Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 13C°,
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Οι ωραίες του Παναθηναϊκού! (photos)
Οι εξέδρες του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας γέμισαν από αιθέριες ...
Παναθηναϊκός: Θα γίνει η ανακατασκευή της Λεωφόρου
Διαβάστε ακόμα: "Φρένο" στην αναβάθμιση της ιστορικής έδρας του Ο ...
Χένρικσεν: «Θέλω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό»
Στις εξέδρες του γηπέδου της Λεωφόρου βρέθηκε ο παλαίμαχος άσος του ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Οι διαφορές Παναθηναϊκού και ΑΕΚ

Μετά το «μπλόκο» στην ανακατασκευή της Λεωφόρου, στην ΑΕΚ περιμένουν το αναλυτικό σκεπτικό της απόφασης περιμένουν -Οι διαφορές των δύο πρότζεκτ.

 Μπλόκο στην ανακατασκευή της Λεωφόρου έβαλε το Ελεγκτικό Συνέδριο! Το 6ο θερινό κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπό την προεδρία της Ευαγγελίας Σεράφη, έκρινε μη σύννομη την επιχορήγηση των 7 εκατ. ευρώ που έχει εγκρίνει η Περιφέρεια Αττικής στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για το «λίφτινγκ» του Απόστολος Νικολαϊδης.
Η σύμβαση που είχε ψηφιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Ιουλίου του 2014, είχε κατατεθεί για έλεγχο στο ΕΣ από τα μέσα καλοκαιριού και το Συμβούλιο έκρινε ότι είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι την απόφαση μπορεί να προσβάλει μόνο η Περιφέρεια Αττικής και όχι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, οπότε έχει τεράστιο ενδιαφέρον η στάση της νέας Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου.
Όπως είναι λογικό, η συγκεκριμένη υπόθεση παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ΑΕΚ, καθώς η Περιφέρεια έχει εγκρίνει κονδύλι ύψους 20 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» (όπως επιχορηγήσεις έχουν εγκριθεί για δεκάδες ακόμη αθλητικές εγκαταστάσεις). Στην παρούσα φάση η ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένει να μάθει το αναλυτικό σκεπτικό της απόφασης και τους ακριβείς λόγους απόρριψης της σύμβασης.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΕΣ έκρινε μη σύννομη την παροχή δημοσίου χρήματος σε ένα αθλητικό σωματείο για την ανακατασκευή του γηπέδου του και ότι λήφθηκε υπόψη το ενδεχόμενο πιθανής κατασκευής νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό στη διάρκεια της επόμενης πενταετίας. Πληροφορίες του aek365 αναφέρουν ότι σε συνεδρίαση του ΕΣ στις αρχές Αυγούστου ζητήθηκαν από τον Παναθηναϊκό μια σειρά από διευκρινήσεις που αφορούν το πρότζεκτ της διπλής ανάπλασης, που έχει παγώσει, κάτι που σημαίνει ότι το απασχόλησε ιδιαίτερα ο «κίνδυνος» να δοθούν χρήματα για την ανακατασκευή ενός γηπέδου που είναι πιθανό σύντομα να χρειαστεί να... κατεδαφιστεί.
Σε κάθε περίπτωση οι υποθέσεις της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού δεν είναι ταυτόσημες, καθώς πέραν της παραμέτρου της διπλής ανάπλασης (και του μπλεξίματος που αυτή προκαλεί), στην περίπτωση της Ένωσης δεν έχουμε να κάνουμε με ανακατασκευή, αλλά με κατασκευή νέου γηπέδου. Επίσης, στο πρότζεκτ της Λεωφόρου η Περιφέρεια κάλυπτε στο 100% τη χρηματοδότηση, ενώ στην περίπτωση της ΑΕΚ το ποσοστό είναι περίπου 30%. Για τον λόγο αυτό στην Ένωση περιμένουν με ενδιαφέρον να γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης και οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό το «μπλόκο».
Πάντως, είναι δεδομένο ότι τα φώτα θα πέσουν πλέον πάνω στη Ρένα Δούρου και στην στάση που θα κρατήσει εκείνη ως νέα Περιφερειάρχης στην υπόθεση του Παναθηναϊκού...

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Το σκεπτικό της απόφασης για την Κέρκυρα
Η Super League δημοσίευσε το σκεπτικό της απαλλακτικής για την Κέρκυρα ...
Το σκεπτικό της απόρριψης της αίτησης των κατοίκων στο ΣτΕ
Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ για την αίτηση των κατοίκων ...
Θετική πρόταση για την επιχορήγηση της Λεωφόρου
Στην τελική ευθεία μπαίνει το ζήτημα της επιχορήγησης ύψους επτά εκατ. ...
«Πράσινο» για την ανακατασκευή της Λεωφόρου
Η νομοθετική ρύθμιση που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το Σάββατο 19/12 ...
Μπεργκ: «Προσπαθώ να επιστρέψω σύντομα»
Στην εξέδρα του γηπέδου της "Λεωφόρου Αλεξάνδρας" βρίσκεται ο Μάρκους ...
Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη των έργων της Λεωφόρου
Η αρχιτεκτονική μελέτη αναβάθμισης του γηπέδου της Λεωφόρου ...
«Πέρασε» η σύμβαση για τα έργα στη Λεωφόρο
Ομόφωνα ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού τη ...
Το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ
Γνωστοποιήθηκε σήμερα το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου, με ...
ΣτΕ: «Πράσινο φως» για το γήπεδο του Παναθηναϊκού
Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ...