Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Red illusions: Έκθεση του Λευτέρη Παπάζογλου στη Chili Art Gallery
Ο καλλιτέχνης Λευτέρης Παπάζογλου (LEFT) στην ατομική του έκθεση «Red ...
Έκθεση της Αλεξίας Ξαφοπούλου στη Nitra Gallery
Την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, η Αίθουσα Τέχνης Nitra παρουσιάζει την τέταρτη ...
Νικολέττα Πολέντας - Συλλογικό Αίνιγμα: Έκθεση στην Chili Art Gallery
Η γκαλερί Chili Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση της Νικολέττα Πολέντας με ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Blue & Black: έκθεση της Σταυρούλας Λύτρα στην Chili Art Gallery

Blue & Black: έκθεση της Σταυρούλας Λύτρα στην Chili Art Gallery

Η interior designer Σταυρούλα Λύτρα, παρουσιάζει από τις 25 Ιουλίου 2014 την ατομική της έκθεση Blue & Black, στην Chili Art Gallery στο Θησείο.


"Το blue& black είναι μια ιδέα που πρόεκυψε σχεδόν τυχαία όταν ένα χρωματολόγιο ήρθε στα χέρια μου τη στιγμή που προσπαθούσα να αποφασίσω τα δύο πιο προσφιλή μου χρώματα.

Επιλέγοντας ζωηρά και έντονα χρώματα προσπαθώ να αποτυπώσω την δραματικότητα ενός σύνθετου εσωτερικού κόσμου. Χρωματικές επιλογές που κρύβουν την μελαγχολία και αποθεώνουν την ιδέα της ζωής. Μαύρο για το σκοτάδι, το φόβο και το θάνατο. Πρόκειται επίσης για ένα χρώμα που εκφράζει για εμένα την πειθαρχία και την εσωστρέφεια, τις ανέκφραστες ικανότητες αλλά και την ανησυχία για το μέλλον. Η έκθεση στοχεύει παράλληλα να τονίσει και το δυναμικό ρόλο του μπλε χρώματος, τις ποικίλες και συμβολικές ταυτόχρονα ιδιότητές του. Μπλε για την ηρεμία, τη καθαρή σκέψη, τη λογική, τη καθαρότητα της ψυχής. Μπλε για την χρωματική ισορροπία. Το μπλε θεωρείται το χρώμα του διαλογισμού ,της περισυλλογής. Συμβολίζει τον ουρανό, τον αέρα, τη σοφία και την εσωτερική αρμονία. Τα χρώματα γίνονται απαλές, αυθόρμητες εκρήξεις. Η σκοτεινή παλέτα που επιλέγω δηλώνει την επιθυμία μου για εκφραστική αμεσότητα Το μαύρο λειτουργεί συχνά ως σκιά του μπλε, σκιά μιας ανάμνησης, ενός οράματος, συναισθημάτων και βιωμάτων. Τα σχήματα των αντικειμένων μεταλλάσσονται για να απεικονίσουν τις μεταμορφώσεις των ανθρώπινων συναισθημάτων. Μέσα από ακούραστες φόρμες που προκύπτουν από φευγαλέες αντιδράσεις κατά τη στιγμή όπου συλλήφθηκαν , ο επισκέπτης εισάγεται σε μια διαδικασία ανακάλυψης.


Η έκθεση blue&black θα απαρτίζεται από δώδεκα στο σύνολό τους χρηστικά αντικείμενα χώρου ‘’ πειραγμένα από χέρι’’ όπως συνηθίζω να τα χαρακτηρίζω. Για πρώτη φορά στα 5 χρόνια λειτουργίας του Stevy’s studio, επιλέγω να χρησιμοποιήσω εφαρμοσμένες τεχνικές εγκαταλείποντας το ελεύθερο στυλ χωρίς βέβαια να αποποιούμαι τον μοναδικό χειροποίητο εαυτό τους."


Επιμέλεια κειμένου προώθησης της έκθεσης: Ξυπολοπούλου Μαρία – Φιλόλογος, Συντάκτρια Θεμάτων Πολιτισμού


Η Stevy (Σταυρούλα Λύτρα) γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην κωμόπολη Ιτέα Φωκίδος. Σπούδασε ιταλική γλώσσα και κουλτούρα στο Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών(institutο Italianο di Αtene). Συνέχισε με μια διαφορετική κατεύθυνση σπουδών πάνω στην εσωτερική αρχιτεκτονική , διακόσμηση και το σχεδιασμό διακοσμητικών αντικειμένων στο UNITI CITI COLLEGE .Με κύρια ενασχόληση την κατασκευή αντικείμενων από φυσικά υλικά και ανακυκλώσιμες ύλες , την πρακτική εσωτερική διακόσμηση αλλά και τις διαμορφώσεις εσωτερικών χώρων , προχώρησε στην οργάνωση της γνώσης της και την οργάνωση σεμιναρίου εκμάθησης Εναλλακτικής Διακόσμησης Προσωπικών και Επαγγελματικών Χώρων στο οποίο συμμετείχε ως διδάσκουσα. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα όπου διατηρεί το προσωπικό της εργαστήριο.Η Stevy μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε μοναδικά εμπνευσμένα έργα που παρουσιάζονται ανά διαστήματα σε εκθεσιακούς χώρους της πόλης. Με κάθε αντικείμενο μπορεί να αποκτήσει κανείς πιστοποιητικό αυθεντικότητας και συλλεκτικότητας που δίνει διαχρονική αξία στα έργα. Παράλληλα σε προσεχή έκδοση θα κυκλοφορήσει η πρώτη μελέτη πάνω στην οργάνωση των άχρηστων αντικειμένων με τίτλο ‘’ un libro con l arte degli rifiuti ‘’ (ελληνική μετάφραση ‘’ το βιβλίο των σκουπιδιών). Στο παρελθόν έλαβε ενεργά μέρος ως επικεφαλής θεραπείας τέχνης σε ομάδα ατόμων με περιορισμένες δυνατότητες διδάσκοντας τους την κατασκευή αντικειμένων από φυσικά υλικά, ενώ δυο χρόνια αργότερα συντήρησε με προσωπικά έξοδα και ευθύνη ένα από τα παλαιοτέρα αυθεντικά κτήρια της Πλάκας.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
In Blue: Έκθεση ζωγραφικής της Justyna Borucka στην MaLouArt Gallery
Η νέα και ταλαντούχα εικαστικός Justyna Borucka παρουσιάζει την πρώτη ατομική ...
Divergent thinking: έκθεση της Σταυρούλας Χριστοπούλου στη γκαλερί του Black Duck
Την δεύτερη προσωπική της έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Divergent thinking», ...
New Watercolours: έκθεση του James Foot στη Image Gallery
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί την ατομική έκθεση “New ...
Αστικός Βίος: Έκθεση της Άννας Παππά στην Chili Art Gallery
Η Άννα Παππά, που σπούδασε την ζωγραφική δίπλα στον εικαστικό Δημήτρη ...
Η επιστροφή - On the way home: έκθεση της Σταυρούλας Καζιάλε στην Eleni Marneri Gallery
Όταν ένα μοτίβο επαναλαμβάνεται στη φύση, γίνεται έμπνευση, μέρος ...
Σάρκα και Πέτρα - Συλλογικότητες και αντιστάσεις: έκθεση του Σπύρου Μπέη στην Chili Art Gallery
Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση του Σπύρου Μπέη, με τίτλο Σάρκα και ...
Δημήτρης Κουκλάκης: Φάος... φαεινόν, έκθεση στην Chili Art Gallery
Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση του Δημήτρη Κουκλάκη με τίτλο ...
4 Φινλανδοί καλλιτέχνες, στην Chili Art Gallery
Η Chili Art Galleryπαρουσιάζει την έκθεση με τίτλο “Heavy Northerns Light”, που ...
Αθηνά Χατζή και Σπύρος Κομίνης: Έκθεση στην Chili Art Gallery
Η Chili Art Galleryπαρουσιάζει την κοινή έκθεση ζωγραφικής της Αθηνάς Χατζή ...