Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 16C°,
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Ναυάγιο στον Ειρηνικό με τουλάχιστον 54 νεκρούς
Τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 ακόμα αγνοούνται, μετά ...
Σεισμός 6,6 Ρίχτερ ανοικτά του νησιού Γκουάμ στον Ειρηνικό
Σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοικτά του νησιού Γκουάμ ...
Μηταράκης: Χρειαζόμαστε όλες τις επενδύσεις
Στα 2,9 δισ. δολάρια ανήλθαν το 2012 οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

PwC: Οι επενδύσεις στην Ασία και τον Ειρηνικό αναμένεται να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία

PwC: Οι επενδύσεις στην Ασία και τον Ειρηνικό αναμένεται να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία

Οι επενδύσεις στην Ασία και τον Ειρηνικό αναμένεται να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, σύμφωνα με έρευνα της PwC υπό τον τίτλο «Νέο όραμα για την Ασία και τον Ειρηνικό: Η σύνδεση δημιουργεί νέες πλατφόρμες ανάπτυξης» που δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της Συνόδου για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας- Ειρηνικού (ΟΣΑΕ) στο Πεκίνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, η εμπιστοσύνη των διευθύνοντων συμβούλων (CEO) στην Ασία και τον Ειρηνικό ενισχύεται συνεχώς. Σε ποσοστό 46%, τα στελέχη στην περιοχή δηλώνουν ότι είναι πολύ αισιόδοξα ότι θα επιτευχθεί ανάπτυξη στους επόμενους 12 μήνες (η οποία εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει αύξηση 10 μονάδων σε σχέση με το 2012 και 4 μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος) παρά τη μείωση στην ανάπτυξη της κινεζικής αγοράς η οποία αποτελεί την οικονομική ατμομηχανή της περιοχής.

Ποσοστό 67% των στελεχών σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις στις χώρες της ΟΣΑΕ μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Στα σχέδιά τους περιλαμβάνονται και οι 21 οικονομίες- μέλη της ΟΣΑΕ, με την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Ινδονησία, το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη να αποτελούν τους πιο δημοφιλείς επενδυτικούς προορισμούς.

Οι κεφαλαιακές δαπάνες αποτελούν μέρος αυτών των επενδύσεων. Το 57% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είτε θα κατασκευάσουν νέες είτε θα επεκτείνουν ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις στις οικονομίες της ΟΣΑΕ μέσα στα επόμενα 3 με 5 έτη. Οι περισσότεροι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν και προσλήψεις: Το 38% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούν οι οργανισμοί τους σε παγκόσμια κλίμακα θα σημειώσει ετήσια αύξηση στα επόμενα 3- 5 έτη ίση με 5%.

Την αισιοδοξία αυτή ενισχύει το όραμα μιας ζώνης Ασίας-Ειρηνικού πιο συνδεδεμένης, τόσο φυσικά όσο και εικονικά, και η προοπτική μιας πιο ισορροπημένης τοπικής ανάπτυξης. Για παράδειγμα, σχεδόν 60% των στελεχών δηλώνουν ότι τώρα είναι πιο πρόθυμοι να ανταλλάξουν απόψεις και πόρους με τους επιχειρηματικούς τους συνεργάτες με στόχο να επιταχύνουν την ανάπτυξη προϊόντων και την απόκτηση πρόσβασης στην αγορά. Επίσης, πάνω από 40% υποστηρίζουν ότι η εταιρεία τους είναι πιθανό να προχωρήσει σε κάποια επιχειρηματική συνένωση εκτός του κύριου κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται.

Η έρευνα της PwC αποκάλυψε ότι οι αλλαγές εκείνες που βασίζονται σε ψηφιακά δεδομένα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην περιοχή. Το 57% των στελεχών υποστήριξαν ότι είναι πιο αισιόδοξοι για την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στις αλλαγές που συμβαίνουν στην αγορά και οι μισοί εξ αυτών πιστεύουν ότι μπορούν να προβλέψουν καλύτερα τη ζήτηση. Τα εν λόγω στελέχη είναι πιθανότερο να είναι «πολύ αισιόδοξα» όσον αφορά την ανάπτυξη (67%) σε σχέση με τους ομόλογούς τους.

Ο εγχώριος ανταγωνισμός ενισχύεται, ενώ η αβεβαιότητα όσον αφορά τη συμμόρφωση και τη φορολογία εξακολουθούν να υφίστανται. Το 20% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν ότι αισθάνονται λιγότερη σιγουριά για την ικανότητά τους να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους των εγχώριων δραστηριοτήτων τους σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Επίσης, σε ποσοστό 15% υποστηρίζουν ότι η σιγουριά τους όσον αφορά την πρόβλεψη των απαιτήσεων συμμόρφωσης και των φορολογικών υποχρεώσεων μειώθηκε κατά τη διάρκεια του έτους.

Τα περισσότερα στελέχη εταιρειών με δραστηριότητα στην Κίνα εκφράζουν «μεγάλη σιγουριά» για την ανάπτυξη στην κινεζική αγορά (42%) και μικρότερη αισιοδοξία για τη διεθνή πορεία των προϊόντων που παράγονται στην Κίνα (32%).

Το υγιές, ικανό προσωπικό συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα. Το 75% των ερωτηθέντων ήδη έχουν προγράμματα εκπαίδευσης/διατήρησης προσωπικού και 17% δήλωσαν ότι πρόκειται να δημιουργήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ΟΣΑΕ δεν είναι έτοιμες να συμμετέχουν πλήρως στην ψηφιακή οικονομία. Λιγότερα από τα μισά στελέχη (46%) της περιοχής Ασίας- Ειρηνικού δηλώνουν σίγουρα για την κερδοφορία της επένδυσής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, το 12% με 22% των επιχειρήσεων της ΟΣΑΕ δηλώνουν «πολύ σίγουρες» για μια σειρά δραστηριοτήτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κύμα του ελεύθερου εμπορίου συνεχίζεται, όμως η πρόοδος είναι αργή. Το 70% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν ότι η ΟΣΑΕ κινείται προς την Περιοχή Ελεύθερου Εμπορίου Ασίας- Ειρηνικού (FTAAP), όμως πάνω από τους μισούς (55%) δηλώνουν ότι η πρόοδος έχει καθυστερήσει και 11% υποστηρίζουν ότι έχει σταματήσει ή ότι έχει αντιστραφεί.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κάλεσμα Τσίπρα για επενδύσεις στην Ελλάδα
Σε κάλεσμα να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα ανεξάρτητα από τις ...
Στον «πάγο», λόγω πολιτικής σκοπιμότητας, δυο επενδύσεις
Δυο «χτυπήματα» σε… στρωμένες επενδύσεις κατάφερε το Μέγαρο Μαξίμου, ...
Το «πράσινο φως» σε τρεις μεγάλες επενδύσεις συνολικού ύψους 284,7 εκατ. ...
Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στον Ειρηνικό κοντά στη νήσο Γκουάμ
Σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε σήμερα βορειοδυτικά της ...
Επενδύσεις 1,2 δισ. στην Ελλάδα από την Deutsche Telecom
Σε πρόσθετες επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα θα προχωρήσει ...
Ταπραντζής (ΤΑΙΠΕΔ) στο Bloomberg: Βελτιώθηκε το κλίμα για επενδύσεις στην Ελλάδα
Βελτίωση του κλίματος για επενδύσεις στην Ελλάδα διαπίστωσε κατά τις ...
Ιταλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας
Συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του ιταλικού ενεργειακού ομίλου ΕΝΙ ...
Νέα έκδοση με θέμα  «Oι επενδύσεις στην ιδιωτική ασφάλιση»από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών
Τα συνδεδεμένα με επενδύσεις ασφαλιστικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν ...
Eurobank: Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στα ακίνητα
Σημαντικό και αυξανόμενο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην αγορά ...