Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Του...Αγίου Πνεύματος η αποφαση για τον Κουβέλη
Στο Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος και στη συνεδρίαση της ...
Κρίσιμη συνεδρίαση στη ΔΗΜΑΡ
Κρίσιμη σημερινή (30/5) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της ...
Ο Μανιτάκης ο πρώτος υπουργός που δηλώνει παραίτηση
Μετά την πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ασυμφωνία...για την παραίτηση Κουβέλη

Ασυμφωνία...για την παραίτηση Κουβέλη

Δεν συμφωνούν με την πρόταση παραίτησης που υπέβαλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡΦώτης Κουβέλης τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής αλλά και αυτά της  κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το επόμενο Σαββατοκύριακο η τελική απόφαση αποδοχής ή όχι της παραίτησης,

Κατά την πολύωρη συνεδρίαση τόσο Εκτελεστική Επιτροπή όσο και  Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, υπογράμμισαν ότι δεν συμφωνούν με την απόφαση του κ. Κουβέλη.

Στη σημερινή συνεδρίαση έγινε μια προσπάθεια να αποτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επίσης συζητήθηκαν τα αίτια της εκλογικής ήττας και διατυπώθηκαν θέσεις για το μέλλον του κόμματος, οι οποίες θα συζητηθούν αναλυτικά στην Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Η κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30, ενώ απόντες ήταν οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου.

 Όπως έγινε γνωστό από κομματικές πηγές, η εισήγηση του κ.  Κουβέλη ήταν σύντομη και αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραίτησής του.

Σε αυτή τόνισε ότι δεν προχώρησε στην κίνηση αυτή από την Κυριακή το βράδυ, επειδή θέλησε να διασφαλίσει τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ και υπενθύμισε ότι με τη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών παρέπεμπε στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Ο κ. Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο ανάκαμψης του κόμματος και τόνισε ότι όλες οι αδυναμίες και τα λάθη, όπως και το στίγμα του κόμματος, θα συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή.

Τα περισσότερα ηγετικά στελέχη του κόμματος δεν συμφώνησαν με την παραίτηση και τον τρόπο που τη διέθεσε στα όργανα του κόμματος ο κ. Κουβέλης, και στις τοποθετήσεις τους το κατέστησαν σαφές, ενώ άλλα στελέχη εξέφρασαν ζωηρές επιφυλάξεις.

Η σχετική απόφαση αποδοχής ή όχι της παραίτησης, ωστόσο, είναι αρμοδιότητα της Κεντρικής Επιτροπής και εφόσον κριθεί απαραίτητο ο κ. Κουβέλης μπορεί να ζητήσει να συγκληθεί και το διαρκές συνέδριο του κόμματος.

Επίσης, ασκήθηκε αυστηρή κριτική για στελέχη της πλειοψηφίας στην Εκτελεστική Επιτροπή που συνέβαλαν στη διατύπωση της πολιτικής, η οποία, όπως σημειώθηκε, αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης ζήτησε την παραίτησή όσων συμμετείχαν στη χάραξη και τον χειρισμό της πολιτικής των εκλογών η οποία ήταν «τρίτος πόλος, ούτε με την κυβέρνηση ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ο Σπύρος Λυκούδης στην παρέμβασή του ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την παραίτηση του κ. Κουβέλη, γιατί άμεση ανάγκη είναι να αλλάξει η πολιτική και να αρχίσει η συζήτηση για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η ΔΗΜΑΡ, στελέχη της πλειοψηφίας (Χατζησωκράτης, Τσούκαλης Μαργαρίτης κ.ά.) υποστήριξαν ότι πρέπει να ανταποκριθεί στον διάλογο για την κεντροαριστερά με στόχο τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ,ενώ εκ της μειοψηφίας (Λυκούδης, Λιοναράκη, Τσικαρδάνη κ.ά.) εξέφρασαν την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία δέσμευση εκ των προτέρων για συνεργασία με την Κουμουνδούρου και να μείνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Τα στελέχη αυτά πρόκειται να διοργανώσουν συγκέντρωση την Τετάρτη στο Γκάζι, όπου θα παρουσιάσουν την πρότασή τους για την αλλαγή της πολιτικής της ΔΗΜΑΡ.

Εν τω μεταξύ πληροφορίες φέρουν τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό να εξετάζει ως ενδεχόμενο ακόμη και την ανεξαρτητοποίησή του.

Σήμερα ο κ. Ψαριανός διασταύρωσε τα ξίφη του, μέσω ραδιοφωνικών εκπομπών, με τον Θόδωρο Μαργαρίτη για τις ευθύνες και την περαιτέρω πορεία της ΔΗΜΑΡ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
ΔΗΜΑΡ: Αποφασίζει η Κ.Ε. για την παραίτηση Κουβέλη
Μέσα σε βαρύ κλίμα, αλλά χωρίς εντάσεις λόγω του αποτελέσματος, άρχισε ...
Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ
Η νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η οποία εξελέγη ...
Στις 11 Ιανουαρίου η συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ
Με το νέο χρόνο θα γίνει η σύγκληση της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ...
Αποστάσεις Λυκούδη από τις επιλογές του Φ. Κουβέλη
Σαφείς αποστάσεις από την πολιτική που ακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης, ...
Η ΔΗΜΑΡ καταθέτει πρόταση νόμου για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών
Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς υπό ...
Ως άλμα στο κενό κρίνουν  την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ δεκάδες στελέχη της
Εκατόν εβδομήντα τέσσερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν στην συνεδρίαση ...
Ολοταχώς για ανασχηματισμό
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της ...
Πρώτο τεστ για το ΠΑΣΟΚ η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής
Καίριες αποφάσεις που αφορούν τον επανακαθορισμό της στρατηγικής του ...
Κάλεσμα συστράτευσης από τον Κουβέλη
Για συσπείρωση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού έκανε λόγο ο ...