Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Κεφαλονιά: Ξεκινούν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι
Ξεκινούν από τη Δευτέρα οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στα σπίτια που έχουν ...
Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις της Χαλκιδικής
Συνολικά 47 παραβάσεις βεβαιώθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων που ...
Νέοι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα - επιχειρήσεις στην Αττική
Ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Έλεγχοι της Αστυνομίας για παράνομο «τζόγο»

Έλεγχοι της Αστυνομίας για παράνομο «τζόγο»
  • Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε καφέ – μπαρ, καφετέριες και καφενεία στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής
  • Συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) άτομα, μεταξύ των οποίων ιδιοκτήτες και υπεύθυνος καταστημάτων, καθώς και παίκτες που συμμετείχαν στα απαγορευμένα παίγνια
  • Στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με τη διενέργεια των παράνομων παιγνίων, στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, αλλά και παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αντιμετώπιση του παράνομου «τζόγου».
Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε καταστήματα όπως καφετέριες, καφενεία, καφέ μπαρ και άλλους χώρους διεξαγωγής παράνομων παιγνίων, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών Αττικής.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ιδιοκτήτες και υπεύθυνος σε ένα από τα καταστήματα, καθώς και τρία άτομα που συμμετείχαν στα παράνομα παίγνια, ενώ διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με τη διενέργεια των παιγνίων αυτών, στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, αλλά και παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Πιο αναλυτικά, ως προς τους ελέγχους :
• Σε καφενείο, διαπιστώθηκε να έχουν εγκατασταθεί και να λειτουργούν πέντε (5) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι κατασχέθηκαν, με το τυχερό παίγνιο «Φρουτάκια», ενώ για πέντε τραπέζια διεξαγωγής παιγνίων δεν είχε καταβληθεί το νόμιμο τέλος. Επίσης δεν επεδείχθη το βιβλιάριο επισκευών και συντήρησης του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού. Για την περίπτωση αυτή συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.
• Σε καφέ – μπαρ, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, ενώ για τέσσερα τραπέζια διεξαγωγής παιγνίων δεν είχε καταβληθεί το νόμιμο τέλος. Επίσης, δεν επιδείχθηκαν το Ε.Β.Κ.Ν.Π., ο Πίνακας Προσωπικού και το βιβλιάριο επισκευών και συντηρήσεως του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.
• Σε καφέ – μπαρ, διαπιστώθηκε να έχουν εγκατασταθεί και να λειτουργούν τρεις (3) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κεντρικός server, με το τυχερό παίγνιο «Φρουτάκια», ενώ συμμετείχαν ισάριθμοι παίκτες στο απαγορευμένο παίγνιο. Επίσης, σε δύο τραπέζια διεξαγωγής παιγνίων δεν είχε καταβληθεί το νόμιμο τέλος και επιπλέον δεν επεδείχθη το βιβλιάριο επισκευών και συντήρησης του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού και ο Πίνακας Προσωπικού.
Για την περίπτωση αυτή συνελήφθη ο ένας από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, ο υπεύθυνος αυτού και οι τρεις παίκτες, ενώ ο άλλος συνιδιοκτήτης αναζητείται. Κατασχέθηκε ακόμα το ποσό των 180 ευρώ και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός.
• Σε καφέ – μπαρ, διαπιστώθηκε ότι για δύο τραπέζια διεξαγωγής παιγνίων δεν είχε καταβληθεί το νόμιμο τέλος, ενώ δεν επιδείχθηκαν ο Πίνακας Προσωπικού και το βιβλιάριο επισκευών και συντηρήσεως του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Για τις παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας, θα συνταχθούν σχετικές εκθέσεις και θα υποβληθούν στα αρμόδια υποκαταστήματα Ι.Κ.Α. και Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
«Τσουχτερό» πρόστιμο για κάπνισμα σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ
Πυκνώνουν οι έλεγχοι από τις Διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειακών ...
Για χρόνια λάμβαναν παράνομα συντάξεις χηρείας
Άλλες 3 περιπτώσεις ατόμων που εισέπρατταν παράνομα επί σειρά ετών ...
Γιατροί του Κόσμου: «Εντύπωση προκαλούν έλεγχοι σαν αυτούς…»
Με αφορμή τη χθεσινή έφοδο της δίωξης ναρκωτικών και του ΕΟΦ παρουσία ...
Αγνοούν τα «λουκέτα» και ανοίγουν τα καταστήματα
Παρά τους συνεχείς ελέγχους των Αρχών και το κλείσιμο καταστημάτων για ...
Περισσότεροι από 100.000 έλεγχοι για ανασφάλιστα αυτοκίνητα!
Τεράστια επιχείρηση εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων έχει στήσει ...
«Αόμματοι»… σε Κάλυμνο και Ρόδο
Μετά το σκάνδαλο της Ζακύνθου με τα «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας που ...
Αυστηρότεροι οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα
Με μεγάλη ένταση προχωρά ο έλεγχος των ανασφάλιστων οχημάτων από την ...
Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ στην Κρήτη
Τουλάχιστον 85 άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης ...
Κατασχέθηκαν 689 κιλά τροφίμων
Συνεχίστηκαν και για το μήνα Μάρτιο, οι συστηματικοί έλεγχοι της Δ/νσης ...