Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Πάτρα: Κατάθεση σχεδίων για απορρίμματα στη σύσκεψη της περιφέρειας
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Στη σωστή κατεύθυνση βρίσκονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ...
Έργα συντήρησης στο εθνικό οδικό δίκτυο Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό
Ένα σημαντικότατο έργο για την οδική ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και ...
Δημοπρατείται τις επόμενες μέρες το τμήμα Πάτρα – Πύργος της Ολυμπίας Οδού
Μετά τις εξαγγελίες για την δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ετοιμότητα της Περιφέρειας ενόψει δημοπράτησης του τμήματος «Πάτρα-Πύργος»

Ετοιμότητα της Περιφέρειας ενόψει δημοπράτησης του τμήματος «Πάτρα-Πύργος»


Ενόψει της επικείμενης δημοπράτησης του Αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα-Πύργος», πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, των αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών παραγόντων της ΠΔΕ με τον κ. Ιωάννη Καρνέση, Διευθυντή της ΕΥΔΕ/ΜΚ/ΕΠΠ (Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων / Μελετών Κατασκευών / Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου), δηλαδή της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που έχει την ευθύνη για τις μελέτες και τη δημοπράτηση του έργου.
Η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης που απεύθυνε οΠεριφερειάρχης προς τον Διευθυντή της ΕΥΔΕ/ΜΚ/ΕΠΠ, προκειμένου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να έχει πλήρη εικόνα πριν τη δημοπράτηση του έργου και να διασαφηνιστούν έγκαιρα τυχόν εκκρεμότητες.
Κατά τη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση από την ΕΥΔΕ/ΜΚ/ΕΠΠ για τις εξελίξεις της Ολυμπίας Οδού και ιδίως για τις ενέργειες που πραγματοποιούνται προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργείου για την άμεση δημοπράτηση του έργου «Πάτρα-Πύργος» και η επισήμανση των επιμέρους παρεμβάσεων που απαιτούνται και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, ώστε το έργο να ενισχύσει τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιοχής.
Συζητήθηκαν οι προβλέψεις που θα πρέπει να υπάρχουν για τη συγκοινωνιακή σύνδεση του Αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα-Πύργος» με τους αναπτυξιακούς πόλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη ΒΙ.ΠΕ Πατρών, το αεροδρόμιο του Αράξου, το λιμάνι της Κυλλήνης(μέσω του νέου έργου που κατασκευάζεται από τη ΠΔΕ) και τον Πύργο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Επίσης συμφωνήθηκε η ύπαρξη παράπλευρων δρόμων σε όλο το μήκος του καινούργιου αυτοκινητοδρόμου, ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους.
«Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο υποδομής που δεν αφορά μόνο την Αχαΐα και την Ηλεία, αλλά ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη Χώρα. Έχει χαρακτηριστεί ως ‘μεγάλο έργο’ από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι από τα πιο ώριμα έργα που υπάρχουν, καθώς οι απαλλοτριώσεις έχουν ολοκληρωθεί. Σε ότι αφορά το χρόνο δημοπράτησης, που είναι και το κυρίαρχο για εμάς, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι έτοιμο και απομένει μόνο η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και συνέχισε «Είναι ένα έργο το οποίο για δεκαετίες ολόκληρες ήταν το καθολικό αίτημα όλων των πολιτών και των φορέων της Δυτικής Ελλάδας. Ο σχεδιασμός είναι ολοκληρωμένος, οι απαλλοτριώσεις έχουν ολοκληρωθεί και δεν υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες. Ζητάμε, ο αυτοκινητόδρομος μαζί με τα συνοδά έργα να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό, ώστε να δώσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην Περιφέρειά μας».
Ακόμα κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν:
  • η εξέλιξη των μελετών για τη σύνδεση της Ε.Ο. 111 με την Περιμετρική της Πάτρας, μέσω του κόμβου Κ7, σε συνάφεια με τον κόμβο Κ3 που είναι επίσης υπό μελέτη,
  • η δυνατότητα αξιοποίησης των αναγνωριστικών μελετών για την επαναχάραξη της Ε.Ο. 111 στο σημείο του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, λόγω της επικείμενης πλημμύρισης από τη λειτουργία του φράγματος, αλλά και η δυνατότητα βελτίωσης του υπόλοιπου δρόμου,
  • η εξέλιξη και επικαιροποίηση των μελετών για το δρόμο Αρχαία Ολυμπία – Τρίπολη, και
  • η πορεία των εργολαβιών του άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι και της διασταύρωσηςΠλατυγιάλι – Αγ. Δημήτριος.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εκτός του Περιφερειάρχη, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών, Νίκος Υφαντής, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Δημήτρης Καραβίδας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Ιωάννης Μέγκας, και οι προϊστάμενοι συγκοινωνιακών μελετών Θανάσης Ρόδης και Γιάννης Ρόδης.
Επικοινωνία Κατσιφάρα –Χρυσοχοΐδη
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία τουΠεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Αντιμετώπιση των προβλημάτων στον Πλάτανο
Το θέμα της διαχείρισης των όμβριων υδάτων της Ολυμπίας Οδού και των προβλημάτων που προκαλούν στην Π.Ε.Ο. στο ύψος του Πλατάνου (κατολισθητικά φαινόμενα), συζητήθηκε επίσης κατά τη σημερινή σύσκεψη.
«Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς, και δεχόμαστε κάθε τόσο τις συνέπειες του. Απαιτείται ολοκληρωμένη υδραυλική μελέτη διαχείρισης από τον παραχωρησιούχο, ώστε τα όμβρια της νέας οδού να μην δημιουργούν πρόβλημα στην παλιά εθνική και στις γύρω περιοχές» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πάτρα: Συνελήφθη 42χρονος Αφγανός για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην περιοχή Εγλυκάδα, στη Πάτρα, από ...
Σκέψεις για
Σε επανεξέταση της δημοπρασίας του τμήματος Πάτρα - Πύργος βρίσκεται ...
Σκέφτονται να αναβάλουν τη δημοπράτηση του «Πάτρα-Πύργος»
Δεύτερες σκέψεις κάνουν στο Υπουργείο Υποδομών σχετικά με τη ...
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου Πάτρα-Πύργος
Το τυπικό μέρος για το έργο του οδικού τμήματος Πάτρα-Πύργος, που αφορά ...
Πάτρα: Ευχές για καλή χρονιά και βασιλόπιτα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδ
Στο «σπίτι» μας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στη συνεργασία με ...
Σύμφωνα με όσα δηλώνει σήμερα στην τοπική εφημερίδα της Ηλείας ...
Πάτρα : Δεν είναι
Την άποψη πως η συντήρηση του τμήματος Πάτρα – Κάτω Αχαγιά δεν είναι ...
Προσλήψεις από... την
Λάβαμε επιστολή μέσω email την οποία δημοσιεύουμε. Καλούμε τους ...
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έτοιμη να ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση του υφυπουργού Εργασίας Νίκου ...