Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 13C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Τσίπρας: Προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση
«Προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική ...
Σφίγγει το
Σφίγγει το «ζωνάρι» στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα το Βερολίνο, ...
Βούλτεψη για ΣΥΡΙΖΑ: Βρίσκουν τον λαό εκεί που πονάει
  «Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της... Δεν υποσχόμαστε αυτά που δεν ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

ΕΣΕΕ: Δέκα προτάσεις για τον «οδικό χάρτη» που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα

ΕΣΕΕ: Δέκα προτάσεις για τον «οδικό χάρτη» που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα

  Επιστολή με τα δέκα σημεία που θέλει ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος να συμπεριληφθούν στον «οδικό χάρτη» που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα και ενόψει των ανακοινώσεων που θα γίνουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) στον πρωθυπουργό, τους προέδρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς και τους αρμόδιους υπουργούς.

Η ΕΣΕΕ ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να συμπεριληφθούν όλες οι προτάσεις του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου στον οικονομικό «οδικό χάρτη» που σχεδιάζεται να παρουσιαστεί στην τρόικα, για τη «μετά μνημόνιο» εποχή. Αντίστοιχα από την αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει να εντάξει στον σχεδιασμό των βασικών αξόνων της, τον προτεινόμενο από την ΕΣΕΕ «εμπορικό άξονα».

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η χάραξη της «εθνικής εμπορικής οδού» της αγοράς στον οικονομικό άξονα του «οδικού χάρτη» της Ελλάδας, πρέπει να είναι ευθεία και ταχεία και κυρίως να περιλαμβάνει τους παρακάτω δέκα κομβικούς «σταθμούς»:

- Αντιμετώπιση προβλημάτων ρευστότητας.

- Νέα βάση μέτρησης της εμπορικής πίστης με εφαρμογή «Τειρεσία» δύο ταχυτήτων (Point System), προσαρμογή στο μοντέλο «credit score» με εφαρμογή «βαθμολογίου» και εφαρμογή του διεθνούς συστήματος αξιολόγησης «R-account ratings».

- Ρύθμιση επιχειρηματικών οφειλών, εγγυήσεων και «κόκκινων» δανείων με επικαιροποίηση του νόμου 3816/2010, επανενεργοποίηση του νομικού πλαισίου για επιχειρηματικά δάνεια και παράταση αποπληρωμής δανείων με εγγύηση ΤΕΜΠΜΕ/ΕΤΕΑΝ.

- Πρόταση νόμου υπουργείου Ανάπτυξης εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών μεταξύ πιστωτών και οφειλετών με κεφαλαιοποίηση και «κούρεμα» οφειλών, εφαρμογή των αρχών «leasing» και «sale and lease back» και συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης- πώλησης και ενοικίασης ακινήτων.

- Εξυγίανση προβληματικών επιχειρήσεων και «έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης» με διαδικασία ρύθμισης οφειλών με συναίνεση του 50% των πιστωτών, διαχείριση και πώληση εν λειτουργία υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.

- Νομοθετική κατάργηση διοικητικών και ποινικών κυρώσεων των «εντός κρίσης ΜΜΕ», με διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων από το 2010 έως σήμερα, αναστολή ποινικών διώξεων και διοικητικών μέτρων και νομοθετική στήριξη της «εντός κρίσης» ΜμΕ επιχείρησης.

- Αποκατάσταση των αδικιών της υπερφορολόγησης των ΜΜΕ για ιδιοχρησιμοποιούμενη επαγγελματική στέγη και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Ως μέτρο προτείνεται η μείωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης, η μείωση υπερβολικής επιβάρυνσης φόρων και τελών σε ΙΧ και να γίνουν διορθώσεις και αναθεώρηση υπολογισμού ΕΝΦΙΑ.

- Στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις προς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

- Λύση του προβλήματος με τον ΟΑΕΕ με κεφαλαιοποίηση οφειλών- υποβολή τροπολογίας και αποποινικοποίηση για τους οφειλέτες.

- Δημιουργία Κώδικα Δεοντολογίας και Λειτουργίας της αγοράς για εκπτώσεις -προσφορές- προωθητικές ενέργειες και άλλες πρακτικές και για τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδης: «...Εν κατακλείδι, αυτό που πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα των αρμόδιων της διαπραγμάτευσης, του σχεδιασμού, της χάραξης και λήψης μέτρων οικονομικής πολιτικής, συνοψίζεται στη θέσπιση χρηστικών και ορθολογικών παρεμβάσεων. Τις ρεαλιστικές προτάσεις της καθημερινότητάς μας, οι οποίες ικανοποιούν πάγιες ανάγκες της πραγματικής οικονομίας θα μπορούσαμε οι μικρομεσαίοι να τις χαρακτηρίσουμε ως αναγκαίες και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αυτά που προ τετραετίας ζητούσε η ΕΣΕΕ όπως: "στηρίξτε τις εντός κρίσης ελληνικές επιχειρήσεις", "καλύψτε ασφαλιστικά όλους τους μικρομεσαίους" και "δανείστε μας χρόνο αντί για χρήμα" θέλουμε να ελπίζουμε ότι έστω και πολύ καθυστερημένα, ήρθε επιτέλους η ώρα να υλοποιηθούν. Η διαδρομή της "εθνικής εμπορικής οδού" με τους 10 "σταθμούς" ανεφοδιασμού, που χάραξε η ΕΣΕΕ, είναι μονόδρομος για την αγορά...».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Φάιμαν: Σεβαστή η απόφαση του ελληνικού λαού
«Πρόκειται για κυρίαρχη απόφαση του ελληνικού λαού, η οποία πρέπει να ...
Γιούνκερ: Η ελληνική κυβέρνηση είπε στους ψηφοφόρους πράγματα που δεν είπα
Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν ...
BBG: Οι εταίροι θέλουν απόψε τις τελικές προτάσεις της Αθήνας-Σύσκεψη στο Μαξίμου
Τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση μέχρι απόψε να έχει καταλήξει ...
Κυβέρνηση: Δεν αποδεχόμαστε τις προτάσεις των θεσμών γιατί είναι ακραίες
Η πρόταση, που παρουσιάστηκε από τους θεσμούς στις Βρυξέλλες την ...
ΕΣΕΕ: Ζητεί από την κυβέρνηση να μην υποκύψει σε ενδεχόμενη αύξηση ΦΠΑ
Οι μικρομεσαίοι της αγοράς ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να μην ...
Δένδιας: Περιμένουμε «οδικό χάρτη» για τα ακίνητα από τον ΟΟΣΑ
  «Οδικό χάρτη» για τα ακίνητα έχει ζητήσει η Ελλάδα από τον ΟΟΣΑ, όπως ...
Stockwatch: Στη διάθεση ξένων επενδυτών το 18% της Τρ. Κύπρου
Το 18% της Τράπεζας Κύπρου που κατέχει η «κακή» Λαϊκή εξετάζει να ...
Η κυβέρνηση
Διαψεύδουν κυβέρνηση και Οικονομικό επιτελείο δημοσίευμα του ...
Κύπρος: Αισιόοδξη η κυβέρνηση για τις σημερινές επαφές με την τρόικα
Στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει σήμερα με την κυπριακή κυβέρνηση η ...