Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 10C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Λοβέρδος: Εγώ δεν θα κάνω καμία απόλυση αφού αυτό δεν προκύπτει απο την αξιολόγηση
Κατηγορηματικός ότι δεν προκύπτει καμία ανάγκη απόλυσης, μετά την ...
Ολιγοήμερη παράταση διαθεσιμότητας, μέχρι να τα βρουν Μητσοτάκης-Λοβέρδος
Μικρή παράταση, περίπου μίας εβδομάδας, στη διαδικασία ...
Σε νέα πενθήμερη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι στα πανεπιστήμια για τη διαθεσιμότητα
Νέα πενθήμερη απεργία  πραγματοποιούν από σήμερα οι διοικητικοί ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Λοβέρδος: Εντός 20ημέρου η επιλογή της εταιρείας που θα αξιολογήσει τα οργανογράμματα οκτώ πανεπιστημίων

Λοβέρδος: Εντός 20ημέρου η επιλογή της εταιρείας που θα αξιολογήσει τα οργανογράμματα οκτώ πανεπιστημίων

Το προσεχές 20ήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής της εταιρείας, που θα αξιολογήσει τα οργανογράμματα των οκτώ πανεπιστημίων, των οποίων υπάλληλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, τους πρυτάνεις των Ιδρυμάτων κατά την συνάντηση, που είχε σήμερα μαζί τους, στο Μαρούσι.

Ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση έως ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από ανεξάρτητο φορέα, ενώ κάλεσε τις πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων να στείλουν το συντομότερο δυνατό τα στοιχεία που χρειάζονται, ώστε να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία της προκήρυξης 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίες θα καλυφθούν, βάσει της διαϊδρυματικής ή της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας.

Ο υπουργός Παιδείας συμφώνησε με τους πρυτάνεις ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας εφαρμόστηκε χωρίς να έχει γίνει αξιολόγηση των προσόντων των υπαλλήλων και των αναγκών των Ιδρυμάτων. «Η διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ έγινε χωρίς αξιολόγηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι μου λένε -δεν τολμώ να το υιοθετήσω, γιατί δεν ξέρω- ότι υπήρξαν επί μέρους συμφωνίες με κατευναστικό χαρακτήρα για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων, τις οποίες όμως άλλα μέλη της κυβέρνησης δεν αποδέχονταν» είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Για τον λόγο αυτό, θα κάνουμε όλες τις συναντήσεις μας δημόσια».

Οι πρυτάνεις, από την πλευρά τους, περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στα πανεπιστήμια μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, τονίζοντας ότι η εύρυθμη λειτουργία τους απαιτεί την επαναπρόσληψη και των 1.045 υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αίτημα που απέρριψε ο κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός είπε ότι η αξιολόγηση θα γίνει με βάση διαδικασία του ΕΣΠΑ και με διεθνή στάνταρ και δείκτες, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα πελατειοκρατίας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο ίδιος δεν θα βάλει την υπογραφή του χωρίς αξιολόγηση. «Δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας αξιολόγηση. Με το μάτι θα την κάνουμε; Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ζωές των ανθρώπων» σημείωσε.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Γ. Παναγιωτάκης, ανέφερε ότι το Ίδρυμα, το οποίο διοικεί, έχει μείνει χωρίς φύλακες, σημειώνοντας ότι η φύλαξη των εγκαταστάσεων της πανεπιστημιούπολης θα γίνει φέτος με εθελοντές. «Πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι προσφέρουν δωρεάν εργασία» πρόσθεσε. Στο ίδιο πνεύμα, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γ. Παντής σημείωσε ότι στο πανεπιστήμιο, που εκπροσωπεί, έχουν καταργηθεί ολόκληροι κλάδοι ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα όχι μόνο στην διοικητική λειτουργία, αλλά και στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Β. Καρδάσης, προέβλεψε ότι από την αξιολόγηση θα προκύψει ότι χρειαστούν επιπλέον προσλήψεις πέραν των 600 που έχουν συμφωνηθεί, ενώ μιλώντας εκ μέρους του πανεπιστημίου Αθηνών ο αντιπρύτανης, Θ. Σφηκόπουλος, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο Ίδρυμα της χώρας λειτουργεί χωρίς λογιστή, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το γεγονός ότι έχουν βγει σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι που ήταν υπεύθυνοι για την πυρόσβεση στην Πανεπιστημιόπολη Ζωγράφου, αλλά και για τα «καθημερινά κρούσματα κλοπών», που σημειώνονται στους χώρους των πανεπιστημίων.

Αύριο συνεδριάζει η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, προκειμένου να εξετάσει τη στάση της ενόψει των τελευταίων εξελίξεων. Οι διοικητικές υπηρεσίες τόσο του ΕΜΠ, όσο και του πανεπιστημίου Πατρών, είναι κλειστές, ενώ ο σύλλογος των υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών, που συνεδρίασε σήμερα, ζήτησε με ανακοίνωσή του την «τακτοποίηση αμέσως των 399 διοικητικών υπαλλήλων, που εδώ και 8 μήνες είναι σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα το Πανεπιστήμιο υπολειτουργεί».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Επαναφορά των υπαλλήλων που είναι σε διαθεσιμότητα ζητά ο Κατρούγκαλος
Οι υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα μπορούν να επανέλθουν ...
Απεργούν, αύριο και μεθαύριο, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων
Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται αύριο και μεθαύριο 17 και 18 Δεκεμβρίου, οι ...
Στο Μαξίμου Σαμαράς, Λοβέρδος, Βενιζέλος για τα οικονομικά των Πανεπιστημίων
Στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη για τα ...
ΑΝΕΛ: Ενδοκυβερνητική κόντρα στην αξιολόγηση του Δημοσίου
«Άγνωστο αν η καλύτερη επιλογή θα ήταν ο Μολιέρος ή ο Πιραντέλλο για να ...
ΠΟΣΠΕΡΤ και διοικητικοί υπάλληλοι στα Προπύλαια
Σύσκεψη, για συντονισμό του αγώνα τους, πρόκειται να πραγματοποιήσουν ...
ΣτE: Συζητήθηκαν οι αιτήσεις αναστολών για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων
Με την παρουσία οκτώ πρυτάνεων από διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας ...
Τρία απο τα οκτώ πανεπιστήμια έστειλαν στοχεία για τη διαθεσιμότητα
Τις καταστάσεις με τα ονόματα και τα προσόντα των διοικητικών ...
Εκπνέει η προθεσμία για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ
Εκπνέει σήμερα η προθεσμία υποβολής στο ΑΣΕΠ από τις διοικήσεις των ...
Νέα πενθήμερη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα οκτώ πανεπιστήμια
Νέα πενθήμερη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ...