Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Θεοδωράκης: Οι Ευρωπαίοι βρίσκουν την πρόταση στη σωστή κατεύθυνση
Οι ελληνικές προτάσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο μικροσκόπιο της ...
Βλέπει Γιούνκερ ο Θεοδωράκης
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος ...
Πάει Βρυξέλλες για να δει Γιούνκερ ο Θεοδωράκης
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Θεοδωράκης: Η μεγάλη αλλαγή θα τους παρασύρει όλους

Θεοδωράκης: Η μεγάλη αλλαγή θα τους παρασύρει όλους

 Χωρίς κάλπες, δια ανατάσεως χειρός των αντιπροσώπων του συνεδρίου, λόγω της μοναδικής υποψηφιότητας του, ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι από σήμερα και επίσημα ο εκλεγμένος ηγέτης του Ποταμιού, με την ολοκλήρωση του τριήμερου ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος, στο Λαύριο.

Η ψηφοφορία για την ηγεσία ολοκληρώθηκε με ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα στον αδιαμφισβήτητο, πλέον, «επικεφαλής»- ιδρυτή του Ποταμιού. «To χειροκρότημά σας είναι αφιερωμένο σε όλους τους συνέδρους, που ήρθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και αποτελούν την καλύτερη απόδειξη, ότι αυτή η χώρα θα αλλάξει» απάντησε εκείνος απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους οι οποίοι λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχαν υψώσει τις κάρτες τους, εκλέγοντας τον.

Νωρίτερα το σώμα του συνεδρίου είχε εγκρίνει τα κείμενα των Θέσεων και των συμπερασμάτων του Συνεδρίου, όπως επίσης και το Καταστατικό του κόμματος, στο οποίο πλέον τα μέλη αποκαλούνται «εθελοντές» και αντί για Πρόεδρο προκρίνεται ο όρος "Επικεφαλής".

«Η μεγάλη αλλαγή θα τους παρασύρει όλους» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου, στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου ευχαριστώντας τους εθελοντές-μέλη. «Η δεξαμενή του Ποταμιού είναι τεράστια» πρόσθεσε, αναφερόμενος σε έρευνες, που δείχνουν ότι αυτοί που βλέπουν με συμπάθεια το Ποτάμι είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους, που το ψήφισαν στην πρώτη του εκλογική μάχη.

Από έδω και πέρα, όπως είπε, μεγάλη σημασία θα έχει η δουλειά των εκλεγμένων εκπροσώπων του κινήματος στις περιφέρειες αλλά χωρίς «να γίνουμε περιοδεύων θίασος» καθώς οι περιφερειακές ομάδες και οι κατά τόπους εθελοντές του κόμματος θα παρεμβαίνουν όταν υπάρχουν κάποια σημαντικά ζητήματα, υποδεικνύοντας πρακτικές, επαναστατικές, καινοτόμες λύσεις. «'Eτσι θέλει να δουλέψει το Ποτάμι και όχι με πανηγυρικούς και κλακαδόρους, δίνοντας απαντήσεις σε συγκεκριμένα θέματα και όχι αόριστες υποσχέσεις» πρόσθεσε.

Aργά το απόγευμα αναμένονται τα αποτελέσματα για την εκλογή της Πανελλήνιας Επιτροπής των 70 μελών,. Υποβλήθηκαν 141 υποψηφιότητες, εκ των οποίων οι 75 ήταν από μία εθνική λίστα για να εκλεγούν 30 μέλη, ενώ οι υπόλοιπες 40 θέσεις θα μοιραστούν αναλογικά στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Η νεοεκλεγείσα Πανελλήνια Επιτροπή θα εκλέξει με φανερή ψηφοφορία τα 7 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν, εκ περιτροπής, μετά από κάλεσμα του επικεφαλής, και 4 εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, έτσι ώστε και τα περιφερειακά στελέχη να έχουν εκπροσώπηση στο κεντρικό όργανο.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τις εργασίες, την έκβαση αλλά, κυρίως, για τις πολιτικές παρουσίες στο συνέδριο, ήταν τόσο ο επικεφαλής όσο και τα μέλη του Ποταμιού. Οι παρουσίες ήταν πολλές και από αρκετούς πολιτικούς χώρους, σηματοδοτώντας «πολιτικά ανοίγματα», όπως του Γρηγόρη Ψαριανού και του Πέτρου Τατσόπουλου, αλλά και τα εύσημα των δύο δημάρχων, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Μπουτάρη.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Θεοδωράκης: Μην θεωρείτε δεδομένη τη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση
 «Να μην θεωρείτε δεδομένη τη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση» δήλωσε ο ...
Τους έδειξε «πόρτα» ο Θεοδωράκης
«Πόρτα» σε πρώην υπουργούς και βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έδειξε ...
Θεοδωράκης: Υπάρχει διάθεση συνεννόησης σε κάποια θέματα
Μην περιμένετε να σας πω τι είπαμε στο γεύμα με τον Πρόεδρο της ...
Θεοδωράκης: Ενωμένοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της χώρας
Στο 2-ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ψήφισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος ...
Θεοδωράκης καλεί Τσίπρας να αλλάξει πρόσωπα και πολιτικές
«Το πρόβλημα της Βουλής είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου», είπε ο ...
Ανοικτός ο Θεοδωράκης να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις Τσίπρα
Ανοικτός να στηρίξει την κυβέρνηση, ώστε να κάνει τις μεγάλες ...
Θεοδωράκης:  Πιθανή η ψήφος ανοχής
  «Εμείς δεν θα σας προδώσουμε», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ...
Θεοδωράκης: Το παλιό σύστημα πολεμά το Ποτάμι
 «Το παλιό σύστημα πολεμά το Ποτάμι, γιατί μπορεί να γίνει η αφορμή να ...
Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι» υπερασπίζεται τις θέσεις τις αριστεράς, αλλά με περισσότερη λογική
Προσβολή προς την Αριστερά χαρακτήρισε ο επικεφαλής του κόμματος «Το ...