Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Master class με τον Chris Cooper στο Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα - Ξένια Καλογεροπούλου
Το Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου οργανώνει Master Class (για ...
Διάλεξη της Bárbara Santos και προβολή ντοκιμαντέρ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου ...
50+3 Κινηματογραφιστές στην Ελλάδα: master class στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας
Η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC), διοργανώνει μαζί με την Διεθνή ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Master Class - Σεμινάριο με την Bárbara Santos

Master Class - Σεμινάριο με την Bárbara Santos

Για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα η Bárbara Santos, μια από τις σημαντικότερες εκπαιδεύτριες του Θεάτρου του Καταπιεσμένου (με ειδίκευση στις τεχνικές Θέατρο Φόρουμ, Νομοθετικό Θέατρο, Αισθητική του Καταπιεσμένου, κλπ.), και επί χρόνια στενή συνεργάτις και συνεχίστρια του έργου του Augusto Boal, καλεσμένη από την Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση για ένα MasterClass/Σεμινάριo.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε 30 άτομα που έχουν ήδη κάποια εμπειρία στις τεχνικές του Θεάτρου Φόρουμ και του Θεάτρου του Καταπιεσμένου γενικότερα.


Σύντομη περιγραφή: Το Θέατρο Φόρουμ θα πρέπει να είναι ένα ανοιχτό ερώτημα, το οποίο αντιπροσωπεύει την ανάγκη της ομάδας να κατανοήσει τις συνέπειες που περιβάλλουν τη σύγκρουση και να αναζητήσει τρόπους για να ξεπεραστεί η καταπίεση που αντιμετωπίζει. Για την πρόκληση ενός στοχευμένου αναστοχασμού, που να παράγει μια πρόταση πιθανών απαντήσεων, είναι απαραίτητο το ερώτημα να έχει διατυπωθεί σωστά. Η διαδικασία ταυτοποίησης και επεξήγησης της σύγκρουσης, καθώς και η μετατροπή των συγκρούσεων σε μια δραματική δομή, ως υλικό που θα μπορεί να παρουσιαστεί στο κοινό, θα είναι η βάση για αυτό το σεμινάριο.

Γλώσσα: Αγγλικά


Διαδικασία Αιτήσεων:

Α) Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι 20 Αυγούστου 2014 να δηλώσουν τα στοιχεία τους και τη σχέση/εμπειρία τους με το αντικείμενο αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που βρίσκεται: ΕΔΩ ή/και στην ιστοσελίδα www.theatroedu.gr

Β) Μέχρι 25 Αυγούστου 2014 η γραμματεία του σεμιναρίου θα απαντήσει σε όσους επιλεγούν μέσω email και θα τους ενημερώσει για το πώς θα καταθέσουν το ποσό ώστε να κατοχυρώσουν τη θέση τους


Διοργάνωση: Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με το Κινητήρας Στούντιο.


Η Bárbara Santos είναι βραζιλιάνα κοινωνιολόγος, ηθοποιός και εμψυχώτρια του Θεάτρου του Καταπιεσμένου (Kuringa). Έχει μακριά εμπειρία με το ΘτΚ και βαθιά γνώση της μεθοδολογίας του: θεωρία και πράξη. Δούλεψε με τον ιδρυτή της μεθόδου Augusto Boal για πάνω από δύο δεκαετίες, ως συντονίστρια του Centre of Theatre of theOppressed στο Rio de Janeiro (1994-2008) και, διεθνώς, σε πολλά διαφορετικά πεδία και πλαίσια, στη Λατινική Αμερική, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, και συμμετείχε στη σύλληψη πολλών τεχνικών του ΘτΚ, όπως το Νομοθετικό Θέατρο και η Αισθητική του Καταπιεσμένου. Επί του παρόντος, είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια του διεθνούς δικτύου «Madalena» (γυναικείες ομάδες Θεάτρου του Καταπιεσμένου) και του «KURINGA– a space for Theatreof the Oppressed», διεθνούς κέντρου πιστοποίησης και εκπαίδευσης Θεάτρου του Καταπιεσμένου, στο Βερολίνο (http://kuringa.org/en/qualification.html). Έχει συχνά αντιμετωπίσει προκλήσεις και δυσκολίες σε πολιτικές και καλλιτεχνικές διαδικασίες δημιουργίας ευκαιριών διαλόγου. Η εξειδίκευσή της βασίζεται σε δεκάδες εμπειρίες ανά τον κόσμο πάνω στο πώς οι ομάδες να εντοπίζουν τα κεντρικά ερωτήματα για την καλλιτεχνική αναπαράσταση, μέσω της εξερεύνησης των κοινωνικών τους πλαισίων. Η Αισθητική του Καταπιεσμένου αποτελεί τη διαδικασία της δουλειάς της για τη διεύρυνση των μέσων έκφρασης και για την αποφυγή του περιορισμού της επικοινωνίας στο λεκτικό μέρος. Αυτή η εργασία αποπειράται να αναπτύξει την αισθητική αντίληψη των μελών της ομάδας, ώστε η ισχύς των ιστοριών που λέγονται, η δύναμη της δραματουργίας τους, να μετατρέπεται σε μια πραγματικά θεατρική (και πολιτική) αναπαράσταση, με την οποία οι ηθοποιοί και οι θεατές να μπορούν να ταυτιστούν και να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πλην Όμως… από την ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου στο πάρκο Ανάληψης Βύρωνα
Η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου παρουσιάζει τη ...
Σεμινάριο Φωτογραφίας με τον Daniel Santos στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί παρουσιάζει το σεμινάριο φωτογραφίας Basic ...
Το Ινστιτούτο Γκροτόφσκι με τρεις παραστάσεις κι ένα Master Class στο Θέατρο Τ
Με τρεις παραστάσεις κι ένα Master Class θα εμφανιστεί από τις 28 Φεβρουαρίου ...
Αναβάλλεται η συναυλία του Kurt Rosewinkel στο Gazarte
To Guitarfor βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την αναβολή της ...
Τρίμηνο σεμινάριο ιστορίας θεάτρου με την Έλενα Μαμασούκα στον Χώρο Τέχνης 92 Art
Ο Χώρος Τέχνης 92 Art υποδέχεται την Έλενα Μαμασούκα για ένα τρίμηνο ...
Σεμινάριο αφηγηματικού θεάτρου στο Θέατρο Μεταξουργείο
Η Άννα Βαγενά, με τεράστια εμπειρία στο αφηγηματικό θέατρο (“Ο Γάμος”, ...
Ανοιχτό σεμινάριο υποκριτικής: Έρως και Λύπη στο Θέατρο
Το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών παρουσιάζει ένα ανοιχτό σεμινάριο ...
Master Class στο Φαγκότο από το Kyklos Ensemble
To Kyklos Ensemble διοργανώνει ένα Master Class στο Φαγκότο με τους Alexei Tkachuk και ...
Παιχνίδια εξουσίας: Σεμινάριο θέατρου, στο Soiree de Votanique
To Soiree de Votaniqueδιοργανώνει σεμινάριο θεάτρου με τίτλο “Παιχνίδια ...