Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Στην... κατηφόρα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά την ...
Σε νέα ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Σε νέα ιστορικά επίπεδα υποχωρούν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ...
Άνοδος στις ευρωαγορές, πτώση για το ευρώ
 Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ οι αποδόσεις των ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, περιμένοντας την ΕΚΤ

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, περιμένοντας την ΕΚΤ

 Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά, όπως και η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς ενισχύθηκαν οι προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αναλάβει σύντομα δράση για να αντιμετωπίσει τον χαμηλό πληθωρισμό και την υποτονική ανάπτυξη.

Τα χρηματιστήρια διεθνώς κινούνται ανοδικά, λόγω των προοπτικών περαιτέρω νομισματικής στήριξης στην Ευρωζώνη, αν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δυσκολεύονται να καταγράψουν κέρδη μετά από δύο ημέρες ισχυρής ανόδου.

Το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλό επίπεδο 11 μηνών των 1,3152 δολαρίων, ενώ στη συνέχεια κέρδισε λίγο έδαφος και διαμορφωνόταν στα 1,3185 δολάρια. Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκαν κατά 1 μονάδα βάσης στο 0,937%. Το ράλι των ομολόγων στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών τίτλων σημείωσαν να χαμηλά ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, υποχωρώντας κατά 7 και 5 μονάδες βάσης, αντίστοιχα, στο 2,12% και 2,38%.

Ρίχνοντας λάδι στις προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε ότι η Ιταλία πρέπει να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τον φετινό ρυθμό ανάπτυξης, ενώ ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία μειώθηκε για πρώτη φορά από τις αρχές του 2013. Η προτροπή του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι την περασμένη εβδομάδα για την ανάληψη περισσότερης δράσης στο νομισματικό και δημοσιονομικό μέτωπο ώθησε τις αγορές να στοιχηματίζουν ότι νέα μέτρα μπορεί να ανακοινωθούν ακόμη και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ωστόσο, περιόρισε κάποιες από τις έντονες προσδοκίες, δηλώνοντας ότι στα σχόλια του Ντράγκι έγινε «υπερβολική ερμηνεία».