κατονομαζόμενα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τα οποία εφέροντο να ζητούν εκκαθάριση των λογαριασμών με τον κ. Παπανδρέου.

Αντί να ασχολούνται με τη χώρα, τι θα γίνει μετά το μνημόνιο και πως θα θεμελιωθεί η «μεταπελατειακή Ελλάδα», ασχολούνται με τον Γ. Παπανδρέου «και μεταφέρουν δήθεν πληροφορίες, σχολιασμούς και απόψεις που υποτίθεται ότι τον εκφράζουν - και αποδίδονται δήθεν, στο γραφείο του, σε κύκλους, συνεργάτες κλπ» σημειώνει ο κ. Ελενόπουλος. Και διαψεύδει ότι όλα αυτά απηχούν έστω και στο ελάχιστο τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ότι θέλει να πει το λέει μόνος του.

Ξεκαθαρίζει, δε, τα εξής:

Πρώτον. Η φιλοσοφία, οι αντιλήψεις, οι απόψεις και οι θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, που αφορούν και τη χώρα και τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, έχουν εκφραστεί από τον ίδιο πολλές φορές - και πρόσφατα στο Ζάππειο και το Ηράκλειο.

Δεύτερον. Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε αντίθεση με άλλους, δεν διαθέτει "κολλητούς", "ομάδες" και "φράξιες". Μιλά με όλους, δεν εντέλλει κανέναν και δεν αποθαρρύνει κανέναν, είτε να εκφράσει τις απόψεις του, είτε να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση. Όλοι έχουν την ευθύνη όσων λένε και όσων πράττουν. Είναι προφανές ότι κάποιοι συμφωνούν με τις απόψεις του και κάποιοι διαφωνούν - τίποτα πέραν αυτού.

 Τρίτον. Το μόνον που ενδιαφέρει τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι η πορεία της χώρας και η δυνατότητα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες της χώρας και του Ελληνικού λαού.

 Τέταρτον. Οι όποιες πληροφορίες περί "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" και "πειθαρχικού χαρακτήρα μέτρων", δεν αφορούν παρά τους εμπνευστές και διακινητές αυτών των πληροφοριών και προφανώς, εδράζονται στα αδιέξοδα των δικών τους επιλογών και στην αγωνία που τους διακατέχει».

 Προσθέτει ότι όσοι διακινούν παρόμοια ζητήματα, «αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για την πορεία της χώρας και το μέλλον του Ελληνικού λαού, θα αξιοποιούσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου:

 Να επιτευχθεί στοιχειώδης εθνική συνεννόηση,

Να διαμορφωθεί με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση πλαίσιο διαπραγμάτευσης για το χρέος και την πορεία της χώρας μετά το μνημόνιο και κυρίως,

Να διαμορφωθεί εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την μεταπελατειακή Ελλάδα, ώστε να απαλλαγεί οριστικά από τις αιτίες που την οδήγησαν στην κρίση και να αποκτήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκ βάθρων αλλαγή της, ώστε να διασφαλιστεί και η οριστική σωτηρία της και η βιώσιμη ανάπτυξή της».

Επίσης, κ. Ελενόπουλος αναφέρει με νόημα, ότι «θα φρόντιζαν να ενώνουν αντί να διχάζουν, να προσθέτουν αντί να αφαιρούν, να πολλαπλασιάζουν αντί να διαιρούν - και στην πολιτική σκηνή και στο Κίνημα. Αντ' αυτού, σπαταλούν με αφροσύνη τις δυνάμεις τους».

Και προσθέτει: «Αντί, όπως πιστεύουν, να "πιέσουν" τον Γιώργο Παπανδρέου, αποκαλύπτουν τα δικά τους αδιέξοδα, ένεκα των δικών τους επιλογών, των εντεινόμενων προβληματισμών από τους οποίους διακατέχονται και της αγωνίας από την οποία εκκινούν - για τους δικούς τους λόγους, που ωστόσο, αποτελούν πλέον, κοινό μυστικό.

Όσο και αν ονειρεύονται "ξεκαθαρίσματα", δεν θα καταφέρουν ποτέ να απαξιώσουν την σημασία των αρχών, των αξιών του Κινήματος και των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων, μετατρέποντάς τες σε προσωπικές και ιδιοτελείς».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Υπέρ της πρότασης Παπανδρέου ο Σαχινίδης
Υπέρ της πρότασης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τάχθηκε ο ...
Παπανδρέου: Πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα
 Μπορούν και πρέπει όσοι λόγω και της κρίσης είχαν επιφυλάξεις έναντι ...
Βενιζέλος: Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου
 «Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου», ανέφερε ο Πρόεδρος ...
Τζουμάκας: Το ΠΑΣΟΚ το τελείωσαν Παπανδρέου- Βενιζέλος
«Το ΠΑΣΟΚ το τελείωσαν Παπανδρέου- Βενιζέλος, γιατί άλλαξαν στρατόπεδο ...
Κασσής: Ο κ. Παπανδρέου κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ
Οργισμένη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή για την ...
Στο νοσοκομείο η Μαργαρίτα Παπανδρέου
Στο «Αττικό νοσοκομείο» εισήχθη αργά χθες βράδυ η Μαργαρίτα ...
Πέντε διαλέξεις θα δώσει στο Παρίσι ο Γιώργος Παπανδρέου
Πέντε διαλέξεις στην Σχολή Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po) στο Παρίσι θα ...
Αντεπίθεση Γιώργου Παπανδρέου ενάντια της ΝΔ μετά τις δηλώσεις Βορίδη
Σαφείς αιχμές για τη στάση που κράτησε η ΝΔ κατά την περίοδο της ...
Μεγαλώνει το χάσμα Βενιζέλου- Παπανδρέου
Σε άλλα θέματα μεταφέρεται η κόντρα Ευάγγελου Βενιζέλου- Γιώργου ...