Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
H Shell εξαγοράζει την BG Group έναντι 70 δισ. δολ.
Η αγγλο - ολλανδική εταιρεία Royal Dutch Shell ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς ...
Η Siemens ενδιαφέρεται για την Rosco
Για την εταιρεία παροχής υπηρεσιών των ελληνικών σιδηροδρόμων Rosco, ...
Αποχωρεί ο CEO της Siemens
Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Peter Loesche, τον οποίο θα ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Η Siemens εξαγοράζει την Dresser-Rand Group έναντι 7,6 δισ. δολ.

Η Siemens εξαγοράζει την Dresser-Rand Group έναντι 7,6 δισ. δολ.

Η γερμανική εταιρεία Siemens ανακοίνωσε την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας πετρελαϊκού εξοπλισμού Dresser - Rand Group έναντι του ποσού των 7,6 δισ. δολαρίων.

Η Siemens ανέφερε ότι η προσφορά της, που αντιστοιχεί σε 83 δολάρια ανά μετοχή της Dresser - Rand , είχε την ομόφωνη στήριξη από το συμβούλιο διευθυντών της αμερικανικής εταιρείας. Η τιμή αυτή είναι υψηλότερη σε σχέση με τα 79,91 δολάρια που έκλεισε η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας την Παρασκευή, η οποία με τη σειρά της είχε αυξηθεί κατά 27% στο τελευταίο τρίμηνο λόγω της φημολογία που υπήρξε για την εξαγορά της. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση αυτή, η Siemens ανακοίνωσε την πώληση του ποσοστού 50% που κατείχε στην κοινοπρακτική εταιρεία κατασκευής οικιακών ηλεκτρικών συσκευών (BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH) στη συνεταίρο της στην κοινοπραξία Robert Bosch GmbH έναντι του ποσού των 3 δις. ευρώ, τερματίζοντας την εδώ και περισσότερα από 45 έτη συνεργασία της στον κλάδο των οικιακών συσκευών.

Η κίνηση για την εξαγορά της Dresser - Rand θα προωθήσει σημαντικά τη δραστηριότητα της γερμανικής εταιρείας στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρειο Αμερική. «Ως εταιρεία υψηλής ποιότητας στις παγκόσμιες αγοράς ενεργειακών υποδομών, η Dresser - Rand ταιριάζει τέλεια στο χαρτοφυλάκιο της Siemens. Οι συνδυασμένες δραστηριότητες θα δημιουργήσουν έναν παγκόσμιας κλάση πάροχο για τις αναπτυσσόμενες αγορές πετρελαίου και αερίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Τζόε Κέζερ.

Η Siemens επιθυμούσε από πολύ καιρό την εξαγορά της Dresser - Rand, σε μία περίοδο που η σχιστολιθική έκρηξη στη Βόρεια Αμερική οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση για ενεργειακό εξοπλισμό. Δεν προχώρησε, ωστόσο, στο παρελθόν σε κάποια επίσημη προσφορά, λόγω της πολύ υψηλής αποτίμησης της αμερικανικής εταιρείας. Η χρηματιστηριακή αξία της Dresser - Rand αντιστοιχεί σε 24,6 φορές τα προσδοκώμενα κέρδη της για το επόμενη 12μηνο, που είναι κατά 60% υψηλότερη σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στον κλάδο του εξοπλισμού για εξόρυξη πετρελαίου και αερίου και των σχετικών υπηρεσιών, σύμφωνα με στοιχεία του Ρόιτερς.

Η γερμανική εταιρεία αναμένει την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Dresser - Rand έως το καλοκαίρι του 2015, ενώ στοχεύει να ολοκληρώσει την πώληση του μεριδίου της στην κοινοπρακτική εταιρεία παραγωγής οικιακών συσκευών στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Η Siemens απέτρεψε μία ανταγωνιστική προσφορά για την εξαγορά της Dresser - Rand από την ελβετική εταιρεία Sulzer, η οποία πρότεινε τη συγχώνευση όλων των μετοχών, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος. Ωστόσο, μπορεί να καραδοκούν άλλες εταιρείες να υποβάλλουν πρόταση εξαγοράς της Dresser - Rand. Η αμερικανική εταιρεία General Electric εξετάζει αν θα κάνει πρόταση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times την Παρασκευή, που επικαλείτο πηγές με γνώση του θέματος.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Σε δίκη 64 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της «σύμβασης 8002» SIEMENS-ΟΤΕ
Παραπέμπονται 64 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της σύμβασης ...
Την κατάργηση 7.800 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία Siemens, ...
Electrolux: Εξαγόρασε την General Electric έναντι 3,5 δισ. δολ.
Η σουηδική εταιρεία Electrolux ανακοίνωσε την εξαγορά του κλάδου ...
Περικόπτει 11.600 θέσεις εργασίας η Siemens
Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens AG Τζόε Κάεσερ δήλωσε ότι ο ευρωπαϊκός ...
H Fiat εξαγόρασε και το υπόλοιπο μερίδιο της Chrysler
Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat S.p.A. ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ...
Το Σάο Πάολο μηνύει τη Siemens
Στην δικαιοσύνη εναντίον της εταιρίας Siemens, θα προσφύγει ο δήμος της ...
Διαχωρίζεται με βούλευμα η
Τον κίνδυνο της παραγραφής ως προς τις ερευνώμενες ποινικές ευθύνες ...
Nokia Siemens Ελλάς: Υποχώρησαν κέρδη και έσοδα το 2012
Πτώση εσόδων, καθώς και συρρίκνωση της κερδοφορίας της, κατέγραψε το 2012 ...
Δεκατρία πρώην στελέχη της μητρικής Siemens καλούνται σε απολογία
Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της μητρικής Siemens καλούν σε απολογία οι ...