Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 5C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Α. Σαμαράς: Ενωμένη η Ε.Ε. απέναντι στην κρίση της Ουκρανίας
Η ΕΕ είναι ενωμένη απέναντι στην ουκρανική κρίση, δήλωσε ο ...
«Ο Σαμαράς δεν θα αποφύγει τη συντριβή στις ευρωεκλογές»
«Ο πρωθυπουργός (Αντώνης Σαμαράς) δεν πρόκειται να αποφύγει τη ...
Σαμαράς: «Δεν ξεπεράσαμε την κρίση»
Αισιόδοξος δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς δήλωσε πως ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Αντ. Σαμαράς: «Θέλουν να μας γυρίσουν στην κρίση»

Αντ. Σαμαράς: «Θέλουν να μας γυρίσουν στην κρίση»

 Στις ευρωεκλογές που έρχονται πρέπει να ματαιώσουμε τα σχέδια εκείνων των δυνάμεων που δεν θέλουν να ξεκολλήσουμε από το τέλμα και θέλουν να μας επιστρέψουν στην κρίση αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», υπογραμμίζοντας πως η αποσταθεροποίηση που ονειρεύονται δεν είναι πλήγμα για την κυβέρνηση, είναι καίριο πλήγμα για τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως τέσσερα πράγματα οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι στην Ελλάδα σήμερα: Πρώτον, πού ήμασταν μέχρι χθες? Δεύτερον, πού πηγαίνουμε από εδώ και στο εξής... Τρίτον, σε ποιο ακριβώς σημείο βρισκόμαστε τώρα. Και, τέταρτον, ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε αυτή την ώρα.

 Σε ό,τι αφορά το πρώτο, τελειώσαμε μια πολύ δύσκολη και οδυνηρή περίοδο: της κρίσης και των Μνημονίων, ξεπεράσαμε την κρίση ελλειμμάτων, βγάζουμε πρωτογενή πλεονάσματα καλύπτουμε όλες τις ανάγκες μας και δανειζόμαστε ακόμα μόνο για μέρος των τόκων που πληρώνουμε, και στο τέλος της επόμενης χρονιάς, θα καλύπτουμε μόνοι μας και τους τόκους!

 Συμπέρασμα: Πέρυσι τελείωσε η κρίση ελλειμμάτων. Φέτος τελειώνει οριστικά η κρίση δανεισμού, η κρίση χρέους και η κρίση αξιοπιστίας της Ελλάδας, αναφέρει ο πρωθυπουργός

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ?το πού πάμε από εδώ και στο εξής? η ανάπτυξη που ξεκινάει θα μας επιτρέψει πολύ σύντομα να καλύψουμε όλες τις απώλειες των τελευταίων ετών σε βιοτικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά το τρίτο ερώτημα: Πού βρισκόμαστε σήμερα; Είμαστε στο σημείο που η χώρα στέκεται ξανά στα πόδια της. Έχουμε αποκαταστήσει τις εσωτερικές ισορροπίες μας και την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό. Έχουμε διαψεύσει όλες τις «Κασσάνδρες» που προεξοφλούσαν την καταστροφή μας. Και η Ελλάδα ετοιμάζεται να τρέξει, να παραγάγει εισόδημα, ευημερία, να αποκαταστήσει πλήρως την κοινωνική συνοχή της και να πολλαπλασιάσει την ισχύ της, υπογραμμίζει ο Σαμαράς

Όσον αφορά την τέταρτη επισήμανση, τον μεγάλο κίνδυνο, ο πρωθυπουργός τονίζει πως : αυτός συνδέεται με την επιστροφή «πίσω στην κρίση από την οποία ξεφύγαμε. Να ξαναπέσουμε στο τέλμα από το οποίο μόλις και με τόσους κόπους ξεκολλήσαμε... Δυστυχώς, υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να ξεκολλήσουμε από το τέλμα! Και θέλουν να μας επιστρέψουν στην κρίση... Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ματαιώσουν τη μέχρι τώρα πορεία μας. Δεν τα κατάφεραν! Έδωσαν μάχη να διατηρηθούν στην Ελλάδα όλα εκείνα που έχουν απορριφθεί εδώ και χρόνια σε όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες της Ευρώπης. Και πέραν αυτής... Όμως δεν κατάφεραν να σταματήσουν την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και την κρίση!»

 Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε τίποτε απ? όλα αυτά: «Μην ακούτε, μπλόφα ήταν», μονολογούν και σήμερα... Τίποτε δεν έμαθαν στο μεταξύ. Και με τα ίδια μυαλά, σήμερα, προσπαθούν να επαναφέρουν τη χώρα στον ίδιο κίνδυνο που με τόσους κόπους και τόσες θυσίες αποτρέψαμε... Δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική. Δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνία. Δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη, αναφέρει κ Σαμαράς.

 Αλλά αποτρέψαμε τα πολύ χειρότερα! Δεν γίναμε Αργεντινή, όπως ήθελαν κάποιοι: Δεν είδαμε τις πόλεις μας να καίγονται. Δεν βουλιάξαμε σε πληθωριστικό νόμισμα. Δεν είδαμε τις τράπεζες να κλείνουν και τις καταθέσεις να εξανεμίζονται μέσα σε ένα βράδυ. Και το σημαντικότερο: Ήδη μέσα σε δύο χρόνια σταθεροποιήσαμε την οικονομία και την κοινωνία, ενώ η Αργεντινή ?δώδεκα χρόνια μετά? ακόμα φλέγεται... Και σε λίγα χρόνια θα έχουμε ανακτήσει όσα χάθηκαν μέσα στην κρίση. Ενώ στην Αργεντινή, 12 χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, εξακολουθεί η φτωχοποίηση όλης της κοινωνίας... Αυτό αποτρέψαμε! Και κάποιοι θέλουν να μας επιστρέψουν πάλι στον ίδιο κίνδυνο, στον ίδιο εφιάλτη. Στον ίδιο παρονομαστή της μιζέριας... Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε.

 Στις ευρωεκλογές που έρχονται πρέπει να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους... Η αποσταθεροποίηση που ονειρεύονται δεν είναι πλήγμα για την κυβέρνηση. Είναι καίριο πλήγμα για τη χώρα. Δεν θα τους περάσει! Ούτε αυτή τη φορά... καταλήγει το άρθρο του κ. Σαμαρά.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Α. Σαμαράς: «Επιδιώκεται η αποκλιμακοποίηση της έντασης»
Εντελώς αντίθετος σε ό,τι θα οδηγούσε σε διχασμό μέσα σε οποιαδήποτε ...
Ο πρωθυπουργός για το ρόλο της Ε.Ε. στην ευρωπαϊκή κρίση
Την ανάγκη η Ευρώπη να αποδείξει τον διαμεσολαβητικό της ρόλο στην ...
Με εντολή Σαμαρά: Παραιτήσεις προς της ευρωκάλπης
Ασυμβίβαστο για τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας στις ...
Σαμαράς για Ίμια: Τιμούμε τη μνήμη των παλικαριών της Πατρίδας
Με τις οικογένειες των πεσόντων αξιωματικών στα Ίμια συναντήθηκε ο ...
Τα λένε Σαμαράς-Πούτιν
Συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έχει αύριο Τρίτη ...
«Έξοδο» από την κρίση βλέπει ο πρωθυπουργός
Την πεποίθησή του, πως αρχίζουμε να βγαίνουμε από τη βαθιά κρίση και ...
Στις Βρυξέλες ο πρωθυπουργός για επαφές
Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός ...
Ο πρωθυπουργός  θα δει τον γ.γ. του ΚΚΕ
Συνάντηση με τον γενικό γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ...
Σαμαράς: «Ευκαιρίες, εξωστρέφεια και επενδύσεις»
Τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση και ...