Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 6C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
ΕΛΣΤΑT: Αύξηση 10,5% του κύκλου εργασιών της βιομηχανίας τον Ιούνιο
Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και ...
Μείωση ζημιών και αύξηση του κύκλου εργασιών για τη Minoan Lines
Μείωση ζημιών και αύξηση του κύκλου εργασιών, παρουσιάζουν τα ...
ΟΛΠ: Αύξηση 19,1% των κερδών στο εννιάμηνο
Αύξηση 19,1% παρουσίασαν το εννεάμηνο του 2013 τα κέρδη του Οργανισμού ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

ΙΑΣΩ: Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών

 Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών πριν από τις περικοπές λόγω rebate και claw-back ανακοίνωσε ο όμιλος ΙΑΣΩ για το α΄ εξάμηνο του έτους.

Όπως σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, τα θετικά αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας ΙΑΣΩ Α.Ε. και τα ενοποιημένα-ομιλικά απομείωσαν οι προβλέψεις για περικοπές επί των τιμολογήσεων προς τον ΕΟΠΠΥ, προβλέψεις που δεν είχαν πραγματοποιηθεί το αντίστοιχο διάστημα του 2013, έτσι προκύπτει αδυναμία άμεσης συγκρισιμότητας των στοιχείων όπως αυτά απεικονίζονται στις δημοσιευθείσες οικονομικές καταστάσεις.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα βασικά οικονομικά μεγέθη πριν και μετά τις εκτιμήσεις-προβλέψεις για περικοπές λόγω Rebate & Clawback.

Κύκλος εργασιών:

Προ της εφαρμογής των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback*, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσίασε αύξηση της τάξης του 13,3% και ανήλθε σε € 68,16 εκ. και σε επίπεδο μητρικής παρουσίασε αύξηση κατά 5,9% και ανήλθε σε € 35,47 εκατ. Μετά την εφαρμογή των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback*, ο κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσιάζει μικρότερη αύξηση και ανήλθε στα € 64,38 εκατ. ενώ ο αντίστοιχος της μητρικής εμφανίζεται στα ίδια επίπεδα αφού ανήλθε στα € 33,34 εκατ.

Μικτά κέρδη/ζημιές:

Προ της εφαρμογής των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback*, τα μικτά κέρδη του ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 48,1% και ανήλθαν σε € 17,06 εκ. και της μητρικής παρουσίασαν αύξηση κατά 19,2% και ανήλθαν σε € 10,80 εκατ. Μετά την εφαρμογή των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback*, τα μικτά κέρδη του ομίλου παρουσίασαν μικρότερη αύξηση και ανήλθαν στα € 13,29 εκατ. και τα αντίστοιχα της μητρικής παρουσίασαν μικρή μείωση αφού διαμορφώθηκαν στα € 8,67 εκατ.

Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA):

Προ της εφαρμογής των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback*, τα κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 3,3% και ανήλθαν στα € 18,92εκ. και μεγαλύτερη αύξηση κατά 19,4% στο επίπεδο της

μητρικής που ανήλθαν στα € 12,41εκατ. Μετά την εφαρμογή των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback*, τα κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν μείωση αφού διαμορφώθηκαν στα € 15,14 εκατ., τα αντίστοιχα της μητρικής κυμάνθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι αφού διαμορφώθηκαν στα € 10,29 εκατ.

Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT):

Προ της εφαρμογής των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback*, τα κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) του ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 3,9% και ανήλθαν σε € 13,45 εκ. και της μητρικής παρουσίασαν μεγαλύτερη αύξηση κατά 25,8% και ανήλθαν στα € 10,03 εκατ.. Μετά την εφαρμογή των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback*, τα κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) παρουσίασαν μείωση και διαμορφώθηκαν στα € 9,68 εκατ. και τα αντίστοιχα της μητρικής παρουσίασαν ελάχιστη μείωση αφού διαμορφώθηκαν στα € 7,90 εκατ.

Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων:

Προ της εφαρμογής των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback*, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 7,2% και ανήλθαν στα €10,04 εκατ. και της μητρικής παρουσίασαν μεγαλύτερη αύξηση κατά 48,9% και ανήλθαν στα € 9,19 εκατ. Μετά την εφαρμογή των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback*, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου παρουσίασαν και διαμορφώθηκαν στα €6,26 εκατ. και τα κέρδη της μητρικής αυξήθηκαν και έφτασαν στα € 7,06 εκατ.

Κέρδη / (ζημιές) μετά από φόρους:

Προ της εφαρμογής των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback*, τα κέρδη μετά από φόρους του ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 2,3% και διαμορφώθηκαν στα € 6,39 εκ. και της μητρικής παρουσίασαν μεγαλύτερη αύξηση κατά 82,2% και ανήλθαν στα € 6,77 εκατ. Μετά την εφαρμογή των μηχανισμών επιστροφής rebate & Clawback*, τα κέρδη μετά από φόρους του ομίλου ,μειώθηκαν και διαμορφώθηκαν στα € 3,59 εκατ. και τα κέρδη της μητρικής αυξήθηκαν και έφτασαν στα 5,20 εκατ. ευρώ.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,3% για τον τζίρο στο χονδρικό εμπόριο
Αύξηση 1,3% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο της ...
Αύξηση 1,8% για τον τζίρο στη βιομηχανία
Αύξηση 1,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία ...
Πλαστικά Θράκης: Μειώθηκαν τα κέρδη, αυξήθηκαν τα έσοδα στο πρώτο 3μηνο
Βελτιωμένο σε επίπεδο κύκλου εργασιών και λειτουργικών κερδών ήταν το ...
Αύξηση πωλήσεων και κερδών για την ΕΛΤΟΝ το 2013
Σε 100,03 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Ελτον ...
Αύξηση 35,9% για τον κύκλο εργασιών σε υπηρεσίες καταλύματος-εστίασης
Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον τομέα Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος ...
Σαράντης: Αύξηση κατά 59,41% στα κέρδη
Αύξηση κατά 59,41% παρουσίασαν τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων ...
Ζημιές έναντι κερδών για τη Mevaco
Ζημιές έναντι κερδών και μείωση του κύκλου εργασιών παρουσίασε ο ...
Αύξηση κερδών και πωλήσεων για την Κρι-Κρι
Σε 35.384 χιλ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της βιομηχανίας γάλακτος ...
Αύξηση 2% στον τζίρο της βιομηχανίας το Μάϊο
Αύξηση κατά 2%, έναντι µείωσης 3,8% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη ...