Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 6C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Χ.Α: Αγοραστές για 23 συνεχόμενους μήνες οι ξένοι επενδυτές
 Ο Σεπτέμβριος ήταν ο 23ος συνεχόμενος μήνας που οι εισροές κεφαλαίων ...
Χ.Α: Αγοραστές για 22 συνεχόμενους μήνες οι ξένοι επενδυτές
Ο Αύγουστος ήταν ο 22ος συνεχόμενος μήνας που οι εισροές κεφαλαίων από ...
Χ.Α: Αγοραστές για 14 συνεχόμενους μήνες οι ξένοι επενδυτές
Ο Δεκέμβριος ήταν ο 14ος  συνεχόμενος μήνα που οι εισροές κεφαλαίων από ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

«Πρέπει να βρεθούν επενδυτές σε ΠΑΟΚ και Άρη»

«Πρέπει να βρεθούν επενδυτές σε ΠΑΟΚ και Άρη»

Μόνο εάν αναλάβουν επενδυτές τον ΠΑΟΚ και τον Άρη θα αγωνιστεί τρίτη ελληνική ομάδα στην Ευρωλίγκα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Γιώργο Χαλβατζάκη, που χθες (16/6) ανανέωσε για δύο ακόμη χρόνια την θητεία του στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ.

«Δεν έχουμε τις προϋποθέσεις να στείλουμε τρίτη ομάδα στην Ευρωλίγκα», τόνισε ο Χαλβατζάκης στον ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης «Arena 89,4 FM» και επισήμανε: «Η Ευρωλίγκα δεν έχει τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν ο Σαββίδης η οποιοσδήποτε επενδυτής βοηθήσει τον ΠΑΟΚ θα αλλάξει όλο το κλίμα. Το ίδιο και με τον Άρη αν βρεθούν επενδυτές. Φυσικά και θέλουν τον Άρη στην Ευρωλίγκα, είναι δυνατόν να μην τον θέλουν»;

Οι τοποθετήσεις του επανεκλεγέντα προέδρου της Λίγκας:

Για την επικράτηση του στις εκλογές: «Δεν είναι προσωπικός θρίαμβος αλλά των ανθρώπων του μπάσκετ που είδαν το συμφέρον τους. Στην ζωή πρέπει να εκτιμούνται κάποια πράγματα. Κάποιος πρέπει να έχει καταδείξει κάτι. Δεν είναι μόνο αυτοί που με ψήφισαν αλλά και αυτοί που δεν με ψήφισαν δεν είχαν πρόβλημα μαζί μου. Όταν ακούς από τον εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού και της Πάτρας ότι δεν έχουν πρόβλημα μαζί σου τότε νιώθεις πως και αυτοί που δεν σε ψήφισαν είναι σαν να σε ψήφισαν. Εγώ με τον Γιώργο Μαμαλάκη είμαστε φίλοι και δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Σχετικά με την δουλειά που πρέπει να γίνει τώρα: «Εννοείται ότι σηκώνουμε τα μανίκια συνεχίζουμε και συζητάμε τα προβλήματα για την επόμενη μέρα. Η οργάνωση του πρωταθλήματος και η εξεύρεση εσόδων είναι σημαντικά θέμα. Δεν είναι κάτι που κάνουμε τώρα αλλά το έχουμε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια».

Για το αν θα ανοίξει τρίτη θέση για την Ευρωλίγκα: «Πρέπει να σταματήσει η ιστορία με την Ευρωλίκα. Δεν έχουμε τις προϋποθέσεις να στείλουμε ομάδα στην Ευρωλίκα. Πρέπει πρώτα να έχουμε μια ομάδα ικανή για Ευρωλίγκα. Χρειάζεται έξοδα. Πολλοί νομίζουν πως η Ευρωλίγκα έχει τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως οι πιο πολλές ομάδες μπαίνουν μέσα. Τα μεγαλύτερα έσοδα έρχονται από τους φιλάθλους και από κάποιο μάρκετινγκ. Όταν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν πρόβλημα για να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα για ποια Ευρωλίκα μιλάμε; Ούτε ο Πανιώνιος μπορεί να συμμετέχει που οικονομικά είναι πιο υγιής από άλλες ομάδες. Πρέπει να φτιάξουμε το σπίτι μας πρώτα. Πρέπει να έχει γήπεδο, οικονομικά στοιχεία ενώ οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι στο 99. Πρέπει να στρώσουμε το σπίτι μας και μόλις είμαστε έτοιμοι θα στείλουμε και τρίτη ομάδα. Θα ζητήσουν εγγυητικές επιστολές, business plan και όλα αυτά.

Ποιος θα τα φέρει αυτά; Κάποιοι σε αυτή την πόλη έχουν ζήσει στην δεκαετία του Γκάλη και του Πρέλεβιτς. Μακάρι να γυρίσουμε πάλι αλλά πρέπει να βρεθούν επενδυτές. Τα ίδια θα πει και ο Αρβανίτης η ο Πρέλεβιτς. Αν ο Σαββίδης η οποιοσδήποτε επενδυτής βοηθήσει τον ΠΑΟΚ θα αλλάξει όλο το κλίμα. Το ίδιο και με τον Άρη αν βρεθούν επενδυτές. Φυσικά και θέλουν τον Άρη στην Ευρωλίγκα, είναι δυνατόν να μην τον θέλουν»;

Σχετικά με το αν θα ανοίξει το γραφείο του ΕΣΑΚΕ στην Θεσσαλονίκη: «Φυσικά και υπάρχει περίπτωση να ανοίξει το γραφείο του ΕΣΑΚΕ στην Θεσσαλονίκη αλλά θα αποφασίσω εγώ το πότε».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Χ.Α.: Πήραν κέρδη οι επενδυτές
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του ...
ΧΑ: Κατοχυρώνουν κέρδη οι επενδυτές
Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής ...
X.A.: Αισιοδοξούν οι επενδυτές- Υπεραπέδωσαν ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Ιντραλότ
 Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του ...
Χ.Α.: Την τρόικα περιμένουν οι επενδυτές
 Εικόνα σταθεροποίησης, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, ...
Οι
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι... επενδυτές θα κάνουν μία ακόμα ...
Χ.Α: Αγοραστές για 21 συνεχόμενους μήνες οι ξένοι επενδυτές
Ο Ιούλιος ήταν ο 21ος συνεχόμενος μήνας που οι εισροές κεφαλαίων από ...
Χ.Α: Αγοραστές για 18 συνεχόμενους μήνες οι ξένοι επενδυτές, στο 54,8% η συμμετοχή τους
Ο Απρίλιος ήταν ο 18ος συνεχόμενος μήνας που οι εισροές κεφαλαίων από ...
XA: Κατοχυρώνουν κέρδη οι επενδυτές-Πτώση κοντά στις 1.230 μονάδες
Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα ...
ΕΥΔΑΠ: Ανοίγει ο δρόμος για διάθεση άνω του 49% σε επενδυτές
Την κατάργηση, ως αντίθετης προς τον Νόμο, της παραγράφου που αναφέρει ...