Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 4C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου: Η Ελευσίνα αγαπά τον κινηματογράφο

Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου: Η Ελευσίνα αγαπά τον κινηματογράφο

Το φετινό φεστιβάλ των Αισχυλείων μας προσκαλεί από τις 22 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2014 στην Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου, όπου θα προβληθούν μερικές από τις καλύτερες ελληνικές παραγωγές. Η Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου, υπεύθυνη προγράμματος Φεστιβάλ, απαντά στις ερωτήσεις μας και μας καλεί στην Ελευσίνα να γνωρίσουμε τη σύγχρονη ελληνική κινηματογραφική παραγωγή!

 

Συνέντευξη: Μαριάννα Παπάκη

 

Culturenow.gr:  Από τις 22 μέχρι και τις 28/09/2014 θα πραγματοποιηθεί στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο των Αισχυλείων, η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου. Πείτε μας λίγα λόγια για την επιλογή και το πρόγραμμα των ταινιών.
 

Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου: Οι ταινίες επιλέχτηκαν με  βάση την γενικότερη αισθητική του φεστιβάλ. Είναι ταινίες  νέων  δημιουργών, λεγόμενες  low  budget ταινίες,  που με λίγα  χρήματα προσπαθούν να εκφράσουν και να μας  δείξουν όλα αυτά  που τους προβληματίζουν και απασχολούν την Ελλάδα  σήμερα.

 

Cul.N.: Πόσο σημαντικό είναι κατά τη γνώμη σας ένα ποιοτικό κινηματογραφικό φεστιβάλ σε μία πόλη η οποία απέχει αρκετά από το κέντρο της Αθήνας και έτσι οι κάτοικοί της δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν συχνά ταινίες;

 

Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου: Πολύ σημαντικό! H Ελευσίνα είναι μια πόλη που αγαπάει τον κινηματογράφο και έχει μια από τις παλαιότερες λέσχες. Είναι καλό οι κάτοικοι  να μπορούν να έρθουν σε επαφή με το νέο ρεύμα του ελληνικού  κινηματογράφου που πάει καλά στα διεθνή φεστιβάλ  αλλά  έχει ανάγκη από μια  αναγνωρισιμότητα σε ευρύτερο κοινό .

Cul.N.: Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα κύρια χαρακτηριστικά του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου που αποσπούν τα τελευταία χρόνια διεθνείς διακρίσεις αλλά και το ενδιαφέρον του κοινού;

 

Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου: Το νέο ελληνικό σινεμά έχει δημιουργήσει μια δική του αισθητική πλέον που το κάνει αναγνωρίσιμο διεθνώς. Λόγω  κρίσης έχει αναπτύξει και μια δυνατή θεματολογία που δεν αφορά μόνο την κρίση στην Ελλάδα αλλά μια γενικότερη κρίση και οικονομική και ηθική. Χρησιμοποιεί  λοιπόν την Ελλάδα σαν μια μικρογραφία μιας γενικότερης κατάστασης που υπάρχει τα τελευταία χρόνια.

 

Cul.N.: Σημαντικό δέλεαρ της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου είναι και η χαμηλή τιμή του εισιτηρίου. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη, οικονομικά, εποχή πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η πτώση των τιμών των εισιτηρίων για τη στήριξη των πολιτιστικών δράσεων;

 

Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου: Ναι ο πολιτισμός έχει ρόλο την σωστή διαπαιδαγώγηση και ανάπτυξη κουλτούρας όλου του κόσμου. Ο απώτερος  σκοπό ς της τέχνης  άλλωστε αυτός είναι∙ να ψυχαγωγήσει και να προβληματίσει. Όσο πιο φτηνό είναι το εισιτήριο τόσο πιο εύκολο είναι για τον κόσμο να έχει πρόσβαση. Και μακάρι να μπορούσαμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου όλες οι πολιτιστικές δράσεις να ήταν δωρεάν.

 

Η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στα Αισχύλεια 2014 θα πραγματοποιηθεί στον Θερινό Κινηματογράφο, στην Παραλία της Ελευσίνας από τις 22 μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2014.

 

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου 2015 στην Ελευσίνα
Τα Αισχύλεια 2015 παρουσιάζουν όπως κάθε χρόνο την Εβδομάδα Ελληνικού ...
Τα βραβεία του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος
Την Τρίτη 24 Mαρτίου 2014 έγινε στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ η απονομή των ...
Φεστιβάλ κινηματογράφου για την «Εθνική Αντίσταση» από τη New Star
Η New Star διοργανώνει φεστιβάλ κινηματογράφου για την «Εθνική Αντίσταση» ...
Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου: Πρόγραμμα προβολών
Από από τις  8 έως τις 14 Ιανουαρίου 2015, στον κινηματογράφο STUDIO  new star art ...
Δημήτρης Εϊπίδης: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παραμένει ανήσυχο και δραστήριο
Η φετινή διοργάνωση του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ...
Το ελληνικό σινεμά στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά τα 100 χρόνια του ...
Σινεμά στις πλατείες από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ...
15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Τα βραβεία της Αθήνας
Την Τετάρτη 26 Mαρτίου 2014 το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έκλεισε ...
Τα βραβεία του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος
Τη Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ...