Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Πάγκαλος κατά Λαζόπουλου: «Θέλει χρήμα και επιρροή – Δεν έχει όρια στη χυδαιότητα και το λαϊκισμό»
Ο Θόδωρος Πάγκαλος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του αναφέρθηκε και στον ...
Πάγκαλος: Ο Άκης δεν έκανε ούτε για θυρωρός των γραφείων του ΠΑΣΟΚ
Για τη διαφθορά στην πολιτική και επιχειρηματική ζωή του τόπου μίλησε, ...
Ο Πάγκαλος είναι εδώ!
Μέσα σε όλα τα άλλα περίεργα, τα δύσκολα και τα μνημονιακά, ο πρώην ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Θεόδωρος Πάγκαλος: Βεβαίως τα τρώμε ακόμα, αβέρτα!

Θεόδωρος Πάγκαλος: Βεβαίως τα τρώμε ακόμα, αβέρτα!

«Το 'μαζί τα φάγαμε' είναι τελείως λάθος. Αν το ξανάγραφα και το ξαναέλεγα θα ήταν 'μαζί τα τρώμε'» δήλωσε ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας την Τρίτη στον Βήμα 99,5. Και πρόσθεσε: «Βεβαίως τα τρώμε ακόμα, αβέρτα!».

Μιλώντας για τους νέους υπουργούς σχολίασε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει μακρά πορεία και έχει δώσει εξετάσεις, ενώ για τον Αργύρη Ντινόπουλο είπε ότι δεν του αρέσει το στυλ του εξαιτίας της αποστολής που είχε οργανώσει στα Ίμια. Για τον κ. Βορίδη είπε ότι «είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος, αλλά έχω μία επιφύλαξη: όταν κατέβηκε στις εκλογές, στη δική μου περιφέρεια, επέδειξε μια ελαστικότητα απέναντι σε ψηφοθηρικές τοποθετήσεις, διότι όπου πήγαινε, ήταν με τα αιτήματα κάθε περιοχής. Ήταν υπερβολικά ευέλικτος. Και το ίδιο ήταν και στο υπουργείο του».
 
Ο κ. Πάγκαλος πρόσθεσε: «Το θέμα είναι να αποφύγουμε τη δημιουργία ελλειμμάτων και να έχουμε σοβαρότητα και συνέπεια πολιτικών, στα πλαίσια μιας ενιαίας πολιτικής που έχει χαραχθεί και υποστηρίζεται από τους συμμάχους μας στην ΕΕ και από τα δύο (κυβερνητικά) κόμματα στο μέλλον. Να είσαι σε μία κυβέρνηση και να κάνεις κριτική στην κυβέρνηση που μπαίνεις, είναι απαράδεκτο. Όταν μπαίνεις στην κυβέρνηση, είσαι στο μοναστήρι. Δεν γίνεται και μοναστήρι και σεξ… Γίνεται;».

Για τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη είπε ότι είναι «αξιοσημείωτη επιλογή τεχνοκράτη, με μεγάλη κυβερνητική πείρα και διεθνές κύρος, αξιολογότατος και με ικανότητα να κυκλοφορήσει σε διεθνείς χώρους».

Τέλος, για τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ σχολίασε πως τον εντυπωσιάζει και τον γοητεύει «η επιμονή των ανθρώπων αυτών που παραμένουν μέσα στην αίθουσα. Όλοι αυτοί κάθονται και ακούνε τον κ. Κουβέλη, ο οποίος κάνει το εξής: παραιτείται και μετά πηγαίνει και παρακαλάει να μη γίνει δεκτή η παραίτησή του. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Ο Δημοσθένης Βεργής που είναι αρχηγός του κόμματος των Οικολόγων και είναι ένα ανάλογο κόμμα με τη ΔΗΜΑΡ τώρα, με το ποσοστό που πήρε, έχει προβλήματα. Προβληματίζεται αλήθεια και λέει: 'Να παραιτηθώ τώρα και να μου ζητήσουν να μείνω;'».

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 10 Ιουνίου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τον ανασχηματισμό, τους νέους υπουργούς και τη ΔΗΜΑΡ.

Για τον Γκίκα Χαρδούβελη

«Είναι αξιοσημείωτη επιλογή τεχνοκράτη, με μεγάλη κυβερνητική πείρα και διεθνές κύρος, αξιολογότατος και με ικανότητα να κυκλοφορήσει σε διεθνείς χώρους.

Η πολιτική πρέπει να είναι σταθερή, συνεπής και μετριοπαθής. Πρέπει δηλαδή να πετύχουμε ένα κάπως μεγαλύτερο πλεόνασμα του χρόνου, ώστε να δώσουμε περισσότερα λεφτά στοχευμένα, που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Όχι άλλα εισοδήματα για να ξοδέψουμε. Για να ανορθωθεί η οικονομία, χρειάζεται στοχευμένη ύπαρξη ρευστού και επενδύσεις που δημιουργούν απασχόληση. Οι μαγικές λέξεις είναι απασχόληση και επενδύσεις, με απασχόληση μέσω αυτών.

Αυτό που είπα, το «μαζί τα φάγαμε», είναι τελείως λάθος. Αν το ξανάγραφα και το ξαναέλεγα, θα ήταν «μαζί τα τρώμε». Βέβαια τα τρώμε ακόμα, αβέρτα! Και το ξέρει όλος ο λαός που μας ακούει…»

Για την αποτίμηση του ανασχηματισμού

«Έχω διαπιστώσει δύο προσεγγίσεις. Η μία είναι καθαρά εκλογική, με ένα ορίζοντα που συντομεύει λόγω αυτής της εκδήλωσης και θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα κάνει μεν την προσπάθεια να βρει 180 έδρες και να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά αντιμετωπίζει πλέον πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να μην τις έχει και επομένως να αναγκαστεί σε έξι μήνες να πάει σε εκλογές. Η δεύτερη είναι η δέσμευση της χώρας σε μια σειρά από υποχρεώσεις διεθνούς χαρακτήρα. Ο κ. Βενιζέλος έχει κι αυτός το ίδιο καθήκον, να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι σε δεινή θέση το ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα κόμμα που βγήκε και είπε ότι κέρδισε στις εκλογές, διότι οι δημοσκοπήσεις το έδειχναν στο 4% και πήρε 8%, ενώ θυμάστε στις προηγούμενες εκλογές πόσο είχε πάρει. Πέραν αυτών, και οι δύο – λιγότερο ο κ. Σαμαράς και περισσότερο ο κ. Βενιζέλος, επειδή είναι μικρότερο κόμμα – έχουν πρόβλημα ενότητας της παράταξης, οχλήσεις και στο βαθμό που υφίστανται, πρέπει να ικανοποιήσουν και προσωπικές φιλοδοξίες για να απαντήσουν σ’ αυτές τις οχλήσεις. Δεν μπορείς ποτέ να το εξασφαλίσεις, όμως, με τέτοιους χειρισμούς, διότι δεν μπορείς να ξέρεις ποιος είναι πιο ευλύγιστος, πιο σοβαρός και παράλληλα να δίνει και ένα μήνυμα προς τους άλλους να τα βρει κάπου στη μέση.»

Για τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ

«Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον και με γοητεύει η επιμονή των ανθρώπων αυτών που παραμένουν μέσα στην αίθουσα. Όλοι αυτοί κάθονται και ακούνε τον κ. Κουβέλη, ο οποίος κάνει το εξής: παραιτείται και μετά πηγαίνει και παρακαλάει να μη γίνει δεκτή η παραίτησή του. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Ο Δημοσθένης Βεργής που είναι αρχηγός του κόμματος των Οικολόγων και είναι ένα ανάλογο κόμμα με τη ΔΗΜΑΡ τώρα, με το ποσοστό που πήρε, έχει προβλήματα. Προβληματίζεται αλήθεια και λέει: «Να παραιτηθώ τώρα και να μου ζητήσουν να μείνω;». Είναι ένα αξιοπρεπέστατο πρόσωπο ο Βεργής, ο οποίος είναι χρόνια στην πολιτική και παίρνει αξιοπρεπή ποσοστά, ανάλογα με αυτά του κ. Κουβέλη. Δείτε πόσοι αξιόλογοι άνθρωποι κάθονται εκεί και επιμένουν για μια υπόθεση που έχει λήξει, αυτή τη ΔΗΜΑΡ. Και ίσως και άλλα κόμματα. Έγινε μια απόπειρα, από τους ίδιους ανθρώπους μέσα στον ίδιο χώρο, αλλά οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να συμμετάσχουν σε μια γενικότερη προσπάθεια ανασύστασης του χώρου, η οποία μπορεί να ονομαστεί δημοκρατική προοδευτική παράταξη ή δημοκρατική παράταξη σκέτο κτλ.»

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πάγκαλος για ΠτΔ:
 Θετικά θα ανταποκρινόταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, εάν προτεινόταν για ...
Πάγκαλος: Υποφέρω με σύνταξη 1.800 ευρώ
«Ξαναχτύπησε» με νέες δηλώσεις ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στον ρ/σ ...
Πάγκαλος: Υποφέρω με σύνταξη 1.800 ευρώ
«Ξαναχτύπησε» με νέες δηλώσεις ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στον ρ/σ ...
Πάγκαλος: Υποφέρω με σύνταξη 1.800 ευρώ
«Ξαναχτύπησε» με νέες δηλώσεις ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στον ρ/σ ...
Πάγκαλος: Υποφέρω με σύνταξη 1.800 ευρώ
«Ξαναχτύπησε» με νέες δηλώσεις ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στον ρ/σ ...
Πάγκαλος: Υποφέρω με σύνταξη 1.800 ευρώ
«Ξαναχτύπησε» με νέες δηλώσεις ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στον ρ/σ ...
Παγκάλος: Να φύγει ο Βενιζέλος
Την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε καθαρά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με ...
Πάγκαλος: Θα ψηφίσω
Ενδιαφέρουσα εναλλακτική που προσφέρει διέξοδο ψήφου για ...
Κοινή κάθοδο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές προτείνει ο Πάγκαλος
Πρόταση για κοινή κάθοδο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές έκανε ο ...