Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζεται σε Μαρούσι και Πεντέλη
Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ...
Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη στο «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»
Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει τις εκδηλώσεις του προγράμματος στους Δήμους Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδoς, Μάνδρας- Ειδυλλίας, Κορωπίου και Νίκαιας-Ρέντη, από τις 30 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 15 Ιουνίου 2014.


Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται και σε άλλους Δήμους της Αττικής, μέσα από την ανοιχτή συμμετοχή του κοινού σε δωρεάν εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος. Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των πολιτών με το ΚΠΙΣΝ και τη φιλοσοφία του, καθώς και η διαμόρφωση μιας φρέσκιας κουλτούρας μέσω της οποίας οι πολίτες της χώρας θα μπορέσουν να συνδιαλεγούν ανοιχτά με το έργο που πρόκειται να αλλάξει τον πολιτιστικό χάρτη της Αττικής και της Ελλάδας.


Επόμενοι σταθμοί του προγράμματος «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» είναι οι Δήμοι Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδoς, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Κορωπίου και Νίκαιας-Ρέντη, όπου το διάστημα μεταξύ 30 Μαΐου και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές εκδηλώσεις, οι οποίες θα δώσουν στους πολίτες μια πρώτη γεύση των υπηρεσιών που θα προσφέρει σε δύο χρόνια περίπου το ΚΠΙΣΝ: ανοιχτή πρόσβαση στην Παιδεία και τις Τέχνες, καθώς και ανάδειξη του αστικού πρασίνου.


Παραστάσεις της Όπερας της Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στους Δήμους Σαρωνικού και Σπάτων-Αρτέμιδας

Η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), συνεχίζοντας τις επιτυχημένες παραστάσεις της Όπερας της Βαλίτσας στο πλαίσιο του προγράμματος, επισκέπτεται το επόμενο διάστημα τους Δήμους Σαρωνικού και Σπάτων-Αρτέμιδας. Ειδικότερα, στις 30 Μαΐου στις 8 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου στα Καλύβια, οι δημότες Σαρωνικού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ με τη μορφή της "Όπερας της Βαλίτσας" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη. Πρόκειται για μια ευέλικτη και αεικίνητη παραγωγή όπερας, η οποία παρουσιάζεται σε απρόσμενους χώρους, εκτός παραδοσιακών θεάτρων, με συνοδεία πιάνου και με τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές της ΕΛΣ. Αντίστοιχα, η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί την 1η Ιουνίου στις 8 μ.μ, στο Πνευματικό Κέντρο «Χρήστος Μπέκας», στα Σπάτα.

Προς διευκόλυνση του κοινού, μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης θα δοθούν δελτία προτεραιότητας.


Οργανωμένες ξεναγήσεις στο Κέντρο Επισκεπτών και το εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ

Η συμμετοχή των Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας, Κορωπίου, Νίκαιας-Ρέντη και Σαρωνικού,  στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» περιλαμβάνει επίσης την άμεση γνωριμία των πολιτών με το έργο, μέσα από την πραγματοποίηση τεσσάρων οργανωμένων ξεναγήσεων στο Κέντρο Επισκεπτών και το εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ: η ξενάγηση για τους Δημότες Μάνδρας θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου, για τους Δημότες Κορωπίου την 1η Ιουνίου, για τους Δημότες Νίκαιας στις 14 Ιουνίου, ενώ για τους Δημότες Σαρωνικού έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου. Εκεί, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον χώρο που σε λίγο καιρό θα «πλημμυρίσει» από μουσική, βιβλία και πράσινο, βλέποντας από κοντά τα σχέδια του μεγάλου έργου και την πρόοδο των εργασιών. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ξεναγήσεις θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αντίστοιχες Δημοτικές Βιβλιοθήκες και να δηλώσουν συμμετοχή.


Δείτε το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ ή στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ (http://www.snfcc.org/community/journey-to-the-snfcc/?lang=el.)

Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την ΕΛΣ (www.nationalopera.gr), την EBE (www.nlg.gr), τον οργανισμό Future Library (www.futurelibrary.gr) και την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς (www.wwf.gr).

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Εβδομάδα παιδικών εργαστηρίων στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
Μία νέα εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις ξεκινάει στο Κέντρο Επισκεπτών του ...
Κάρμεν, του Ζωρζ Μπιζέ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας
Στο πλαίσιο του προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα ...
Εβδομάδα θεάτρου και εργαστηρίων χορού για παιδιά και γονείς στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα ...
Εβδομάδα πολυαισθητικού εργαστηρίου και μουσικής στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
Οι θεματικές εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού ...
Eκδηλώσεις Οκτωβρίου στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ...
Ανοιχτά Σεμινάρια Θεάτρου με την Ιόλη Ανδρεάδη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακτίνες Δράσεις - Σημεία Επαφής» του ...
Η Βιβλιοθήκη του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Χαλανδρίου...ταξιδεύει προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ο Δήμος Χαλανδρίου και η Βιβλιοθήκη του Αετοπούλειου Πολιτιστικού ...
Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζεται ...στην Εθνική Βιβλιοθήκη
Το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013, την ημέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου, το ...
Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκινά!
Δύο περίπου χρόνια πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής του Κέντρου ...