ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Τη Δευτέρα, 20/10/2014 ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Αν. Λοβέρδος δέχτηκε σε προγραμματισμένο ραντεβού το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου και αντιπροσωπεία υπαλλήλων, σχετικά για το θέμα της διαθεσιμότητας του προσωπικού. Σύμφωνα με την ενημέρωση, στην οποία προχώρησε το Δ.Σ. του Συλλόγου προς την Πρύτανι του Ιδρύματος, ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι έως και τις 7 Νοεμβρίου θα ενημερώσει το Πανεπιστήμιο για την προβλεπόμενη λύση του προβλήματος.

ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Ο ιστοχώρος του Πανεπιστημίου Πατρών άλλαξε. Στη γνωστή διεύθυνση http://www.upatras.gr/ μας υποδέχεται η νέα ιστοσελίδα με σύγχρονη αισθητική, φιλικό περιβάλλον και πρωτίστως επικαιροποιημένες (και συνεχώς ανανεούμενες) πληροφορίες για το σύνολο των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και διοικητικών υπηρεσιών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η διασύνδεση της Φοιτητικής Εστίας που διαθέτει το Πανεπιστήμιο στα Συχαινά με τη Δικτυακή υποδομή της Πανεπιστημιούπολης, μέσω του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών και του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Με τη διασύνδεση αυτή εξασφαλίζονται και στο κτίριο αυτό, που βρίσκεται εκτός της Πανεπιστημιούπολης, όλες οι δικτυακές υπηρεσίες που παρέχονται εντός του πανεπιστημιακής κοινότητας στο Ρίο.
Η πρώτη σημαντική υπηρεσία που τέθηκε άμεσα σε λειτουργία, είναι η δυνατότητα διασύνδεσης των ενοίκων στο διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες (100 Mbps). Αντιμετωπίστηκε έτσι ένα σημαντικό πρόβλημα των ενοίκων, αλλά, παράλληλα, αναβαθμίζεται η εικόνα του Ιδρύματος, καθώς στη ΦΕ Συχαινών φιλοξενούνται φοιτητές Erasmus άλλων χωρών και ερευνητές, Διδάκτορες, ή Καθηγητές άλλων ΑΕΙ που συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΕΜΠΟΛΑ

Την Τετάρτη, 22/10/2014 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο για τον ιό έμπολα, ανοικτή σε όλα τα μέλη της κοινότητας. Στην εκδήλωση έγινε ενημέρωση από τον Καθηγητή Παθολογίας –Λοιμωξιολόγο Χ. Γώγο για την επιδημία του ιού και δόθηκαν οδηγίες υγιεινής για την τρέχουσα περίοδο.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο έχει αναλάβει και θα πραγματοποιήσει σε γήπεδα του Πανεπιστημίου και της πόλης των Πατρών, τις τελικές φάσεις του Πανελλήνιου Φοιτητικού Πρωταθλήματος σε έξι αθλήματα: Κολύμβηση, Ποδόσφαιρο 11Χ11, Πετοσφαίριση, Μπάσκετ, Επιτραπέζια Αντισφαίριση και Σκάκι.
Το πανελλήνιο φοιτητικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από 3 έως 6 Νοεμβρίου 2014, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και θα συμμετάσχουν εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες από όλα τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας.