Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 16C°,
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
CHEAPART Cyprus 2015 στη Λευκωσία και στη Λεμεσό
Το Ευρωπαϊκό δίκτυο προβολής της σύγχρονης τέχνης CHEAPART ανανεώνει για ...
Placebo: έκθεση στην Cheapart
Στο πλαίσιο συνεργασίας Αθήνας - Βιέννης, και της μακροχρόνιας σχέσης ...
Εορταστικό πάρτι για τα 20 χρόνια CHEAPART και τον 1 χρόνο CHEAPART.HALANDRI
Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου και εν όψει της επετειακής έκθεσης CHEAPART 20, ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Η Cheapart γιορτάζει τα 20 χρόνια της στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Cheapart γιορτάζει τα 20 χρόνια της στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Φέτος η επετειακή CHEAPART των 20 χρόνων γιορτάζει μέσα στην καρδιά της μεγαλύτερης διοργάνωσης εκθέσεων, συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την 79η ΔΕΘ-Helexpo, από τις 6 μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου, 2014.

 

H CHEAPART θα εγκαινιαστεί επίσημα την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο μέσα στην ΔΕΘ.

 

Για 9 μέρες, πάνω δεκάδες καλλιτέχνες με περισσότερα από 1500 έργα θα παρουσιαστούν σε περισσότερους από 200.000 επισκέπτες της ΔΕΘ, ιδιώτες και επιχειρηματίες. Η CHEAPART, προσκεκλημένη της διοργάνωσης ΔΕΘ, της έκθεσης που αποτελεί σημείο αναφοράς του εμπορικού δικτύου Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, θα είναι σημαιοφόρος της τέχνης και του πολιτισμού.

 

Η στρατηγική της ΔΕΘ-Helexpo εστιάζεται στην εξωστρέφεια, καινοτομία και την τεχνολογία. Με στόχο το πρωτοπόρο, το σύγχρονο, το διαφορετικό, το αποτελεσματικό και με σκοπό την ενίσχυση της ελκυστικότητας των διεθνών εκθέσεων της, προσθέτει καινοτόμα στοιχεία ενίσχυσης της εμπορικότητας.

 

Η ΔΕΘ-Helexpo αναγνωρίζοντας την CHEAPART την προσκαλεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η παρουσία της CHEAPART στη ΔΕΘ επισφραγίζει τον χαρακτήρα της έκθεσης-ορόσιμο που πρώτη το 1995 άνοιξε μια νέα αγορά σύγχρονης τέχνης στο ευρύ κοινό. Ανέτρεψε τα ως τότε δεδομένα μιας κλειστής αγοράς και έδωσε την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν από κοντά τον καλλιτέχνη και την δουλειά του, και αποκτήσουν ένα αυθεντικό έργο σε ένα συμβολικά χαμηλό κόστος.

 

Η CHEAPART στην φετινή συνεργασία της με τη ΔΕΘ φέρνει μαζί της την μεγάλη αυτή καλλιτεχνική οικογένεια εικαστικών και φιλότεχνου κοινού που συμμετέχει και παρακολουθεί συστηματικά τις εκθέσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Στην συνεχή καλλιτεχνική παρουσία της στην εγχώρια εικαστική σκηνή η CHEAPART έχει παρουσιάσει στο κοινό, πάνω από 700 καλλιτέχνες.

 

Η CHEAPART αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα σύγχρονου ελληνικού πολιτιστικού σχεδιασμού που το μοντέλο της εξάγεται με επιτυχία σε χώρες του εξωτερικού κρατώντας πάντα τα χαρακτηριστικά της στοιχεία. Το διεθνές δίκτυο της CHEAPART περιλαμβάνει μετά τη Βιέννη τη Λεμεσό, και το Άμστερνταμ. Οι συνεργασίες καλλιτεχνών, οργανισμών και επιμελητών που προκύπτουν από το δίκτυο της CHEAPART διασφαλίζουν τον αυξανόμενο σε αριθμό συμμετοχών, επισκεπτών, εκθέσεων και διεθνών εκδηλώσεων.

 

Συμμετέχουν: Τόνια Αβδελοπούλου, Γιώργος Αγγελάκης, Γιώτα Αποστολοπούλου, Νίκος Βαβάτσης, Μάρω Βαγιάτη, Ανδρέας Βούσουρας, Cemal, Τάσος Γεωργίου, Anthia Mega Chavre, Νίκος Γιαβρόπουλος, Θωμάς Γιατράς, Βαγγέλης Γκίνης, Βάλια Γκούζια, Enza Clapis, Salvatore Cocca, Ειρήνη Δαπουλάκη, Δόμνα Δέλλιου, Παναγιώτης Δορμπαράκης, Έφη Δούλια, Stefania Grazioli, Άγγελος Ζυμάρας, Μαρί Θεοφίλου, Βασίλης Καβουρίδης, Βίκυ Καλαφάτη, Εύη Καπλάνη, Νικόλας Καραθανάσης, Σοφία Καραλέκα, Θοδωρής Καρανίκας, Νίκος Καρανικόλας, Γιώργος Κεβρεκίδης, Χρήστος Κολιός, Τάνια Κωτίκα, Γιάννης Κουτρούλης, Λένα Κουτσαυτάκη, Πάνος Κουφός, Ιωάννης Κοψίνης, Δέσποινα Θεοδωρίδου Κρεντς, Φαίδρα Κρέσπη, Πετρούλα Κρίγκου, Αφροδίτη Κροντήρη Ende Neu, Γρηγόρης Λαγός, Lazarus - Alexander Lazarides, Κώστας Λάκης, Ντορίνα Μάλλιου, Ντία Μάνεση, Αντιγόνη Μανωλίδου, Εύα Μαραγκάκη, Ηλίας Μαυρόβας, Ντοροτέ Μεσάντερ, Emanuela Mezzadri, Έλσα Μπόμπολη, Ισμήνη Μπονάτσου, Σωτηρία Μπράμου, Ελένη Μυλωνά, Αλεξάνδρα Νάκου, Ευαγγελία Νικηφόρου, Ιωάννης Νομικός, Χρυσούλα Παπαδάκη, Ελένη Παπαδοπούλου, Ευγενία Παπαδοπούλου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Σωτήρης Παπανικολάου, Χριστίνα Παρακεντέ, Γιάννης Πετρής, Λευθέρης Πλακίδας, Παναγιώτης Πλουμής, Μαρία Ρηγούτσου, Rossana Simeoni, Μάριος Σιμόπουλος, Αννέττα Σπανουδάκη, Θάνος Στόκας, Δήμητρα Τζίβελου, Τζίνα Νάτση Τζήκα, Ελένη Κύρου-Τσάκαλου, Γιώργος Τσεριώνης, Μάνθα Τσιάλιου, Μάρθα Τσιάρα, Μαρία Τσιμπουρλά, Μάκης Φιόρος.

 

Την επιμέλεια της CHEAPART Θεσσαλονίκη 2014 αναλαμβάνουν οι:

Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Λευθέρης Πλακίδας και Φωτεινή Καπίρη.Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Vandalism: ομαδική έκθεση στην Cheapart
Η Cheapart εγκαινιάζει τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, την ομαδική έκθεση με ...
Η CHEAPART στην 80η ΔΕΘ – Helexpo
Την πρώτη επιτυχημένη συνεργασία της CHEAPART – 79ης ΔΕΘ Helexpo επισφραγίζει ...
CHEAPART Cyprus 2015: Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μέχρι τέλος Μαΐου 2015
H CHEAPART και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εκθέσεων CHEAPART καλεί τους ...
CHEAPART 20: Η εορταστική 20η διοργάνωση
Με το κλείσιμο των είκοσι χρόνων της CHEAPART κοιτάζοντας μπροστά φαίνεται ...
Andras: έκθεση στην Cheapart.Halandri
Με σημείο αναφοράς την εννοιολογική υπόσταση του όρου ‘ανδρισμός’, η ...
Doodles: Ομαδική έκθεση στην Cheapart.Halandri
Η CHEAPART στο Χαλάνδρι καλωσορίζει τη νέα σεζόν με την ομαδική έκθεση ...
Two of a kind: έκθεση στην Cheapart Halandri
Οι Πρεσβείες της Σλοβακικής Δημοκρατίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας ...
Η 19η CHEAPART της Αθήνας ξεκινά
Με το κλείσιμο των δεκαεννέα χρόνων της CHEAPART κοιτάζοντας μπροστά ...
Metabolism: Η πρώτη έκθεση του νέου χώρου της Cheapart στο Χαλάνδρι
Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 19:00 εγκαινιάζεται δυναμικά ο χώρος του ...