Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Στα 421 εκατ. τα κέρδη προ προβλέψεων της ΕΤΕ
Σε 421 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη προ προβλέψεων του Ομίλου της Εθνικής ...
Στα 275 εκατ. ευρώ τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων της Πειραιώς
Τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων του ομίλου της ...
Πειραιώς: Καθαρά κέρδη 23 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2015
Καθαρά κέρδη 23 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2015 ανακοίνωσε σήμερα ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Στα 4,8 εκατ. ευρώ τα κέρδη στο 1ο τρίμηνο για την Geniki Bank

Σε 4,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα Κέρδη μετά από φόρους στο 1ο τρίμηνο του 2014, για την Geniki Bank, μέλος του Ομίλου Πειραιώς, μετά από 10 χρόνια συνεχόμενων ζημιών και τα κέρδη πριν από προβλέψεις διαμορφώθηκαν 1,9 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά από το 2010.

Επίσης, σημειώθηκε:

• Περαιτέρω βελτίωση του δείκτη βασικών κεφαλαίων της Τράπεζας (Core Tier I) στο 19,4% στο τέλος του 1ου τριμήνου του 2014, το υψηλότερο της ελληνικής αγοράς, από 18,2% στο 4ο τρίμηνο του 2013, χωρίς καμία εξάρτηση της Τράπεζας για κεφάλαια από το Δημόσιο ή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

• Περαιτέρω βελτίωση των ήδη ισχυρών δεικτών ρευστότητας της Τράπεζας με περαιτέρω αύξηση καταθέσεων, με το δείκτη δανείων προς καταθέσεις να μειώνεται σε 79% στο τέλος του 1ου τριμήνου 2014, το χαμηλότερο ποσοστό στην ελληνική αγορά, έναντι 82% στο τέλος του 4ου τριμήνου 2013, με μηδενική εξάρτηση της Τράπεζας για άντληση ρευστότητας από το Ελληνικό Δημόσιο ή το Ευρωσύστημα.

• Οι καταθέσεις της Τράπεζας ανήλθαν σε 2.249 εκατ. ευρώ στο τέλος του 1ου τριμήνου 2014, καταγράφοντας αύξηση 3,7% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2013 (έναντι -1,3% μεταβολή της αγοράς την ίδια περίοδο) και 13,4% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013, παρά τη σημαντική μείωση του κόστους των προθεσμιακών καταθέσεων, ταχύτερα της αγοράς.

• Περαιτέρω μείωση των λειτουργικών δαπανών της Τράπεζας κατά 14% το 1ο τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2013, ως αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών εξορθολογισμού και μείωσης του κόστους λειτουργίας.

• Διατήρηση των υψηλότερων δεικτών κάλυψης επισφαλών δανειακών απαιτήσεων στην ελληνική αγορά, με τη σχέση προβλέψεων προς το σύνολο των επισφαλών δανείων να διαμορφώνεται σε 63% και τη σχέση του συνόλου των προβλέψεων προς το σύνολο των δανείων να διατηρείται στο 42%.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Νικόλαος Καραμούζης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η GENIKI Bank μετά από την επιτυχή ένταξή της στον Όμιλο Πειραιώς πριν ενάμισι χρόνο, ολοκλήρωσε την πλήρη χρηματοοικονομική της εξυγίανση. Σ' ένα δύσκολο αλλά σταθεροποιημένο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον και με βελτιωμένες τις συνθήκες στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου, η Τράπεζα επέστρεψε στην κερδοφορία καταγράφοντας κέρδη μετά από φόρους ύψους 4,8 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο 2014 για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια συνεχόμενων ζημιών. Η αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής υγείας της GENIKI Bank οφείλεται στην αμέριστη συνδρομή του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και ασφαλώς στην καθοριστική συμβολή του προσωπικού και των στελεχών της. Προς την ίδια κατεύθυνση συνέβαλε και η βελτίωση των χρηματοπιστωτικών και οικονομικών συνθηκών της χώρας".

Επίσης, είπε ότι "Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός Όμιλος της χώρας αποφάσισε τη συγχώνευση δι' απορρόφησης της GENIKI Bank από την Τράπεζα Πειραιώς. Με τον τρόπο αυτό, ο Όμιλός μας, ενισχύεται περαιτέρω ενσωματώνοντας τα ισχυρά πλέον μεγέθη της GENIKI Bank (δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier I 19,4%, χωρίς εξάρτηση από το ΤΧΣ, ισχυρή ρευστότητα με δείκτη δανείων προς καταθέσεις 79% το 1ο τρίμηνο του 2014, και κάλυψη 63% των επισφαλών δανείων με προβλέψεις, που αποτελεί την υψηλότερη της αγοράς). Συγχρόνως με τη συγχώνευση ενσωματώνει ένα αξιόλογο και υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό".

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο του έτους για την Τράπεζα Κύπρου
Κέρδη ύψους 29 εκατ. ευρώ μετά τους φόρους, ανακοίνωσε για το πρώτο ...
Μειωμένα κατά 15% τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ
Στα 4,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από ...
Τιτάν: Κέρδη 6,6 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο
Αύξηση 12,7% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου ΤΙΤΑΝ, ...
Κέρδη 85,1 εκατ. ευρώ για την GENIKI Bank, στο εννεάμηνο
 Κέρδη μετά από φόρους 85,1 εκατ. ευρώ πέτυχε η GENIKI Bank στο εννεάμηνο του ...
Επιστροφή στην κερδοφορία για την Attica Bank
Επιστροφή στην κερδοφορία με κέρδη προ φόρων και προβλέψεων 21,3 εκατ. ...
Κέρδη 0,3 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο όμιλος Κορρές, το πρώτο τρίμηνο του 2014
Σε κέρδη 0,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά αποτελέσματα μετά από ...
Alpha Bank: Καθαρά έσοδα από τόκους 471,3 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο
Καθαρά έσοδα από τόκους 471,3 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο η Alpha ...
Ζημιογόνο το πρώτο τρίμηνο για την Frigoglass
Πωλήσεις ύψους 124,247 εκατ. ευρώ παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο του 2014 η ...
Καθαρά κέρδη 17,9 εκατ. ευρώ για την Probank
Με κέρδη 17,9 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και 19,3 εκατ. ευρώ για τη μητρική ...