Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 12C°,
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Χορηγήσεις 3 δισ. από την Εθνική για στήριξη της επιχειρηματικότητας
H Εθνική Τράπεζα επιδιώκει, αγωνίζεται και επιτυγχάνει να είναι ο ...
Τουρκολιάς: Έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι η ΕΤΕ
Η Εθνική Τράπεζα είναι έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής ...
Τουρκολιάς: Η Τράπεζα συλλογικά, συνειδητά και υπεύθυνα σχεδιάζει το αύριο
«H παρούσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, όπως ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Τουρκολιάς: Προτεραιότητα για την ΕΤΕ είναι η στήριξη της οικονομίας

Τουρκολιάς: Προτεραιότητα για την ΕΤΕ είναι η στήριξη της οικονομίας

Προτεραιότητα για την Εθνική Τράπεζα είναι η στήριξη της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Αλέξανδρο Τουρκολιά.

Μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Εθνικής, ο ίδιος χαρακτήρισε την ιδιαίτερα επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ, ως γεγονός-σταθμό στην ιστορία της Τράπεζας, υπογραμμίζοντας πως είναι πλέον κεφαλαιακά θωρακισμένη.

«Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν σταθμός για την τράπεζα. Αφενός διευρύνθηκε ο ιδιωτικός της χαρακτήρας με αύξηση των ιδιωτών στο μετοχικό της κεφάλαιο στο 43%, αφετέρου ενισχύθηκε η πολυμετοχική της βάση» τόνισε ο κ. Τουρκολιάς σημειώνοντας εμφατικά ότι: «Εφεξής ένας είναι ο στόχος μας. Η στήριξη της ελληνικής οικονομίας».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, στελέχη της Εθνικής ανέφεραν ότι στο επόμενο διάστημα θα αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας.

Επανέλαβαν δε πως στα σχέδια της Εθνικής είναι η διάθεση μειοψηφικού ποσοστού της Finansbank. Τα ίδια στελέχη υπογράμμισαν πως η άσκηση αξιολόγησης των στοιχείων ενεργητικού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για την Εθνική Τράπεζα.

Αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει με τις ακάλυπτες ανοικτές πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και το οποίο εξετάζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης ανέφερε πως οι συμπεριφορές αυτές δεν έθεσαν σε κίνδυνο την αγορά. Όπως είπε οι πράξεις δεν μετέφεραν συστημικό κίνδυνο στην αγορά και η εκκαθάριση των συναλλαγών ολοκληρώθηκε κανονικά.