Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 23C°,
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Ο ανατρεπτικός Ζαν-Λυκ Γκοντάρ: Αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης αποχαιρετά το 2014 με ένα αφιέρωμα στον ...
Συζητήσεις στο πλαίσιο στο έργο του Γκοντάρ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Στο πλαίσιο του αφιερώματος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στο συνολικό ...
Τώρα Γκοντάρ: Αφιέρωμα στον Ζαν-Λυκ  Γκοντάρ από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ο Fabrice Aragno στην Ταινιοθήκη

Ο Fabrice Aragno στην Ταινιοθήκη

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα έχει την τιμή να υποδεχτεί στην Αθήνα τον Fabrice Aragno, τον στενό συνεργάτη του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ στις τελευταίες ταινίες του μεγάλου δημιουργού, Notre Musique (2003), Film Socialisme (2010), Les Trois Désastres (2013), καθώς και την πιο πρόσφατη σε 3D με τίτλο Adieu au langage, η οποία κάνει σήμερα πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.


Ο Fabrice Aragno θα βρίσκεται στην Αθήνα το διάστημα 9 έως 13 Ιουνίου, στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος «Τώρα Γκοντάρ / Maintenant Godard» που διοργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στις 5 έως 18 Ιουνίου. Για την φιλοξενία του Fabrice Aragno, η ΤΤΕ συνεργάζεται με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Πρεσβεία της Ελβετίας.


Ο Ελβετός κινηματογραφιστής ανήκει στη νέα γενιά σκηνοθετών, μαζί με τους Jean-Paul Bataggia και Paul Grivas, που κρατούν τον Ζαν-Λυκ Γκοντάρ forever young αποτελώντας την κινητήριο δύναμή του για να κάνει ακόμη ταινίες εξερευνώντας νέα μέσα και νέες τεχνικές.


Ο Ελβετός κινηματογραφιστής θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα γίνει στην Ταινιοθήκη την Πέμπτη 12 Ιουνίου.  Και θα μας μιλήσει για τις σχέσεις του με τον Γκοντάρ και την απόφαση του μεγάλου δημιουργού να γυρίσουν την τελευταία ταινία του σε 3D.


Επίσης, θα παρουσιάσει μερικές από τις ταινίες του κορυφαίου Γάλλου δημιουργού, μεταξύ των οποίων και το ντοκιμαντέρ Quod Erat Demonstrandum (2013), το οποίο οι Ζαν-Λυκ Γκοντάρ και Fabrice Aragno συνυπογράφουν στην σκηνοθεσία και θα προβληθεί στα επερχόμενα Φεστιβάλ του Ρότερνταμ και Viennale. Μια ταινία-επιστέγασμα της στενής συνεργασίας των δυο δημιουργών, όπου έχει χρησιμοποιηθεί υλικό από παλαιότερες ταινίες του Γκοντάρ.


«Δεν είναι μια ταινία ‘για’ τον Γκοντάρ. Υπάρχουν πολλά ντοκιμαντέρ ‘για’ τον Γκοντάρ, βιβλία ‘για’ τον Γκοντάρ. Όταν η ελβετική τηλεόραση μου ζήτησε να κάνω μια ακόμη ταινία ‘για’ τον Γκοντάρ, επειδή εγώ δουλεύω ‘μαζί με’ τον Γκοντάρ και όχι ‘για’ εκείνον, το συζήτησα με τον ίδιο και, τελικά, τους αντιπροτείναμε να κάνουμε μια ταινία μαζί, εγώ και ο Γκοντάρ».

Fabrice Aragno  


Ο Fabrice Aragno γεννήθηκε το 1970. Το διάστημα 1987-1991 ασχολήθηκε με το αρχιτεκτονικό σχέδιο, ενώ το διάστημα 1991-1994 εργάστηκε ως stage manager και ειδικός φωτισμού. Το διάστημα 1994-1998 σπούδασε σκηνοθεσία στο DAVI (Département d'Audiovisuel de l'École Cantonale d'Art de Lausanne, Bussigny). Έχει σκηνοθετήσεις πολλές μικρού μήκους, μεταξύ των οποίων τις εξής, Dimanche (1999), Le Jeu (2003) και Autour de Claire (2010). Έχει συνεργαστεί με την Ταινιοθήκη της Ελβετίας και έχει, επίσης, σκηνοθετήσει την ταινία Freddy Buache, le cinéma (2012) για την ειδική έκδοση DVD που έγινε για τον κριτικό κινηματογράφου Φρεντί Μπυάς. Είναι στενός συνεργάτης του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ ως διευθυντής φωτογραφίας, ηχολήπτης και μοντέρ.


Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης


To αφιέρωμα Τώρα Γκοντάρ / Maintenant Godard διοργανώνεται από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Best of No2 στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Με το δεύτερο μέρος της αναδρομής στις καλύτερες ταινίες που ...
Αποχαιρετισμός στη γλώσσα, του Ζαν-Λικ Γκοντάρ
Η Weird Wave παρουσιάζει στις ελληνικές αίθουσες, από την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, ...
Αθάνατη Ρωσική Πρωτοπορία: Αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Τέσσερα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου ...
Alpaville του Ζαν Λυκ Γκοντάρ σε επανέκδοση!
Η New Star παρουσιάζει στους κινηματογράφους σε επανέκδοση, από 24 Ιουλίου ...
«Τώρα Γκοντάρ» στην Ταινιοθήκη: Οι ταινίες του αφιερώματος και το πρόγραμμα προβολών
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο ...
Αφιέρωμα στον Σύγχρονο Ισπανικό Κινηματογράφο στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Ο σύγχρονος ισπανικός κινηματογράφος, μια ανήσυχη και οξυδερκής ...
Αφιέρωμα στον Ζαν- Λικ Γκοντάρ, στον κινηματογράφο Τιτάνια
Το αγαπημένο στέκι των Σινεφίλ στην Αθήνα, Titania Cinemax ανοίγει την ...
Όλα πάνε καλά, του Ζαν Λικ Γκοντάρ
Η New Star παρουσιάζει την ταινία του Ζαν Λικ Γκοντάρ με τίτλο “Όλα πάνε ...
Ζούσε τη ζωή της, του Ζαν Λικ Γκοντάρ, ξανά στους κινηματογράφους
Η New Star παρουσιάζει ξανά το πρώτο αριστούργημα του Ζαν Λικ Γκοντάρ με ...