Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
2o  Παζάρι βιβλίου των εκδοτών στην Λάρισα
Το Επαγγελματικό σωματείο εκδοτών-Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) ...
Το παζάρι βιβλίου ξανά στη Κρήτη
Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) ...
1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου, στην πλατεία Κοτζιά
Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ο οποίος διοργανώνει κάθε Μάιο, εδώ ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

3ο παζάρι βιβλίου στην Πάτρα

3ο παζάρι βιβλίου στην Πάτρα

Για τρίτη χρονιά  στην Πάτρα, από τη Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 έως το Σαββάτο 11 Σεπτεμβρίου 2014, οργανώνεται Παζάρι Βιβλίου από το  Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.)


Το ετήσιο παζάρι βιβλίου στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια αποτελεί την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( όσον αφορά τον αριθμό των εκδοτών που συμμετέχουν αλλά και τον αριθμό των επισκεπτών). Γίνεται τεράστια προσπάθεια, το παζάρι βιβλίου να βρεθεί σε κάθε πόλη της περιφέρειας, ώστε να μπορέσει όσο το δυνατό περισσότερο κοινό να φτάσει κοντά στο βιβλίο, που αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς τείνει να γίνει είδος πολυτελείας για την μέση Ελληνική οικογένεια, που στερείται ακόμη και βασικών ειδών επιβίωσης εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης. Για τον λόγο αυτό το παζάρι βιβλίου διοργανώνεται από το σωματείο και στο Ηράκλειο της Κρήτης, τον Βόλο, την Λάρισα, την Ξάνθη, την Καβάλα και τον Πειραιά.

 

Στα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης απαντάμε με διέξοδο πολιτισμού.

150 εκδότες διαθέτουν 250.000 βιβλία σε τιμές που αρχίζουν από 0,50 ευρώ.

 

Ενδεικτικά από τα βιβλία που θα διατεθούν φέτος:

ΤΟ 50% ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3 ΕΥΡΩ

ΕΝΩ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ.

 

Το παζάρι βιβλίου των εκδοτών δεν έχει καμία σχέση με προσπάθειες μίμησης που κάνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές.

 

Οι τιμές των  βιβλίων είναι σχολαστικά ελεγμένες για να είναι χαμηλές και να τηρούν τον κανόνα – τιμή πώλησης στο παζάρι βιβλίου στο 30% της αρχικής τους αξίας 

Η συμμετοχή 150 εκδοτών είναι μια εγγύηση για την τεράστια ποικιλία των βιβλίων που διατίθενται.

 

Το κοινό πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό όσον αφορά τις αγορές του από φεστιβάλ bazaar κλπ που διοργανώνονται ανά την επικράτεια σε καταστήματα και εισόδους supermarket. Κι αυτό γιατί με βιτρίνα κάποιους φθηνούς τίτλους αγοράζει και τίτλους στην κανονική τους τιμή – μερικές φορές ακριβότερα και από τα βιβλιοπωλεία χωρίς να το καταλαβαίνει.

 

ΜΟΝΟ στο ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ σε όλα τα βιβλία υπάρχει ετικέτα με τον κωδικό τον τίτλο και την ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ώστε το κοινό να γνωρίζει εκ των προτέρων το πραγματικό ποσό που αγοράζει το κάθε βιβλίο. Για όλες τις πωλήσεις εκδίδονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ παραστατικά (τιμολόγια και αποδείξεις λιανικής πώλησης). Η είσοδος είναι ελεύθερη ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ ΑΓΟΡΩΝ σε ποσό η ποσότητα.

 

Τα μικρά παιδιά που σήμερα δεν θα πάρουν ένα βιβλίο με χρώματα, με παραμύθια, με εικόνες που δεν θα ονειρευτούν δεν  θα φανταστούν, δεν  θα ταξιδέψουν σε άλλους κόσμους,  είναι οι αυριανοί ενήλικες που δεν θα διαβάζουν, δεν θα έχουν γνώση, δεν θα έχουν κρίση. Στο παζάρι βιβλίου των εκδοτών μπορείτε να βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία και παιδικών βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές, μην χάσετε την ευκαιρία να έλθετε μια βόλτα.

 

Η ανάγνωση ενός βιβλίο, είναι ένα ταξίδι που οι ίδιοι επιλέγουμε, έχουμε το τιμόνι εμείς οι ίδιοι εμείς προστάζουμε, εμείς χαράζουμε την διαδρομή. Δημιουργούμε τις δικές μας εικόνες αυτές που ταιριάζουν με την ψυχοσύνθεση μας και την προσωπικότητα μας. Χρησιμοποιούμε το μυαλό μας, την φαντασία, το συναίσθημα. Η ανάγνωση ενός βιβλίου βοηθάει στην εκμάθηση λέξεων, στην  ορθογραφία, στα νοήματα, στην  ευφράδεια λόγου, σε ολοκληρωμένες σκέψεις σε αντίθεση με την  τηλεόραση που με τη συνεχή ροή προκαλεί κατά συρροή αποδοχή και κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης δεν μπορείς  να σκεφτείς, να κάνεις κριτική, να απορρίψεις ή να αποδεχθείς.  Το αποτέλεσμα είναι η  παθητική αποδοχή με ότι αυτό συνεπάγεται…. Διαβάζοντας, ονειρευόμαστε, φανταζόμαστε, ελπίζουμε, μορφωνόμαστε, αποκτάμε γνώση, αποκτάμε κρίση, αντιδράμε!

 

Χιλιάδες βιβλία όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε και να βρείτε αυτά που πραγματικά σας ενδιαφέρουν ΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΜΟΛΙΣ ΕΥΡΩ.

 

Είναι μια μοναδική ευκαιρία όχι μόνο για τους κατοίκους της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, της Κ. Αχαγιάς, της Κυλλήνης, του Πύργου, της Ναυπάκτου, του Μεσολογγίου του Αιγίου κλπ να επισκευθούν την εκποίηση και να διαλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους, βιβλία σε ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
19ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κοτζιά
Με κεντρικό σύνθημα «Δικαίωμα στην ανάγνωση!», ανοίγει, την Κυριακή 15 ...
3η Γιορτή Βιβλίου- Bazaar στη Θεσσαλονίκη
Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου ...
Γεώργιος Νίκας: Ελάτε στο Ζάππειο για να χορέψετε με ένα βιβλίο στο χέρι!
Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών ...
Το Παζάρι Βιβλίου για πρώτη φορά στον Πειραιά!
Το μεγαλύτερο Παζάρι Βιβλίου, με 180.000 βιβλία σε τιμές από που αρχίζουν ...
Παζάρι βιβλίου του Ε.Σ.Ε.Β.Ε στο Μαρούσι
Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος διοργανώνει το ...
Παζάρι βιβλίου στη Θεσσαλονίκη από το Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών
Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος με την ...
Κατώι του Βιβλίου: το μεγαλύτερο bazaar βιβλίου στη Θεσσαλονίκη
Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 ξανανοίγει το «Κατώι του Βιβλίου», το ...
42o Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως
Το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας ιδιαίτερα καταξιωμένος θεσμός στα δρώμενα ...
Παζάρι Βιβλίου από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας στη ΔΕΘ 2013
Πόλος έλξης βιβλιόφιλων, συγγραφέων και εκδοτών αναμένεται να γίνει η ...