Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 20C°,
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Κουβέλης: Η δημιουργία πλεονάσματος πρέπει να στηρίζεται σε αναπτυξιακές πολιτικές
«Αναγνωρίζουμε τη χρησιμότητα και την ανάγκη δημιουργίας πρωτογενούς ...
Κουβέλης: Δεν έχει καμία λογική να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση
Απέκλεισε ενδεχόμενη επιστροφή του κόμματός του στην κυβέρνηση υπό ...
Κουβέλης: Το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη και την Ελλάδα πρέπει να επαναθεμελιωθεί
Την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στις πολιτικές λιτότητας και υποβάθμισης του ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει το δημοκρατικό άλλοθι κανενός

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει το δημοκρατικό άλλοθι κανενός

Nα ενισχύσουν τη ΔΗΜΑΡ αρνούμενοι με την ψήφο τους το διχαστικό κλίμα πόλωσης, που επιχειρούν να θέσουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ από τη μια και ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, κάλεσε τους πολίτες ο Φώτης Κουβέλης. 

Σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε:

«Όσο λάθος είναι το δίλημμα σταθερότητα ή πισωγύρισμα, που θέτει η κυβερνητική πλειοψηφία, άλλο τόσο λάθος είναι και το δίλλημα Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ, που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση».

Και τόνισε ότι:

«Η ΔΗΜΑΡ θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες στις ευρωεκλογές».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για το ενδεχόμενο δυσμενούς αποτελέσματος για το κόμμα του και τυχόν δικές του ευθύνες. «Οι νίκες και οι ήττες έχουν τους δικούς τους πατέρες και συντελεστές» είπε και άφησε να εννοηθεί ότι όλα θα εκτιμηθούν από τα συλλογικά όργανα του κόμματος ακόμη κι αν γίνει πρόταση για πραγματοποίηση συνεδρίου.

«Όποιος θέλει μπορεί να το ζητήσει. Γιατί όχι;» ανέφερε.

Για τις επικρίσεις που δέχεται η ΔΗΜΑΡ απάντησε λέγοντας ότι το κόμμα «έρχεται από μακριά και πάει μακριά, ανεξάρτητα ποιος θα είναι πρόεδρός της. Ούτε η ΔΗΜΑΡ ούτε ο πρόεδρός της χρωστούν σε κανένα».

Ενόψει του Β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι να στηριχθούν οι υποψήφιοι που έχουν αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, προοδευτικό πρόγραμμα και αξιοσύνη στις τοπικές κοινωνίες.
Με αφορμή δε την περίπτωση του Βόλου -όπου αναμετρώνται ο Αχιλλέας Μπέος και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Μαργαρίτης Πατσιαντάς- ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, καθώς, όπως ανέφερε, δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να στηρίζει τους κ. Καμίνη και Μπουτάρη και στον Βόλο να σιωπά.

Επανέλαβε δε ότι οι δηλώσεις του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου υπέρ του Γιάννη Μώραλη στον δήμο Πειραιά δεν έχουν σχέση με τη θέση της ΔΗΜΑΡ για τον δεύτερο γύρο, επισημαίνοντας ότι όλοι θα πρέπει να σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

Ο κ. Κουβέλης απέρριψε ενδεχόμενη πρόσκληση να ξαναμπεί η ΔΗΜΑΡ στη κυβέρνηση, γιατί, όπως ανέφερε, ασκείται βαθιά συντηρητική πολιτική, ενώ προέβλεψε ότι δεν θα σημειωθούν μεγάλες μεταβολές στη δύναμη των κομμάτων με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, εκτιμώντας ότι δεν είναι εφικτό, στη παρούσα Βουλή, να συγκροτηθεί πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ναι σε κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι, όμως, γενικά και αόριστα. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει το δημοκρατικό άλλοθι κανενός» τόνισε ο κ. Κουβέλης και προσδιόρισε ως απαραίτητες προϋποθέσεις να υπάρχει προοδευτικό πρόγραμμα και φερεγγυότητα.
Απέρριψε επίσης τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως επισήμανε, υπάρχουν μεγάλες διαφορές και αντιθέσεις, με την υποσχεσιολογία και τις ανεδαφικές θέσεις που εκφράζει. Εκτίμησε, ωστόσο ο κ. Κουβέλης, ότι μπορεί να διαμορφωθούν συνθήκες για πολιτικές εξελίξεις αν η διαφορά μεταξύ του πρώτου και δεύτερου κόμματος είναι μεγάλη και προωθηθεί η εφαρμογή των νέων μέτρων που προβλέπει το νέο Μεσοπρόσθεσμο.

Επανέλαβε με έμφαση ότι η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση γιατί παραβιάστηκε πλήρως η προγραμμτική συμφωνία που είχε συναφθεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τον Ιούλιο του 2012.

Απαντώντας συγκεκριμένα στο ερώτημα ότι η ΔΗΜΑΡ ψήφισε μέτρα και τώρα υπαναχωρεί, ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι ψήφισε όσα είχε δεσμευτεί η χώρα, στα οποία δεν ήταν προαπαιτούμενα τα εργασιακά, ούτε η πώληση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, ούτε η πλήρης εκχώρηση των δραστηριοτήτων στα λιμάνια, ούτε η ιδιωτικοποίηση του νερού. «Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» σημείωσε.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, η οποία σημείωσε ότι θα πρέπει να έχει προοδευτικό χαρακτήρα και να είναι αντίθετη στις ασκούμενες πολιτικές, επικρίνοντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για προγραμματική συμφωνία με τη ΝΔ μέχρι το 2018.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κουβέλης: Οι τράπεζες οφείλουν να ενισχύσουν τη ρευστότητα
  Τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, επισκέφθηκε ...
O Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη με 68,34% στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ
Ο Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 68,34%, όπως ...
Κουβέλης: «Παράθυρο» συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
 «Προσπάθεια μετατόπισης σε ρεαλιστικότερες θέσεις» χαρακτήρισε τις ...
Aισιόδοξος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Κουβέλης
Πρωτοβουλίες, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, θα πάρει ο πρόεδρος της ...
Κουβέλης: Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί με εκβιαστικά διλήμματα
Πέντε προτάσεις για άμεσες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, παρουσίασε ο ...
Σε μικροεπέμβαση θα υποβληθεί την Παρασκευή ο Φώτης Κουβέλης
Στο νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς" για προεγχειρητικές εξετάσεις ...
Απέκλεισε ο Κουβέλης ενδεχόμενη επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση
Απέκλεισε ενδεχόμενη επιστροφή του κόμματός του στην κυβέρνηση υπό ...
Στο νοσοκομείο ο Φώτης Κουβέλης
Στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" των Αθηνών διακομίσθηκε από το ...
Κουβέλης: Να ακυρωθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών
Με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης ...