Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 10C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
S&P: Υποβάθμιση της Ελλάδας σε CCC
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μία ...
DBRS: Υποβάθμιση της Ελλάδας σε CCC
Υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε ...
Υποβάθμιση της Ελλάδας απο τον S&P
Σε υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου κατά μία βαθμίδα, σε Β- από Β, ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

ΣΥΡΙΖΑ: Βίαιη και επικίνδυνη υποβάθμιση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας

ΣΥΡΙΖΑ: Βίαιη και επικίνδυνη υποβάθμιση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας

«Βίαιη και επικίνδυνη υποβάθμιση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας» διαπίστωσε η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη.

«Το υπουργείο Εξωτερικών δεν βρίσκει να πει μια κουβέντα, όταν η Γερμανία, παραμερίζοντας τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συγκαλεί στο Βερολίνο τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, ορίζοντας την Αλβανία ως εκπρόσωπο όλων και θέτοντας εκτός πλαισίου του ΟΗΕ το ζήτημα της επίλυσης της ονομασίας της FYROM. H Ελλάδα απείχε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου υπερψηφίστηκε η πρόταση 77 χωρών με επικεφαλής την Κίνα και με πρωτοβουλία της Αργεντινής, για μια διεθνή Σύμβαση που θα αφορά τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης δημοσίου χρέους και θα αποτελεί όπλα στα χέρια των μικρών χωρών», κατήγγειλε η κ. Βαλαβάνη.

«Η Ελλάδα, χρειάζεται συμμαχίες, από τις πιο σύντομες μέχρι τις πιο μακροπρόθεσμες, με κριτήριο τα συμφέροντα του τόπου και του εργαζόμενου λαού και σε βάση αμοιβαίου οφέλους. Χρειάζεται να αναπτύξει σταθερές και ισότιμες σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα με τις χώρες BRICS (σ.σ. Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική) και πριν απ' όλα με την Κίνα και τη Ρωσία. Χρειάζεται να στηρίξει κάθε φιλειρηνική δύναμη και δύναμη αντίστασης στον ηγεμονισμό, να αντικαταστήσει τη μη διπλωματία με την ενεργή διεκδίκηση. Να στηρίξει αποφασιστικά τον κυπριακό λαό απέναντι σε εκβιασμούς της τουρκικής κυβέρνησης», υποστήριξε η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις «προκλητικές ενέργειες» της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου στηλίτευσε στην ομιλία του και ο Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος ωστόσο συνέδεσε τις εξελίξεις στη νοτιανατολική περιοχή της Μεσογείου, με τα γενικότερα συμφέροντα που προωθούν οι «ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

«Για τη διασφάλιση των συμφερόντων και των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρήσεων, αναπτύσσεται η θεωρία της επέμβασης στο όνομα της αντιμετώπισης του λεγόμενου ισλαμικού κράτους. Όπως στο πρόσφατο παρελθόν στήριξαν την Αλ Κάιντα, έτσι και σήμερα, με αφορμή και πρόφαση τους τζιχαντιστές, τους αξιοποιούν για να επεμβαίνουν εναντίον χωρών και λαών. Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην οποιαδήποτε επέμβαση των ιμπεριαλιστών», δήλωσε ο Σπύρος Χαλβατζής για να επισημάνει στη συνέχεια, πως «είτε με τη συγκυβέρνηση είτε με την εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ, οι σχέσεις της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν θα διαταραχθούν- και είναι καίριο ζήτημα που πρέπει να προβληματίσει την εργατική τάξη».

Την έντονη ανησυχία της ίδιας και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την «ενδοτικότητα» της κυβέρνησης σε σχέση με το «Μακεδονικό», εξέφρασε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. «Η Ελλάδα φαίνεται πως χάνει σημαντικά ό,τι χτίστηκε τόσα χρόνια, ακόμα και με το βέτο που έβαλε στο ΝΑΤΟ ο Κώστας Καραμανλής. Ο υπουργός Εξωτερικών πρότεινε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία πριν από τη λέξη Μακεδονία. Εκχωρείτε και επίσημα στα Σκόπια, το όνομα της Μακεδονίας; Οι πάγιες ελληνικές θέσεις είναι πως η χώρα μας δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα Σκόπια με τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγα αυτής - και αυτές ισχύουν!» ανέφερε στην ομιλία της η κ. Τσαρουχά.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Υποβάθμιση και απο την Moodys
Yποβάθμισε o οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's το ...
Υποβάθμιση της Ελλάδας απο τον S&P σε CCC-
Υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's το κρατικό αξιόχρεο της ...
Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την οικονομική ανάπτυξη της ...
Σουλτς: «Επικίνδυνη» η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας
Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι "επικίνδυνη" δήλωσε ο ...
Κρούει «καμπανάκι» για υποβάθμιση η Fitch
«Καμπανάκι» για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ...
Υποβάθμιση της ΔΕΗ απο τον S&P
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΔΕΗ κατά μία βαθμίδα, ...
Νοβότνι:
Η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν μια «εξαιρετικά ...
Σε διεθνή διάσκεψη για τις σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας, στη Μόσχα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ
Στη Μόσχα, μετά από πρόσκληση της ρωσικής Δούμας, μεταβαίνει σήμερα ...
Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ σε άμεση ή έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας σε πιθανή επίθεση κατά της Συρίας
Την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε άμεση ή έμμεση εμπλοκή σε ...