Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 20C°,
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Little things: Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού με την Πέρσα Σταματοπούλου στον Κινητήρα
Ο Κινητήρας φιλοξενεί τη χορογράφο Πέρσα Σταματοπούλου για ένα ...
Σεμινάριο υποκριτικής με το σκηνοθέτη Δημήτρη Μπαβέλλα στο Κινητήρας Studio
Ο Κινητήρας Studio παρουσιάζει ένα σεμινάριο υποκριτικής με το σκηνοθέτη ...
Σεμινάριο Butoh με τον Katsura Kan, στον Κινητήρα
Το Studio Κινητήρας διοργανώνει σεμινάριο Butoh, που αποτελεί πλέον ένα ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Σεμινάριο χορού με την Πέρσα Σταματοπούλου στο Κινητήρας studio

Σεμινάριο χορού με την Πέρσα Σταματοπούλου στο Κινητήρας studio

Ο Κινητήρας studio παρουσιάζει το σεμινάριο χορού Το σώμα που θυμάται, με τη χορογράφο Πέρσα Σταματοπούλου.


«Το σώμα που θυμάται» είναι η έκφραση που καλείται να διαχειριστεί τη μνήμη, προσωπική ή συλλογική, μεταφράζοντας το βίωμα σε κίνηση.


Ξεκινώντας από την νοητική επαναφορά στο συνειδητό γεγονότων που μας έχουν συγκινήσει, ενοχλήσει, διασκεδάσει, πονέσει, μας έχουν προκαλέσει γενικά έντονα συναισθήματα, είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα, ο συμμετέχων καλείται να ενεργοποιήσει ένα προσωπικό κινητικό λεξιλόγιο και να εκφραστεί σωματικά.


Λόγια που δεν ειπώθηκαν, πράξεις που δεν πραγματοποιήθηκαν, σχέσεις που δεν ευοδώθηκαν, ιστορίες που δεν ολοκληρώθηκαν, αλλά και οτιδήποτε ανείπωτο ή και ειπωμένο που παραμένει έντονο μέσα μας, κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες μπορούν να βρουν διέξοδο, ενεργοποιώντας το σώμα και την έκφραση μέσω αυτού.


Σταδιακά, αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας την κίνηση μέσα στο χώρο, ο στόχος θα είναι να κρατηθούν επαναλαμβανόμενα μικρά η μεγάλα κινητικά μοτίβα, διαμορφώνοντας έτσι μια μικρή, προσωπική σύνθεση εμπειριών και εικόνων. Το σεμινάριο θα ξεκινάει  με ένα ζέσταμα τεχνικής “floor-work” προετοιμάζοντας και ενεργοποιώντας το σώμα και θα εξελιχθεί στη συνέχεια, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, μια πράξη που αφήνει τον ενδιαφερόμενο να κινηθεί ελεύθερα, χωρίς όμως να χάνει το στόχο του.


Απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, χοροθεραπευτές, αλλά και σε όλους όσους έχουν αναπτύξει ή επιθυμούν να αναπτύξουν μια οικειότητα με το σώμα τους και τις δυνατότητες του.


Η Πέρσα Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Γαλλία, όπου κατά τη διάρκεια παραμονής της παρακολούθησε σεμινάρια διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού με διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους, (Lario Eksson, Bruno de Dizian, Christine Bastin, Mark Tompkins, Dominique Duzinski κ.α.) και συμμετέχει ως χορεύτρια σε δύο ομάδες σύγχρονου χορού. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα διδάσκει σε σεμινάρια επιδοτούμενα από την Ε.Ε. κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε ηθοποιούς και χορευτές, καθώς και στις Ανώτερες επαγγελματικές σχολές θεάτρου των Γ.Κιμούλη και Κ.Νταλιάνη (Μοντέρνοι Καιροί). Από το 1995 έως το 2014 διδάσκει τεχνική σύγχρονου χορού (Limon – Release) και θεωρία στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Δ.Γρηγοριάδου. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Γ.Κακλέα, Α.Αντύπα, Ρ.Πατεράκη, Γ.Κιμούλη, Μ.Παπαδημητρίου, Α.Κοκκίνου, Π.Κοκκινόπουλο, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής και το Κ.Θ.Β.Ε. Το 1991 ιδρύει την «Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου», η οποία έχει επιδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπου χορογραφεί, χορεύει και δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και σε Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία, Κύπρο). Εχει βραβευτεί δύο φορές στο διαγωνισμό Νέων χορογράφων στη μνήμη της Ρ.Μάνου κι έχει λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας. Επίσης έχει συνεργαστεί  με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (συνεργασία με τον Ακαδημαϊκό Γ.Βέλτσο στην αναδρομική έκθεση του Χ.Μπότσογλου), το BIOS  και το Μουσείο Μπενάκη. Το 2011 σε παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών παρουσίασε το έργο «Κοίτα με» και συνεργάστηκε με την Μάνια Παπαδημητρίου στην παράσταση «Ο γνωστός μας άγνωστος Κύριος Γκάτσος» στη Μικρή Επίδαυρο (παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών). Το 2013 παρουσιάζει το έργο «Fight or Flight» σε συνεργασία με τη χορογράφο Σταυρούλα Σιάμου (παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών). Συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως χορογράφος ετοιμάζοντας την καινούργια παραγωγή της ομάδας και δίνοντας σεμινάρια, για χορευτές και ηθοποιούς, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Σεμιναρίου Σύγχρονου Χορού με τον Αθανάσιο Ζερβόπουλο στο Studio Cumana
Η NORFORSALE στο πλαίσιο της ετήσιας Κυριακάτικης δραστηριότητας ...
Σεμινάριο σύγχρονου χορού με ακροβατικά στοιχεία από την ομάδα Κι όμΩς κινείται στο BlackBox
Η συνεργασία καλλιτεχνών Κι όμΩς κινείται παράλληλα με την παρουσίαση ...
Σύνθεση vs Χορογραφία: Σεμινάριο από την ομάδα χορού ΜΑΝ στον Κινητήρα
Διοργανώνεται σεμινάριο σύνθεσης και χορογραφίας από τη Χαρά Κότσαλη ...
Σεμινάριο χορογραφίας με τη Linda Birkendal στο Κινητήρας Studio
Στις 10 και 11 Ιουλίου 2014 η Νορβηγίδα Linda Birkendal θα δώσει ένα σεμινάριο ...
Σεμινάριο Υποκριτικής με τον Πάρι Ερωτοκρίτου στο Κινητήρας Studio
Το Κινητήρας Studio παρουσιάζει ένα σεμινάριο Υποκριτικής με τον Πάρι ...
Τετράμηνο σεμινάριο Αφρικάνικου χορού με την Δάφνη Ασημακοπούλου
Ο Χώρος έρευνας της κίνησης και της έκφρασης “Present Body” διοργανώνει ...
Σεμινάριο και Solo Performance Rosa στο Βυρσοδεψείο
Το Βυρσοδεψείο έχει την τιμή να φιλοξενεί τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα ...
Σεμινάριο Γραφή και Σώμα: Ένα! στον Κινητήρα
Ο Κινητήρας Studio διοργανώνει ένα σεμινάριο για την Κινητική Ανάγνωση ...
Σεμινάριο Κινητικής και συναισθηματικής ανάπτυξης ρόλου στη Σύρο
Το Studio Κινητήρας, διοργανώνει σεμινάριο κινητικής και συναισθηματικής ...